2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS

Ευθύμιος ΣακκάςΜουσική - Τεύχος 66 - Τεύχος 66 (Απρίλιος - Μάιος 2012)
Δημοσίευση: 05-04-2012

Ο λήθαργος στον οποίο έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια η brit pop σκηνή δεν πτοεί ουδόλως τους Kaiser Chief, που πραγματοποίησαν εκρηκτικό ντεμπούτο το 2005 με τον δίσκο «Employment» και σαρωτικά singles όπως τα «Oh my God» και «I predict a riot».Μουσική - Τεύχος 65 - Τεύχος 65 (Φεβρουάριος - Μάρτιος 2012)
Δημοσίευση: 08-02-2012

Οι Golden Awesome προέρχονται από τη Νέα Ζηλανδία, χώρα με μακράπαράδοση στο χώρο του r’n’r που ανά περιόδους αναδεικνύει συγκροτήματα διεθνούς βεληνεκούς. Με το ντεμπούτο τους οι GA κινούνται στο shoegaze ρεύμα που έχει αναβιώσει τα τελευταία χρόνια στην ανεξάρτητη σκηνή και προσφέρουν μια σειρά από συνθέσεις που «καρφώνονται» απευθείας στο μυαλό εξαιτίας κυρίως ενός αισθήματος, απροσδιορίστου προελεύσεως, νεφελώδης ευδαιμονίας που μεταδίδουν.False Alarm - Τεύχος 65 (Φεβρουάριος - Μάρτιος 2012)
Δημοσίευση: 08-02-2012

Οι False Alarm σχηματίστηκαν το 1997κι έπειτα από ορισμένες συναυλίες παραμείνανε ανενεργοί για μια δεκαετία περίπου. Πριν δύο χρόνια επανακάμψανε δριμύτεροι και προσεχώς θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τους single «Sell me something», στο οποίο συνεργαστήκανε με την ηγετική μορφήτων θρυλικών Girls vs Boys, Scott McCloud, που ανέλαβε τα φωνητικά.Μουσική - Τεύχος 64 - Τεύχος 64 (Δεκέμβριος 2011 - Ιανουάριος 2012)
Δημοσίευση: 01-12-2011

Forest Fire “Staring at the X”

Το κουαρτέτο των Forest Fire κυκλοφόρησε φέτος τον δεύτερο δίσκο του, στον οποίο παρουσιάζεται συγκριτικά διαφοροποιημένο όσον αφορά το προ τριετίας ντεμπούτο. Μόνο η folk αισθητική παραμένει εν μέρει ακέραια, όπως και οι αναφορές στους Velvet Underground, αλλά από εκεί κι έπειτα η μπάντα προβαίνει σε πειραματισμούς pop ύφους. Το πρώτο μισό του δίσκου κινείται σε φωτεινά πεδία με τις μελωδίες να αποδίδονται σε υψηλούς τόνους, όπως το «They pray execution style» πουεμπερικλείει disco και punk στοιχεία.Μουσική - Τεύχος 63 - Τεύχος 63 (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2011)
Δημοσίευση: 15-09-2011

Big Talk “Big Talk” Epitaph rec.
Οι Big Talk αποτελούν το project σχήμα του τυμπανιστή των Killers Ronnie Vannucci, ο οποίος με το ομώνυμο αυτό ντεμπούτο προσεγγίζει μια καθαρά post punk προοπτική με έντονη διάθεση δραματοποίησης και με έντονη την αίσθηση της new wave σκοτεινότητας της δεκαετίας του ’80. Από το σύνολο των συνθέσεων μόνο το «Replica» ανακαλεί το pop ύφος των Killers, αλλά η γεφύρωση γίνεται ουσιαστικά από τα στοιχεία που αντλούν οι Big Talk, όμοια μ’ αυτά των Killers, από συγκροτήματα όπως οι Weezer.Το Γεφύρι της Άρτας - Τεύχος 62 (Καλοκαίρι 2011)
Δημοσίευση: 24-06-2011

Eίναι το εμβληματικό μνημείο της Άρτας και το πιο ξακουστό πέτρινο γεφύρι της Ελλάδας. Tέσσερις ασύμμετρες ημικυκλικές καμάρες στεφανώνουν σε μήκος 145 μέτρων και πλάτος 3,75 μέτρα τον ποταμό Άραχθο. Υπήρξε επί αιώνες πέρασμα ανθρώπων αλλά και σύνορο κρατών.ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΡΑΛΗ - Τεύχος 62 (Καλοκαίρι 2011)
Δημοσίευση: 24-06-2011

