2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Heritage - on the road

Δημοσίευση: 30-06-2007 - Τεύχος: Τεύχος 21 (Ιούνιος - Ιούλιος 2007)



HERITAGE
on the road

 

Οι HERITAGE, μία νέα μπάντα στην πόλη της Άρτας μας προκαλούν  να ακούσουμε
το νεοκυκλοφόρητο demo τους “One more beer for the road”. Η κουβέντα μαζί τους, δηλαδή με τον Κώστα Σιώζο (μπάσο),
τον Δήμο Ντόβα (κιθάρα, φωνή) και τον Βασίλη  Γιώτη (ντραμς).έγινε με μία μπύρα στο χέρι, όπως άλλωστε μας προτρέπει και το τραγούδι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΤΙΩΡΑ

Εκτός της μουσικής, που σας συνδέει ως συγκρότημα, υπάρχει κάτι άλλο; Εννοώ τι άλλο κάνετε στη ζωή σας;
Δήμος: Κοίτα να δεις τώρα πως έχει το πράγμα… (γέλια). Βασικά σπουδάζουμε και οι 3 γιατί όπως είναι γνωστό, είναι δύσκολο να ζει κανείς μόνο με την μουσική στην Ελλάδα. Σίγουρα μας συνδέει το ότι ακούμε την ίδια μουσική, έχουμε μεγαλώσει στην ίδια πόλη, πηγαίνουμε στα ροκάδικα της Άρτας και πάνω απ’ όλα η αγάπη μας για την μουσική.
Κώστας: Εγώ σπουδάζω ηχοληψία. Τώρα, βέβαια, είμαι φαντάρος. Πάντως συμφωνώ με τον Δήμο για τα πράγματα που μας συνδέουν.
Βασίλης: Για την ώρα σπουδάζω στη Λαμία, στο ΤΕΙ Ηλεκτρονικής, αλλά ασχολούμαι με την μουσική, όσο περισσότερο μπορώ. Συμμετέχω σ’ ένα Blues-jazz-funky project με τον κιθαρίστα των Chronic Herbal Influence, από τη Λαμία και σε ένα άλλο σωρό project-εφήμερα και μη. Επίσης έχω την τιμή να έχω αναλάβει  το  ρόλο του «μικρού τυμπανιστή» σ’ εκείνη την μπάντα που ονομάζεται HERITAGE…. Με τον μπασίστα παίζουμε μαζί εδώ και 4-5 χρόνια σε παλιότερο σχήμα, τους Agel’s Dreamlight και μας συνδέει μια δυνατή φιλία αλλά και ένας τρελός έρωτας….(γέλια).
Όσο για τον τύπο που φωνάζει στο μικρόφωνο, απλά, ήρθε για να μείνει. Δεν γνωριζόμαστε πάνω από μισό χρόνο, καταλάβαμε όμως εξαρχής ότι απλά «εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος». Σίγουρα σε λίγο καιρό θα μας συνδέουν πολλά περισσότερα εκτός της μουσικής….

Ποιές είναι οι επιρροές σας; Ποιός γράφει την μουσική και τους στίχους των τραγουδιών σας;
Δ:
Η δουλειά είναι κυρίως συλλογική. Κάποιες ιδέες του Κώστα, κάποιες δικές μου. Τα βάλαμε κάτω και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα.
Κ: Οι επιρροές προέρχονται από μεγάλα συγκροτήματα όπως οι Nightstalker, Monster Magnet, Kyuss και  φυσικά οι Black Sabbath
Δ: Έχουμε βέβαια προσθέσει και το προσωπικό στοιχείο.
Η θεματολογία των τραγουδιών σας, αντιπροσωπεύει τις καταστάσεις που βιώνετε;
Κ: Γυναίκες, ποτά, μηχανές…Κυρίως
Δ: Πάντα…(γέλια) Τα τραγούδια μιλάνε για διάφορες καταστάσεις που μας ανησυχούν και μας επηρεάζουν. Σίγουρα το τρίπτυχο γυναίκες, ποτά, μηχανές κυριαρχεί στο  heavy stoner και είναι βασική πηγή έμπνευσης.

Ξεχωρίζετε κάποιο τραγούδι μέσα από το demo και γιατί ?
Κ: Το τρίτο κομμάτι του demo το “going down” , γιατί γράφτηκε για μία κατάσταση που βιώνω. Όσοι έχουν έρθουν στα live θα καταλάβουν….
Δ: Βασικά όλα τα τραγούδια μου αρέσουν γιατί το καθένα έχει κάτι το διαφορετικό και δεν μπορώ να ξεχωρίσω. Βέβαια το “one more beer for  the road” είναι το καλύτερο αφού το έχω γράψει εγώ…(γέλια)
Β: Δεν έχω μπει ως τώρα στη διαδικασία να ξεχωρίσω κάποιο από τα κομμάτια του demo και δεν βλέπω το λόγο να το κάνω τώρα…Για να απαντήσω στην ερώτηση όμως θα πω ότι το «one more beer for the road» το έχω συνδέσει με παρά πολύ έντονες καταστάσεις…Αυτό το κομμάτι είναι καταδικασμένο να με ταξιδεύει αιώνια…

