2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Διακοπές μέσα από το Internet

Δημοσίευση: 30-06-2007 - Τεύχος: Τεύχος 21 (Ιούνιος - Ιούλιος 2007)



ΔΙΑΚΟΠΕΣ μέσα από το Internet

Θέλετε να πάτε κάπου διακοπές, αλλά δεν έχετε αποφασίσει ακόμη;Πιστεύετε ότι τα διαφημιστικά έντυπα των ταξιδιωτικών γραφείων δεν απεικονίζουν όσα θα θέλατε να δείτε; Ανήκετε σ’ αυτούς που δεν πάνε στα ίδια μέρη κάθε χρόνο,και επιζητούν πάντα κάτι διαφορετικό;Αν ναι, τότε το Ίντερνετ μπορεί να σας βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό!

Ψάχνοντας στο Διαδίκτυο μπορείτε να εξαντλήσετε την αναζήτηση για ένα αγαπημένο σας μέρος, κατεβάζοντας κάθε λεπτομέρεια για αυτό η να σερφάρετε αναζητώντας "ευκαιρίες". Ανάλογα με το που θα πάμε (εσωτερικό ή εξωτερικό), έχουμε τις εξής επιλογές:



Του ΧΑΡΗ ΡΑΠΑΝΑΚΗ


Ελληνικοί Προορισμοί:

Κατ’ αρχάς, ξεκινήστε την αναζήτηση από το "επίσημο" site του ΕΟΤ www.gto.gr και ακολούθως πηγαίνετε στα www.diakopes.gr (Διακοπές) και www.touristorama.com ,όπου θα βρείτε αρκετά χρήσιμα στοιχεία για πολλούς προορισμούς, μιας και ανανεώνονται συχνά.

Ξένοι Προορισμοί:

Στα www.expedia.com και www.lastmninute.com θα μπορέσετε να σχεδιάσετε και να προγραμματίσετε τις διακοπές σας οπουδήποτε στο εξωτερικό, χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης θα βρείτε πολλές δυνατότητες κράτησης τόσο σε σε ξένα, όσο και σε ελληνικά ξενοδοχεία.

Από που θα κλείσετε εισιτήρια:

Εάν θα ταξιδέψετε με αεροπλάνο, το www.airtickets.gr και το www.easyjet.com είναι χρήσιμα εργαλεία. Βασικό πλεονέκτημα αυτών, η συνεργασία με τις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες καθώς και η δυνατότητα ελέγχου της κατάστασης της πτήσης σας, ανά πάσα στιγμή. Στο www.sidestep.com μπορείτε να δείτε on line τις καλύτερες προσφορές που υπάρχουν. Για πτήσεις χαμηλού κόστους πληκτρολογείστε το www. whichbudget.com. αλλά και το www.flycheapo.com.

Εάν, από την άλλη φοβάστε τους αιθέρες ή προτιμάτε να απολαμβάνετε τα ταξίδια με πλοίο, τότε πρέπει να τσεκάρετε οπωσδήποτε το www.openseas.gr. Βέβαια, δεν σας εμποδίζει κανείς να επισκεφτείτε τον ιστότοπο της εκάστοτε εταιρείας (Minoan lines, Agean, κτλ) για να πάρετε επιπλέον πληροφορίες, και γιατί όχι, να συγκρίνετε τις τιμές. Πάντως να ξέρετε πως όσο πιο νωρίς κλείσετε εισιτήρια, τόσο πιο καλύτερη έκπτωση θα πετύχετε.

Αφού έχουμε βρεί το μέρος, τις προσφορές και τις μέρες διαμονής, μένει το τελευταίο βήμα: Η πληρωμή ή μια προκαταβολή, προκειμένου να ισχύσει η κράτηση.