Η Εθνική Πινακοθήκη αποτίει φόρο τιμής στον Γιάννη Μόραλη εκθέτoντας από τις 11 Μαΐου 113 έργα, που είχε δωρίσει ο ζωγράφος στην Πινακοθήκη, μετά από την αναδρομική έκθεση που είχε πραγματοποιηθεί το 1988, μαζί με 14 έργα του από ιδιωτικές συλλογές.Μουσική - Τεύχος 62 - Τεύχος 62 (Καλοκαίρι 2011)
Δημοσίευση: 24-06-2011Πίσω από τους tUnE – yArDs κρύβεται ουσιαστικά η Merill Garbous, η οποία αφού πειραματίστηκε με σπιτικές ηχογραφήσεις δοκιμάζοντας ήχους με διάφορα όργανα κατέληξε σε δέκα συνθέσεις, τις οποίες της μετέφερε στο στούντιο.Μουσική - Τεύχος 61 - Τεύχος 61 (Μάιος 2011)
Δημοσίευση: 12-05-2011

Moon Duo “Mazes” Sacred Bones rec.

Οι Moon Duo αποτελούνται από την Sanae Yamada και τον Erik Johnson μέλη επίσης των Wooden Shjips. Μετά το περυσινό "Escape" ακολούθησε πριν λίγους μήνες το "Mazes" κινούμενο στα ίδια ψυχεδελικά krautrock πλαίσια.Μουσική - Τεύχος 60 (Απρίλιος 2011)
Δημοσίευση: 08-04-2011

Οι Yuck απαρτίζονται από μια παρέα πιτσιρικάδων που μόλις ενηλικιωθήκανε και έχουνε ως βάση τους το Λονδίνο. Πριν κυκλοφορήσει ο πρώτος ομώνυμος δίσκος τους είχανε εδραιώσει τη φήμη τους με το single «Georgia» που πρόκειται για απευθείας αναφορά στην μελωδία του «Friday I’m in love» των Cure.Μουσική 59 - Τεύχος 59 (Μάρτιος 2011)
Δημοσίευση: 03-03-2011

Εκπλήσσει για ακόμη μια φορά η PJ με τον καινούργιο της δίσκο, καθώς και σ’ αυτόν παρουσιάζει καινούργια στοιχεία στον ήχο της. Ο τίτλος του δίσκου προϊδεάζει για το περιεχόμενο. Κατά κάποιο τρόπο η PJ αποτίνει φόρο τιμής στη μουσική παράδοση της χώρας στην οποία μεγάλωσε. Σκληρές στιγμές δεν υπάρχουνε και πολύ λίγα τραγούδια θυμίζουνε κάτι από τις δουλειές της δεκαετίας του ’90.Μουσική 58 - Τεύχος 58 (Φεβρουάριος 2011)
Δημοσίευση: 01-02-2011

White lies

“Ritual”

Geffen rec.

Οι White lies αρχικά ονομαζόταν Fear of flying και μάλιστα κυκλοφορήσανε δύο singles με σαφέστατες επιρροές από τη σκηνή της brit pop. Άξαφνα όμως αλλάξανε προσανατολισμό και όνομα. Με τον πρώτο τους δίσκο εξερευνούνε τα σκοτεινά τοπία των Joy Division και των Teardrop explodes έχοντας ταυτόχρονα στο νου τους τις βασικές αρχές του post punk.Μουσική 57 - Τεύχος 57 (Δεκέμβριος 2010 - Ιανουάριος 2011)
Δημοσίευση: 16-12-2010

Girl in a coma
“Adventures in coverland”
Blackheart rec.
Έπειτα από δύο δίσκους οι μεξικανοαμερικάνες Girl in a coma επιλέξανε να κυκλοφορήσουν ένα δίσκο με διασκευές που αντικατοπτρίζουν τις επιρροές τους. Οι πιο ιδιαίτερες στιγμές είναι το “Trasmission” των Joy Division που εκτελείται ακουστικά και με τη συνοδεία ατμοσφαιρικού πιάνου, το “As the world fall down” του David Bowie μέσω του οποίου διαχέεται όλη η λατρεία των τριών κοριτσιών για τον Morissey και το “Come on let’s go” του Ritchie Valens στο οποίο ξεσπούν όλη την ενέργειά τους.Craig Walker - Τεύχος 56 (Νοέμβριος 2010)
Δημοσίευση: 17-11-2010

