2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS

Τεύχος 56 (Νοέμβριος 2010)Ξεφυλλίστε την ARTA PRESS
έτσι όπως τυπώθηκε!


Τεύχος 56 (Νοέμβριος 2010)


Άρθρα Τεύχους

ΝΙΚΟΠΟΛΕΙΣ - Οι Πόλεις της Νίκης
Δημοσίευση: 17-11-2010

Ο Οκταβιανός Αύγουστος, μετά τη νίκη του επί του Μάρκου Αντωνίου και της Κλεοπάτρας, στη Ναυμαχία του Ακτίου, το 31 π.Χ., έχτισε τη Νικόπολη (πόλη της Νίκης). Με το ίδιο όνομα της λαμπρής εκείνης πόλης, υπάρχουν σήμερα μερικές άλλες στον κόσμο.
Craig Walker
Δημοσίευση: 17-11-2010

Ο Craig Walker (ex Archive) θα πραγματοποιήσει μίνι περιοδεία σε δεκατέσσερις πόλεις της Ελλάδος παρουσιάζοντας τον προσωπικό του δίσκο «Siamese» αλλά και τραγούδια από το πρώτο του συγκρότημα Power of dreams και φυσικά από τους Archive. Επί σκηνής θα τον συνοδεύσουν ο Βασίλης Αυγουστάκης και η Δανάη Nielsen (Rosebleed). Ανάμεσα σε άλλες πόλεις θα εμφανιστούν και στα Ιωάννινα την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στο Πολυχώρο Αγορά. Μιλήσαμε με τον Craig Walker για τις επερχόμενες συναυλίες, τη σχέση του με την μουσική και τα μελλοντικά του σχέδια.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΗΓΙΝΟΣ
Δημοσίευση: 17-11-2010

Γυρνώντας στα παλιά: πώς βρεθήκατε στο χώρο της αρχαιολογίας;
Η πρώτη μέρα στο Γυμνάσιο ήταν για μένα καθοριστική. Μια πρώτη επαφή με τα διδακτέα αντικείμενα αρκούσε για να πάρω την απόφασή μου: να σπουδάσω στη Φιλοσοφική Σχολή. Η έμφυτη αγάπη μου για την ιστορία και η ανάγκη να γνωρίσω καλύτερα τις ρίζες μου, μια ανάγκη ακόμη βαθύτερη στην ακριτική Ξάνθη όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα, με έφεραν στα τέλη της δεκαετίας του ’70 για σπουδές στο Τμήμα Αρχαιολογίας & Ιστορίας της Τέχνης της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.
Στήλες
ΒΙΒΛΙΟ - Τεύχος: 56


Όπως έχει με πολλές ευκαιρίες διακηρύξει ο Πέτρος Μάρκαρης, ο λόγος που επέλεξε –σε προχωρημένη ηλικία, ήταν 58 όταν εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο– την αστυνομική λογοτεχνία ήταν επειδή αυτή του προσέφερε τη δυνατότητα να μιλήσει για τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα της εποχής του. Μέντορές του, από συγγραφικής άποψης, υπήρξαν ο Ισπανός Μανουέλ Βάσκεζ Μονταλμπάν και ο Γάλλος Ζορζ Σιμενόν, και οι δυο τους διαπρεπείς θεράποντες του είδους.

ΜΟΥΣΙΚΗ - Τεύχος: 56


Blonde Redhead
“Penny Sparkle”
4AD rec.
Οι Blonde redhead γίνανε γνωστοί ως μια αμιγώς κιθαριστική μπάντα, αλλά στους τελευταίους δίσκους τους τα ηλεκτρονικά στοιχεία αρχίσανε να διαδραματίζουνε κι αυτά το ρόλο τους. Ε, λοιπόν σ’ αυτό το δίσκο οι κιθάρες έχουνε εξαφανιστεί, μ’ ελάχιστες εξαιρέσεις όπως στο “Not getting there”, που και πάλι με δυσκολία διακρίνονται και το γεγονός αυτό δύσκολα χωνεύεται.Barely There Case: Υπάρχει λεπτότερη;
Ο λόγος για την Barely There της Case Mate την οποία και συστήνω ανεπιφύλακτα σε όσους ακόμα δεν έχουν αγοράσει case για το jesus phone τους. Μιλάμε για μια θήκη τόσο λεπτή και ντελικάτη που ξεχνάς πολλές φορές ότι την φοράς, το υλικό της είναι πολύ καλό και λύνει το πρόβλημα του κρατήματος που πολλοί έχουν από τη συνήθεια του οβάλ σχήματος του προηγούμενου μοντέλου, έχοντας την αίσθηση ότι το νέο iPhone θα γλιστρήσει από τα χέρια (ΝΟΤ!)

Περισσότερες στήλες