Πώς θα πληρώσετε:

Το κύριο μέσο πληρωμής μέσω Internet είναι η πιστωτική κάρτα, είτε πρόκειται για κράτηση δωματίου είτε εισιτηρίων. Πλέον είναι ασφαλές μέσο, αφού εκεί που θα δηλώσετε τον αριθμό της πιστωτικής σας, θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένη σελίδα με κρυπτογράφηση 128 bit. Παρ’ όλα αυτά, εάν έχετε ενδοιασμούς για την ασφάλεια των χρημάτων σας, ή απλά δεν έχετε πιστωτική (και ούτε θέλετε να αποκτήσετε), μπορείτε να προμηθευτείτε μια προπληρωμένη. Αυτή συμφέρει πιο πολύ, επειδή εσείς καθορίζετε το πιστωτικό όριο και κανείς άλλος, εξασφαλίζοντας έτσι ότι δεν θα έρθετε ποτέ προ εκπλήξεως και με φουσκωμένους λογαριασμούς, αφού το ποσό το χετε προπληρώσει και το κάνετε ό,τι εσείς θέλετε.

Παρακάτω έχουμε μερικούς προτεινόμενους προορισμούς αναλόγως την κατάσταση σας, αλλά και το βαλάντιο. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα, πετυχαίνετε και καλύτερη έκπτωση από το Internet.

Προτεινόμενοι Προορισμοί:

Οικογενειακές διακοπές: Στην Κρήτη

Τι καλύτερο, να κάνει κανείς οικογενειακές διακοπές στο μεγαλύτερο και πιο τουριστικό από όλες τις απόψεις, νησί της Ελλάδας; Έχοντας από τις καλύτερες ξενοδοχειακές υποδομές, βρίσκουμε την «καυτή» περίοδο του Αυγούστου, για κράτηση μιας εβδομάδας (7 διανυκτερεύσεις) στο Amazones Village Suite, την τιμή ανά διανυκτέρευση να είναι 97Ε από (μέσω Expedia), ενώ κανονικά η τιμή καταλόγου είναι 115Ε.
Σύνολο: 679Ε

Διακοπές Πολυτελείας: Στο Μιλάνο

Ακόμη και στην περίοδο του Αυγούστου, έχοντας από τα καλύτερα κλίματα (λόγω του ότι είναι στους πρόποδες των Άλπεων), και τα πραγματικά τεράστια εμπορικά κέντρα το Μιλάνο μας προσφέρει Ιταλική φινέτσα σε πολύ λογική τιμή! Πάλι σε περίοδο Αυγούστου, για 5 διανυκτερεύσεις, στο ξενοδοχείο Brunelleschi είναι 110Ε. Βέβαια σε αντίθεση με την περίπτωση της Κρήτης, τα έξοδα μεταφοράς θα είναι πιο πολλά (αεροπορικά εισητήρια, πχ.), γι’ αυτό μην παραπλανείστε από την τιμή (αφού είναι απλά τιμές δωματίου).
Σύνολο: 550Ε

Ήσυχες διακοπές: Στη Σκόπελο

Εάν θέλετε να πάρετε το..αίσθημα σας (καλά, και η σύζυγος μετράει) και να πάτε σε ένα ήσυχο μέρος να ηρεμήσετε και να..χαρείτε τον έρωτα σας, τότε η καταπράσινη Σκόπελος, είναι μια από τις καλύτερες επιλογές! Δείτε περισσότερα και στο πολύ καλό επίσημο Site www.skopelosweb.gr για περισσότερη πληροφόρηση. Με κόστος μόλις 60Ε είναι σίγουρα οικονομικότερο για 7 διανυκτερεύσεις, από τα υπόλοιπα που αναφέραμε.
Σύνολο: 420Ε

Extreme διακοπές: Στο Ντουμπάι

Χαρακτηριστικό και κοσμοπολίτικο παράδειγμα της Μέσης Ανατολής με δόσεις περιπέτειας, το Ντουμπάι σας υποδέχεται! Συνδυάζει κάθε είδους περιπέτεια (σαφάρι με βεδουίνους,κτλ) και μάλιστα σε πολύ συμφέρουσα τιμή. Λόγω πολλής ζέστης, ο Αύγουστος θεωρείται Off-Season, και έτσι μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο στο πολυτελέστατο Arabia Courtyard Bur Dubai με 50% έκπτωση! (μέσω Expedia πάλι). Εδώ η τιμή δωματίου έχει 95Ε (με την έκπτωση) για 5 διανυκτερεύσεις.
Σύνολο: 475Ε