Ο Craig Walker (ex Archive) θα πραγματοποιήσει μίνι περιοδεία σε δεκατέσσερις πόλεις της Ελλάδος παρουσιάζοντας τον προσωπικό του δίσκο «Siamese» αλλά και τραγούδια από το πρώτο του συγκρότημα Power of dreams και φυσικά από τους Archive. Επί σκηνής θα τον συνοδεύσουν ο Βασίλης Αυγουστάκης και η Δανάη Nielsen (Rosebleed). Ανάμεσα σε άλλες πόλεις θα εμφανιστούν και στα Ιωάννινα την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στο Πολυχώρο Αγορά. Μιλήσαμε με τον Craig Walker για τις επερχόμενες συναυλίες, τη σχέση του με την μουσική και τα μελλοντικά του σχέδια.Μουσική 56 - Τεύχος 56 (Νοέμβριος 2010)
Δημοσίευση: 17-11-2010

Blonde Redhead
“Penny Sparkle”
4AD rec.
Οι Blonde redhead γίνανε γνωστοί ως μια αμιγώς κιθαριστική μπάντα, αλλά στους τελευταίους δίσκους τους τα ηλεκτρονικά στοιχεία αρχίσανε να διαδραματίζουνε κι αυτά το ρόλο τους. Ε, λοιπόν σ’ αυτό το δίσκο οι κιθάρες έχουνε εξαφανιστεί, μ’ ελάχιστες εξαιρέσεις όπως στο “Not getting there”, που και πάλι με δυσκολία διακρίνονται και το γεγονός αυτό δύσκολα χωνεύεται.Μουσική 55 - Τεύχος 55 (Οκτώβριος 2010)
Δημοσίευση: 21-10-2010

Οι Paramount styles είναι το project του Scott McCloud, τραγουδιστή των Girls against boys, οι οποίοι θα εμφανιστούνε την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στο «Αν» στην Αθήνα. Το Failure είναι ένας ήρεμος δίσκος, με απλές συνθέσεις κυρίως σε ακουστική κιθάρα. Η φωνή του McCloud σαγηνευτική ως συνήθως μ’ έναν πιο ήπιο τρόπο αυτή τη φορά. Το εκπληκτικό είναι ότι καθένα από τα έντεκα τραγούδια διαθέτει ένα χαρακτηριστικό κολλητικό θέμα γύρω απ’ το οποίο ξετυλίγεται η εκάστοτε σύνθεση. Σ’ αυτό συμβάλλει άλλοτε το πιάνο κι άλλοτε η ακουστική κιθάρα. Ο δίσκος λοιπόν δεν κάνει κοιλιά. Τέλος στιχουργικά ο McCloud φαίνεται να κάνει τον απολογισμό του όπως χαρακτηριστικά φαίνεται στα “drunx, whores and MZK people” και “crazy years”.Μουσική 54 - Τεύχος 54 (Σεπτέμβριος 2010)
Δημοσίευση: 15-09-2010

Jeremy Jay
“Splash”
K rec.
Ήπιος, καταπραϋντικός και σ’ αυτό το δίσκο πιο ρομαντικός παρά ποτέ. Οι ερμηνείες του Jeremy Jay είναι βγαλμένες από την δεκαετία του ’50 και ’60 και σήμα κατατεθέν του τα παιχνιδίσματα με τα φωνήεντα. Η κιθάρα στα περισσότερα τραγούδια βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, ελαφρά παραμορφωμένη και χωρίς να αποφεύγονται τα σολαρίσματα που στην εποχή μας θεωρούνται παρωχημένα.Μουσική 53 - Τεύχος 53 (Ιούλιος - Αύγουστος 2010)
Δημοσίευση: 23-07-2010