Πρόσφατα έγινε στην Άρτα το Rock n’ beer festival, όπου συμμετείχατε και εσείς, υποστηρίζοντας αναγνωρισμένες μπάντες στον ελληνικό χώρο, όπως οι Nightstalker και οι Deus ex machina. Ποιά η εμπειρία σας από την συμμετοχή;
Κ: Πολλή μπύρα…Βασικά το καλό ήταν ότι μας άκουσαν δύο αναγνωρισμένες μπάντες και δεχτήκαμε θετικά σχόλια. Επίσης πήγε πολύ καλά το demo.
Δ: Χαρήκαμε που παίξαμε στη πόλη μας και έγινε ένα τόσο σπουδαίο γεγονός από άτομα που αγαπάνε την μουσική. Η εμπειρία μόνο θετική μπορεί να είναι από την στιγμή που παίξαμε με δύο μεγάλα ονόματα. Βέβαια ήταν ένα μέτριο live από τη μεριά μας, καθώς ο Κώστας εδώ και ένα μήνα υπηρετεί την πατρίδα και είναι αδύνατο να βρισκόμαστε να κάνουμε πρόβες αλλά παρόλα αυτά το απολαύσαμε. Επίσης να ευχαριστήσουμε και τα συγκροτήματα που ο καθένας βοήθησε με τον τρόπο του.
Β: Δυστυχώς στο live αυτό παίξαμε, επιεικώς, απαράδεκτα. Όχι όμως από δικό μας λάθος. Στάθηκε αδύνατο να κάνουμε έστω και μία πρόβα πριν από το live, με αποτέλεσμα τα μισά κομμάτια να τα «εκτελέσουμε» κανονικά από τα 3 μέτρα…δεν πειράζει. Συμβαίνουν αυτά. Όσο για τους Nightstalker και τους  Deus ex machina, είναι τιμή μας που παίξαμε μαζί τους και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία φορά…

Έχουν περάσει κάποιοι μήνες από την ηχογράφηση του demo και την διεξαγωγή κάποιων live. Υπάρχει κάτι που θέλετε να αλλάξετε, έχοντας υπόψιν και τα σχόλια του κόσμου;
Κ: Κιθαρίστα…(ΓΈΛΙΑ). Πιστεύω ότι χρειαζόμασταν περισσότερες ώρες ηχογράφησης και μίξης και ότι στα live χρειάζεται ένας ακόμα κιθαρίστας, ώστε να γεμίζει ο ήχος.
Δ: Σίγουρα τα σχόλια του κόσμου μας επηρεάζουν, μέχρι στιγμής έχουμε ακούσει θετικά σχόλια και ευχαριστούμε τα άτομα που μας φέρθηκαν καλά και μας υποστήριξαν από την πρώτη στιγμή. Χρειαζόμαστε έναν ακόμα κιθαρίστα όπως είπε και ο Κώστας.
Β: Καταρχάς πιστεύω ότι χρειάζεται  να ρίξουμε τους τόνους…Χρειαζόμαστε ένα πιο χαμηλό κούρδισμα για να ακουστούν τα κομμάτια πιο βαριά, πιο συμπαγή, πιο κοντά στον ήχο που φανταζόμαστε και θέλουμε να παίζουμε. Από εκεί και πέρα η προσθήκη ενός δεύτερου κιθαρίστα, όπως είπαν και τα παιδιά είναι ένα φλέγον ζήτημα που πρέπει να τακτοποιηθεί με την πρώτη ευκαιρία.

Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας μετά από 10 χρόνια; Ετοιμάζετε κάτι καινούριο;
Κ: Οι βλέψεις μας είναι θετικές με πολλά live στην Ελλάδα, αν όχι στο εξωτερικό. Θέλουμε να αναγνωριστούμε ως μπάντα κυρίως.
Δ: Σε 10 χρόνια  είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε κατακτήσει τα charts…(πολλά γέλια) Όχι, όχι είμαστε προσγειωμένοι.
Σίγουρα δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στα επόμενα χρόνια όπως επίσης σίγουρο είναι ότι θα κάνουμε ό,τι  καλύτερο μπορούμε πρώτα απ’ όλα για να είμαστε ικανοποιημένοι οι ίδιοι με τους εαυτούς μας. Ήδη έχουν γραφτεί 3 καινούρια τραγούδια τα οποία ακούσατε και στα live και υπάρχουν πολλές ιδέες. Μέσα στο επόμενο χρόνο θα ηχογραφήσουμε το νέο υλικό και θα μείνετε με το στόχο ανοιχτό…(γέλια)
Β: Είναι πολύ νωρίς να κουβεντιάζουνε ως μπάντα κάτι τέτοιο. Προσωπικά η μουσική είναι όλη μου η ζωή και σε 10 χρόνια δεν ξέρω τι θα γίνει, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι και τότε θα ασχολούμαι με την μουσική. Οι ανίατες αρρώστιες ονομάζονται έτσι ακριβώς γιατί δεν θεραπεύονται ποτέ. Και η μουσική είναι κάτι παραπάνω από αρρώστια… Καινούριο υλικό πάντα υπάρχει, εκείνο που θέλουμε είναι η δυνατότητα να το παρουσιάσουμε στο κόσμο.


Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τους HERITAGE μπορείτε να τους βρείτε στο  www.myspace.com/heritage12  και να επικοινωνήσετε μαζί τους στο kostas.heritage@gmail.com",  kostas.heritage@gmail.com