2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS

Τεύχος 21 (Ιούνιος - Ιούλιος 2007)Άρθρα Τεύχους

Μπάμπης Μπίζας
Δημοσίευση: 29-06-2007

Κύριε Μπίζα, ταξιδεύετε απο τα 22 σας χρόνια. Το είχατε βάλει σκοπό στη ζωή σας ή προέκυψε;
Από μικρός ήθελα να ταξιδέψω, Τότε είχα μακρινό όνειρο να φτάσω στη Νέα Ζηλανδία, τώρα έχω πάει επτά φορές εκεί.


Rony Oren
Δημοσίευση: 30-06-2007

Τι αποτελεί για εσάς πηγή έμπνευσης;
Σχεδόν δεν υπάρχει πράγμα που να μην αποτελεί για μένα πηγή έμπνευσης για ταινία κινούμενων σχεδίων, ή γενικότερα για δημιουργία. Πρώτα απ’ όλα η ίδια η ζωή: δεκάδες ιστορίες με ισχυρό δραματικό πυρήνα διαδραματίζονται συνέχεια γύρω μου και γύρω απ’ όλους μας. Κοιτάζοντας τη χθεσινή εφημερίδα ή και τη σημερινή, ανάμεσα στις αράδες κρύβονται εκπληκτικές ιστορίες, που προκαλούν έμπνευση.


Heritage - on the road
Δημοσίευση: 30-06-2007

Εκτός της μουσικής, που σας συνδέει ως συγκρότημα, υπάρχει κάτι άλλο; Εννοώ τι άλλο κάνετε στη ζωή σας;
Δήμος: Κοίτα να δεις τώρα πως έχει το πράγμα… (γέλια). Βασικά σπουδάζουμε και οι 3 γιατί όπως είναι γνωστό, είναι δύσκολο να ζει κανείς μόνο με την μουσική στην Ελλάδα. Σίγουρα μας συνδέει το ότι ακούμε την ίδια μουσική, έχουμε μεγαλώσει στην ίδια πόλη, πηγαίνουμε στα ροκάδικα της Άρτας και πάνω απ’ όλα η αγάπη μας για την μουσική.


Στο μυθικό Αχέροντα
Δημοσίευση: 30-06-2007

Ο  Αχέροντας πηγάζει από τα βουνά του Σουλίου και του Τόμαρου και αφού διασχίσει μια διαδρομή 64 χιλιομέτρων εκβάλλει ήρεμος και σιωπηλός  στο Ιόνιο Πέλαγος, στο χωρίο Αμμουδιά, εκεί όπου κατά τον Όμηρο υπήρχε «…χαμηλή ακρογιαλιά και ιερό δάσος της Περσεφόνης και ψηλές λεύκες και ιτιές χωρίς καρπούς». Αυτό το σημείο υπέδειξε η Κίρκη στον Οδυσσέα για να αράξει το καράβι του και να πάει στα μουχλιασμένα ανάκτορα του Άδη.


Καλοκαίρι στην πόλη
Δημοσίευση: 30-06-2007

Έφτασα στην πόλη μου, νωρίς το απόγευμα Παρασκευής. Μετά από το πολύωρο ταξίδι, ένας παγωμένος καφές ήταν ακριβώς ό,τι χρειαζόμουν. Το ραντεβού με τους φίλους μου ήταν στο Mito del Puente,  ένα ωραίο καφέ, με θέα το θρυλικό γεφύρι.


cine ΟΡΦΕΥΣ
Δημοσίευση: 30-06-2007

Γιασεμιά που ευωδιάζουν, ασπρόμαυρες ταινίες κάτω από τον έναστρο ουρανό, τραπεζάκια έξω καρέκλες με πάνινα καθίσματα και πορτοκαλάδα με  καλαμάκι, πιτσιρίκια αδέκαρα σκαρφαλωμένα στους ασβεστωμένους  τοίχους. Φράσεις-κλισέ που σίγουρα θα έχετε ακούσει όταν κάποιος αναφέρεται με  αναπόληση στους θερινούς κινηματογράφους...


Διακοπές μέσα από το Internet
Δημοσίευση: 30-06-2007

Θέλετε να πάτε κάπου διακοπές, αλλά δεν έχετε αποφασίσει ακόμη;Πιστεύετε ότι τα διαφημιστικά έντυπα  των ταξιδιωτικών γραφείων δεν απεικονίζουν όσα θα θέλατε να δείτε; Ανήκετε σ’ αυτούς που δεν πάνε στα ίδια μέρη κάθε χρόνο,και επιζητούν πάντα κάτι διαφορετικό;Αν ναι, τότε το Ίντερνετ μπορεί να σας βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό!Ο εκ Ραδοβυζίων Γεώργιος Καραϊσκάκης
Δημοσίευση: 30-06-2007

Η ηρωικότερη, ίσως, μορφή της Ελληνικής Επανάστασης, ο Γεώργιος Καραισκάκης, ο υπέροχος αυτός αγωνιστής που δε λογάριαζε μήτε εχθρούς μήτε "φίλους" εξακολουθεί να αποτελεί το μήλον της έριδος σχετικά με τον τόπο καταγωγής του, μεταξύ Αρτινών και Καρδιτσιωτών.


Ψηλά στην Κωστηλάτα, στα κρύα τα νερά
Δημοσίευση: 30-06-2007

Είναι ένα μέρος όπου τα λιβάδια αργούν να “ξεχιονιστούν”, το χορτάρι αργεί να βγει και οι βοσκότοποι κρατιούνται υγροί και δροσεροί όλο το καλοκαίρι, ένα μέρος που τραγουδήθηκε από τη δημοτική ποίηση για τις φυσικές ομορφιές της.


Στήλες
ΒΙΒΛΙΟ - Τεύχος: 21

Έπειτα από μια καταιγιστική χειμερινή περίοδο, τουλάχιστον για την ελληνική πεζογραφία, η άνοιξη δεν έχει για την ώρα –μέσα Ιουνίου– φέρει τη συνήθη πλημμυρίδα μυθιστορημάτων. Ως εκ τούτου, στον σχολιασμό μας για τα βιβλία της άνοιξης.
ΜΟΥΣΙΚΗ - Τεύχος: 21

Οι Pretty girls που πήρανε το όνομά τους το βιβλίο του Jack Kerrouac οι αλήτες του ντάρμα μας παρέδωσαν τον τρίτο και ωριμότερο δίσκος τους που απ` ότι φαίνεται θα είναι και ο τελευταίος ...

Υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν κινητό ή μια φορά στα 3-4 χρόνια ή σχεδόν καθε χρόνο (όπως και ο υποφαινόμενος...). Σε όποια κατηγορία όμως
Περισσότερες στήλες