Arcgie Bronson Outfit
“Coconut”
Domino rec.
Οι Archie με τον τρίτο δίσκος τους καταχωρούνε εαυτούς στη λίστα με τις πιο παρανοϊκές μπάντες που κυκλοφορούνε στο κουρμπέτι. Το “Coconut” είναι ένας πολυσχιδής δίσκος, καθώς διάφορα μουσικά είδη συναντώνται υπό το πρίσμα των βασικών συντεταγμένων του συγκροτήματος, που είναι τα παραμορφωμένα σπασμένα φωνητικά, οι χορευτικοί ρυθμοί στα τύμπανα και το μπάσο και οι πριμαριστές μεταμορφώσεις στις κιθάρες.Μουσική 52 - Τεύχος 52 (Ιούνιος 2010)
Δημοσίευση: 04-06-2010

Black rebel motorcycle club
“Beat the devil’ s tattoo”
Vagrant rec.
Πολλοί είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε εξαιτίας των τελευταίων δειγμάτων ότι δεν πρόκειται να ακούσουμε ξανά τίποτα της προκοπής από τους Black rebel motorcycle club. Όμως εδώ χτυπήσανε μπλε φλέβα. Ο δίσκος αρχίζει εντυπωσιακά με το σερνάμενο ομώνυμο κομμάτι και ακολουθεί το “Consience killer” δείγμα των παλιών καλών καιρών. Άλλες αξιοσημείωτες στιγμές το stoner “War machine” και το παράταιρο ακουστικό folk “Sweet thing”.Μουσική 51 - Τεύχος 51 (Μάιος 2010)
Δημοσίευση: 07-05-2010

The White Stripes
“Under great white northern lights”
Warner Bros rec.

Χρειάστηκε πάνω από μια δεκαετία για να κυκλοφορήσουνε οι White Stripes ένα live δίσκο, ο οποίος επ’ουδενί δεν θα μπορούσε να ιδωθεί ως ένα είδος best of. Ως γνωστόν ο Jack White είναι σκέτος δυναμίτης επί σκηνής κι είναι ν’ απορείς στιγμές πως ένας άνθρωπος μπορεί να προκαλέσει...

 Μουσική 50 - Τεύχος 50 (Απρίλιος 2010)
Δημοσίευση: 13-04-2010

Liars “Sisterworld” Mute rec.
Έπειτα από το διάστημα που περάσανε στο Βερολίνο οι Liars επιστρέψανε στο Λος Άντζελες και ηχογραφήσανε για πρώτη φορά μετά το ντεμπούτο τους επί αμερικανικού εδάφους. Οι στίχοι είναι σαφώς επηρεασμένοι από τον αστικό τρόπο ζωής και κινούνται μεταξύ φόβου, ονείρου, παραληρήματος και παράνοιας.Μουσική 49 - Τεύχος 49 (Μάρτιος 2010)
Δημοσίευση: 04-03-2010

Οι Built to spill διατηρούνε υψηλά τα στάνταρ τους και σ’ αυτό το δίσκο και οι οπαδοί τους σίγουρα θα μείνουν ικανοποιημένοι. Πολλά σημεία θυμίζουνε κάτι από τους Modest mouse κι αυτό είναι ευχάριστο.


Μουσική 48 - Τεύχος 48 (Φεβρουάριος 2010)
Δημοσίευση: 11-02-2010

Bat for lashes
“Two suns”
Astralwerkers rec.
Το θέμα της Natasha Khan αυτή τη φορά είναι ο δυαδισμός. Και για να περάσει τα μηνύματά της επινόησε το alter ego της, ονόματι Pearl.Μουσική 47 - Τεύχος 47 (Δεκέμβριος 2009 - Ιανουάριος 2010)
Δημοσίευση: 17-12-2009

Η έμπνευση του Devendra μοιάζει αστείρευτη και κάθε κυκλοφορία του είναι αντάξια της φήμης που τον ακολουθεί την τελευταία δεκαετία. Ιδιαίτερο, λοιπόν, ενδιαφέρον έχει ο τρόπος που ο DevendraΜουσική 46 - Τεύχος 46 (Νοέμβριος 2009)
Δημοσίευση: 13-11-2009

Broadcast and the focus group
“Intertigate witch cults of the radio age”
Warp rec.
Έπειτα από τέσσερα χρόνια σιωπής οι Broadcast επιστρέφουν μ’ ένα δίσκο ισάξιο του μεγαλειώδους Tender buttons.Μουσική 45 - Τεύχος 45 (Οκτώβριος 2009)
Δημοσίευση: 22-10-2009

Hornet leg,
“Ribbon of fear”,
k rec. :
Αυτός είναι ο τρίτος δίσκος του Chris Sutton, η κινητήρια δύναμη των Hornet leg, μιας και σε κάθε δίσκο αλλάζει συνεργάτες αναλόγως με το ύφος που επιθυμεί να προσδώσει στο υλικό τουΜουσική 44 - Τεύχος 44 (Σεπτέμβριος 2009)
Δημοσίευση: 22-09-2009

Η ώρα της Annie Clark, η δημιουργός που κρύβεται πίσω από το όνομα St. Vincent, για να δούμε αν θα λάμψει, έφτασε. Η μεταγραφή της στην θρυλική πλέον 4AD αύξησε τις προσδοκίες και η τραγουδοποιός ανταποκρίθηκε ανάλογα.Μουσική 43 - Τεύχος 43 (Ιούλιος-Αύγουστος 2009)
Δημοσίευση: 17-07-2009

Στο πέμπτο δίσκο των Black lips τίποτα δεν αλλάζει επί της ουσίας, όμως ίσως είναι η καλύτερη ως τώρα κυκλοφορία τους. Τα “200 million thousand” μοιάζειΜουσική 42 - Τεύχος 42 (Ιούνιος 2009)
Δημοσίευση: 16-06-2009

Η φασαριόζικη ψιλό – punk εποχή του Dookie έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και οι green day έχουν γίνει πλέον μια από τις πιο δημοφιλής μπάντες διεθνώς. Το γεγονός ότι φλερτάρουν ασύστολα με το mainstreamΜουσική 41 - Τεύχος 41 (Μάϊος 2009)
Δημοσίευση: 13-05-2009

Διάνα πέτυχε ο Sean Penn με την επιλογή του να εμπιστευτεί στον Vedder την μουσική επένδυση της ταινίας του “Άγρια φύση”. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι όταν αποσυνδέσει κανείς τα δέκα τραγούδια από την ταινία.Μουσική 40 - Τεύχος 40 (Απρίλιος 2009)
Δημοσίευση: 10-04-2009

Dump “A grown-ass man” Η επίμονη και διαρκής μουσική αναζήτηση ορισμένων ανθρώπων φέρνει όχι σπάνια στην επιφάνεια μικρά διαμάντια. Δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιον τυχαίο δημιουργό αλλά με τον James McNew, μπασίστα των Yo la tengo. H αισθητική επένδυση του δίσκου φέρνει αυθωρεί στο μυαλό τους Dinosaur Jr και το περιεχόμενο δεν μας διαψεύδειΜουσική 39 - Τεύχος 39 (Μάρτιος 2009)
Δημοσίευση: 02-04-2009

Ο David Eugene Edwards μας έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του παλαιότερα με τους 16 horsepower και τα τελευταία χρόνια απλώς αβγατίζει το ταλέντο του με όχημα τους Woven Hand. Καμιά έκπληξη λοιπόν στο “Ten stones” με την μελοδραματικότητα να διέπει κάθε πτυχή του δίσκου, το φολκλορικό στοιχείο σταθερά παρόν να αναδεικνύει μια spaghetti western αισθητική και τον Edwards να σχοινοβατεί ερμηνευτικά μεταξύ του David Bowie και του Nick Cave, επιβεβαιώνοντας στιχουργικά, για ακόμη μια φορά, τις ερεβώδεις ζυμώσεις του μυαλού του. Ξεχωριστές στιγμές τα “white knuckle grip”, “kicking bird” που ο Edwards μοιάζει να αφυπνίζεται καθώς και το ‘the beautiful axe’ που μ’έναν όχι και τόσο παράδοξο τρόπο θυμίζει Screaming trees.Μουσική 38 - Τεύχος 38 (Φεβρουάριος 2009)
Δημοσίευση: 11-02-2009

 Fleet foxes
“Fleet foxes”
Sub pop rec
.
Οι Fleet foxes αξιοποιώντας τις επιρροές τους από κλασικά ονόματα, όπως ο Neil Young και οι Zombies στήνουν έναν ιδιωματικό δίσκο που η θεματολογία του σταθερά προσανατολίζεται προς τα βουνά, τα δάση, τη φύση γενικώς και τον θάνατο...

Μουσική 37 - Τεύχος 37 (Δεκέμβριος 2008)
Δημοσίευση: 18-12-2008

The fall
“Imperial wax solvent”
Sanctuary rec.

Για να αναλυθεί η δισκογραφία των Fall, που άρχισε στα τέλη της δεκαετίας του εβδομήντα, θα χρειαζόταν ένας τόμος εγκυκλοπαίδειας και τουλάχιστον άλλος ένας για την προσωπικότητα του Mark E. Smith. Αυτό που προκαλεί εντύπωση στην περίπτωση τους είναι ότι δεν έχουν επαναπαυθεί στιγμή στις δάφνες...Αρχαιολογικό Μουσείο - Τεύχος 37 (Δεκέμβριος 2008)
Δημοσίευση: 18-12-2008

Το αρχαιολογικό μουσείο της Άρτας που θα εγκαινιαστεί μέσα στο νέο έτος αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα πολιτισμικά γεγονότα των τελευταίων χρόνων και σαφώς θα συμβάλλει τα μέγιστα στην πολιτιστική άνθιση του τόπου. Το κτίριο που θα στεγάσει τον αρχαιολογικό πλούτο βρίσκεται στην περιοχή του “τριγώνου” και καλύπτει όλες τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου μουσείου.
Το υπόγειο για την ακρίβεια διαθέτει χώρους για την αποθήκευση των ευρημάτων και εργαστήρια για την συντήρησή τους...

ΙΜΑΡΕΤ - Τεύχος 36 (Νοέμβριος 2008)
Δημοσίευση: 12-11-2008

Η συλλογική μνήμη τρέφεται και διατηρείται, εκτός των άλλων, από τα πολιτισμικά μνημεία και τις ιστορικές και μυθιστορηματικές καταγραφές μια από τις οποίες θα καταθέσει προσεχώς και ο κ. Νίκος Καλπούζος με την κυκλοφορία του βιβλίου του Ιμαρέτ. Και αν η παρουσία του κάστρου και της Παρηγορίτισσας σε κομβικά σημεία της πόλης καθιστά την ύπαρξή τους αναπόσπαστο, έστω και οπτικά, κομμάτι της καθημερινότητας των πολιτών ώστε να προκαλεί τουλάχιστον έναν στιγμιαίο εώς αφηρημένο προβληματισμό δεν συμβαίνει το ίδιο και με το Ιμαρέτ.

Μουσική 36 - Τεύχος 36 (Νοέμβριος 2008)
Δημοσίευση: 12-11-2008

O Steve Albini έχει καταγραφεί στη συνείδησή μας ως ένας από τους σημαντικότερους παραγωγούς της τελευταίας εικοσαετίας. Κι όμως από τις αρχές του ογδόντα είχε αρχίσει να χτίζει το προσωπικό του ηχητικό ιδίωμα με τους Big Black, το οποίο και τελειοποίησε με τους Shellac. Στιβαρές μπασογραμμές, κοφτά τύμπανα...

Μουσική 35 - Τεύχος 35 (Οκτώβριος 2008)
Δημοσίευση: 11-10-2008

Notwist
“The devil, you+me”
Domino rec.

Οι Γερμανοί ξανάρχονται έπειτα από εξαετή απουσία που οφειλόταν στην ενασχόλησή τους σε διάφορα projects, με την συμμετοχή του Markus Acher στους Lali Puna ν’ αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα. Ο δίσκος όπως είναι λογικό ακολουθεί τα βήματα του Neon golden...


Μουσική 34 - Τεύχος 34 (Σεπτέμβριος 2008)
Δημοσίευση: 16-09-2008

Σκοταδιστική τρομοκρατία από τους A place to bury strangers που εξαπολύουν την επίθεσή τους βασισμένοι στον εφιαλτικό βιομηχανικό θόρυβο κάνοντας μια και μοναδική παραχώρηση με το καθαρό new wave “I know I’ll see you”. Οι ίδιοι αυτοσυστήνονται ως η πιο φασαριόζικη μπάντα της Νέας Υόρκης αλλά δεν είναι μόνο αυτό...


Μουσική 33 - Τεύχος 33 (Ιούλιος - Αύγουστος 2008)
Δημοσίευση: 12-07-2008

Scarlett Johansson
“Amywhere i lay my head” 
Rhino rec.

Μεγάλος ντόρος έγινε πριν και μετά την κυκλοφορία αυτού του δίσκου με τον Woody Allen να συμβουλεύει την καινούργια μούσα του να μην προχωρήσει στο εγχείρημα. Η Johansson δεν τον άκουσε...


Juvenile Abstract - Τεύχος 33 (Ιούλιος - Αύγουστος 2008)
Δημοσίευση: 12-07-2008

Οι Juvenile Abstract, μια από τις πιο ελπιδοφόρες μπάντες της πόλης μας αποτελείται από τον Άλεξ στο μπάσο,τον Δημήτρη στην κιθάρα, τον Μάρκο στα φωνητικά και στην κιθάρα και τον Φίλιππο στα τύμπανα.


Μουσική 32 - Τεύχος 32 (Ιούνιος 288)
Δημοσίευση: 11-06-2008

The Kills
"Midnight boom"
Domino rec.

Διατηρώντας την μινιμαλιστική αισθητική τους κι ένα σταθερά υποχθόνιο groove οι Kills κυκλοφορήσανε τον τρίτο και πιο μεστό τους δίσκο. Το Midnight boom είναι ηχογραφημένο στα πρότυπα των κλασσικών pop δίσκων έχοντας λίγο απ’ όλα.....Μουσική 31 - Τεύχος 31 (Μάιος 2008)
Δημοσίευση: 10-05-2008

Animal Collective
‘Strawberry jam’
Domino rec.

Τρίτος ολοκληρωμένος δίσκος για τους animal collective που συνεχίζουνε να εντυπωσιάζουνε με τις ιδιαιτερότητές τους, αδιαφορώντας για μέτρα, φόρμες,κανόνες και


Μουσική 30 - Τεύχος 30 (Απρίλιος 2008)
Δημοσίευση: 13-04-2008

Liars /“Liars” / Mute rec.
Η αισθητική των Liars θα μπορούσε να προσδιοριστεί με ένα και μόνο τραγούδι που μάλιστα δεν είναι δικό τους, το “making the nature scene” των Sonic Youth. Άλλωστε είναι και το μοναδικό συγκρότημα που θα μπορούσε χαρακτηριστεί ως μια εκδοχή των χαοτικών  Sonic Youth, εκδοχή που οι ίδιοι Sonic Youth...
Μουσική 29 - Τεύχος 29 (Μάρτιος 2008)
Δημοσίευση: 12-03-2008

Iron and wine
“The she pherd΄w dog”
Sub pop rec.
Έπειτα από την συνεργασία του με τους Calexico ο δημιουργός των iron and wine επιστρέφει με τον τέταρτο δίσκο του. Κι ενώ στις προηγούμενες δουλείες του ο Sam Beam μας πρόσφερε τις συνθέσεις του απογυμνωμένες στην πρωτόλεια μορφή τους, στο “the Shepherd’s dog” γεμίζει τα τραγούδια του χρησιμοποιώντας διάφορα όργανα δείχνοντας διαθέσεις πειραματισμού. Το αποτέλεσμα εκπλήσσει


Μουσική 28 - Τεύχος 28 (Φεβρουάριος 2008)
Δημοσίευση: 09-02-2008

Tasos Stamou | “Infant” | Zero rec.Ένας από τους πρωτοπόρους, για τα ελληνικά δεδομένα, στο συγκεκριμένο μουσικό είδος ο Τάσος Στάμου στήνει ένα μουσικό παιχνίδι χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο παιδικά μουσικά όργανα. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος δόμησης των τραγουδιών με τον λουπαδόρο ν’ αποτελεί το βασικό μέσο ..............


Μουσική 27 - Τεύχος 27 (Δεκέμβριος 2007 - Ιανουάριος 2008)
Δημοσίευση: 20-12-2007

Κάθε κυκλοφορία των Sonic Youth αποτελεί ξεχωριστό γεγονός για τους οπαδούς του κιθαριστικού ήχου. Πόσο μάλλον όταν έπειτα από δυο δεκαετίες κυκλοφορούν τον πρώτο δίσκο τους με b-sides...


Μουσική 12-13 - Τεύχος 12 -13 (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2006)
Δημοσίευση: 11-12-2007

Tool
10.000 days
sony rec.
Οι Tool σαφώς εκτός φόρμας, μας δίνουν έναν ανέμπνευστο δίσκο από την αρχή ως το τέλος.Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι ακούγονται σαν μια συμβατική μπάντα....


Μουσική 26 - Τέυχος 26 (Νοέμβριος 2007)
Δημοσίευση: 27-11-2007

Το καλό με τους  Editors είναι ότι με την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου τους, προκαλέσανε διχασμό στους οπαδούς τους. Ποιός δίσκος είναι καλύτερος, ο πρώτος ή ο δεύτερος; Οι απόψεις διίστανται.Τέτοιο δίλημμα δεν έχω...


Μουσική 25 - Τεύχος 25 (Οκτώβριος 2007)
Δημοσίευση: 19-10-2007

White Stripes
“Icky thumb”
Warner Bros rec

Οι White Stripes κλείσανε δέκα χρόνια ζωής φέτος και το γιορτάσανε με την κυκλοφορία του έκτου δίσκου τους. Ακούγοντας το εναρκτήριο “icky thumb” με το βλαμμένο πιανάκι πίστεψα ότι το δίδυμο θα ακολουθούσε το δρόμο που χάραξε με τους δυο προηγούμενους δίσκους τους.Μουσική 24 - Τεύχος 24 (Σεπτέμβριος 2007)
Δημοσίευση: 07-09-2007

Όλη αυτή η ιστορία  έχει καταντήσει ανέκδοτο. Θα μπορούσε βέβαια να χαρακτηριστεί και ως σύνδρομο. Υπάρχουν αναρίθμητα παραδείγματα συγκροτημάτων που έπειτα  από ένα μεγαλειώδες ντεμπούτο κατατροπώθηκαν από το βάρος των απαιτήσεων που τα  ίδια  δημιουργήσανεΜουσική Καλοκαίρι 2007 - Τεύχος 21 (Ιούνιος - Ιούλιος 2007)
Δημοσίευση: 08-07-2007

Οι Pretty girls που πήρανε το όνομά τους το βιβλίο του Jack Kerrouac οι αλήτες του ντάρμα μας παρέδωσαν τον τρίτο και ωριμότερο δίσκος τους που απ` ότι φαίνεται θα είναι και ο τελευταίος ...

Μουσική 15-16 - Τεύχος 15-16 (Δεκέμβριος 2006 - Ιανουάριος 2007)
Δημοσίευση: 28-05-2007

Και το παραλήρημα μου με τις δισκογραφικές δεν έχει τέλος.
Η sub pop συνεχίζει να κλωτσάει αλύπητα τα αχαμνά του συστήματος που ονομάζεται mainstream και οι band of horses περνούν με άριστα τις εξετάσεις με ένα και μοναδικό στίχο τους hollywood is called your name.

Μουσική 20 - Τεύχος 20 (Μάιος 2007)
Δημοσίευση: 14-05-2007

Η μουσική σκηνή του Καναδά τη τελευταία δεκαετία μας τροφοδοτεί με σπουδαία συγκροτήματα όπως οι Destroyer του Dan Bejar,οι Wolf Parade και οι Sunset Rubdown του Spencer Krug,οι Frog Eyes του Carey Mercer. Αυτοί οι τρείς δημιούργησαν τους Swan Lake και κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο.

Μουσική 17 - Τεύχος 17 (Φεβρουάριος 2007)
Δημοσίευση: 18-04-2007

Πίσω από το όνομα Beirut κρύβεται ο 19χρονος Zach Condon που με την βοήθεια του Jeremy Barnes στα τύμπανα και της Heather Trast στο τσέλο και το βιολί ηχογράφησε το ντεπούτο του άλμπουμ...

Μουσική 18 - Τεύχος 18 (Μάρτιος 2007)
Δημοσίευση: 04-05-2007

Οι Αυστραλοί Devastations με τον πρώτο τους δίσκο μας αφήνουν...με το στόμα ανοικτό. Η ποίηση ερωτοτροπεί με την μελωδία και ο Nick Cave σίγουρα θα είναι περήφανος για τους συμπατριώτες του.

Μουσική 19 - Τεύχος 19 (Απρίλιος 2007)
Δημοσίευση: 07-05-2007

Οι Black Heart Proccesion ιδρύθηκαν το 1997 στο San Diego και έγιναν ευρύτερα γνωστοί με τον τέταρτο δίσκο τους "amore del tropico".Οι φαντασμαγορικές συνθέσεις τους και οι ερμηνείες του Pall E. Jenking που κρύβουν άλλοτε καημό και άλλοτε λαχτάρα τους δίνουν μια μοναδική θέση στη σκοτεινή πλευρά της indie μουσικής σκηνής.