2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Gadgets 56

Δημοσίευση: 17-11-2010 - Στήλη: Gadgets - Τεύχος: Τεύχος 56 (Νοέμβριος 2010)



 

Barely There CaseBarely There Case: Υπάρχει λεπτότερη;
Ο λόγος για την Barely There της Case Mate την οποία και συστήνω ανεπιφύλακτα σε όσους ακόμα δεν έχουν αγοράσει case για το jesus phone τους. Μιλάμε για μια θήκη τόσο λεπτή και ντελικάτη που ξεχνάς πολλές φορές ότι την φοράς, το υλικό της είναι πολύ καλό και λύνει το πρόβλημα του κρατήματος που πολλοί έχουν από τη συνήθεια του οβάλ σχήματος του προηγούμενου μοντέλου, έχοντας την αίσθηση ότι το νέο iPhone θα γλιστρήσει από τα χέρια (ΝΟΤ!) Προστατεύει τις γωνίες καθώς και την πλάτη του νέου iPhone 4, χωρίς βέβαια να παρέχει την μεγαλύτερη βεβαιότητα και προστασία από μια πιο παχιά και όχι τόσο elegant θήκη. Διατίθεται σε ποικιλία χρωμάτων και μια βόλτα από το eBay μπορεί να αποδειχθεί ακόμη πιο επικερδής.
Πηγή: Case-mate.com
Τιμή: 25$



New MacbookNew Macbook air 11.6’’: Thin as air.
Δύο είναι τα MacBook Air που παρουσίασε ο Steve Jobs, με οθόνες 13.3 και 11.6 ιντσών. Τα δύο μοντέλα μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά στα ηλεκτρονικά τους αλλά διαφέρουν στον χρόνο χρήσης και στις επιδόσεις που δεν περιορίζονται μόνο στην διαφορά μεγέθους της οθόνης. Το μικρό MacBook Air που θα μας απασχολήσει έχει οθόνη 11.6 ιντσών με ανάλυση 1366 x 768 pixels και τον επεξεργαστή Intel Core 2 Duo στο 1.4GHz που μπορεί να αναβαθμιστεί στο 1.6GHz πάντα με την ίδια 3MB L2 cache. Η RAM ξεκινάει από τα 2GB και φτάνει τα 4GB με ταχύτητα DDR3 στα 1066MHz. Η κάρτα γραφικών είναι NVIDIA GeForce 320M με 256MB μνήμης που όμως γίνονται share από την μνήμη του συστήματος. Υπάρχουν επιλογές για 64GB και 128GB SSD αλλά το Mini DisplayPort, το WiFi 802.11n και το Bluetooth 2.1 με EDR θεωρούνται δεδομένα. 2 x USB 2.0 μαζί με FaceTime κάμερα αλλά και Software Reinstall Drive (Apple USB stick!!) έρχονται στο πακέτο που φιλοξενεί στο Mac OS X Snow Leopard. Το 11άρι MacBook Air έχει βάρος 1.06kg και ο χρόνος χρήσης προσδιορίζεται στις 5 ώρες “wireless productivity” και 30 (!) ημέρες αναμονής του συστήματος. Ο υπερφορητός της Apple έγινε ακόμα πιο μικρός, ανανεώθηκε με νέα χαρακτηριστικά και μας προκαλεί με το μοναδικό του unibody design.
Πηγή: plaisio.gr
Τιμή: 1099 €


Apple AirPort ExpressApple AirPort Express Base Station: Plug & Wifi!
Πως μπορώ να στήσω ένα ασύρματο δίκτυο εύκολα, γρήγορα και να δικτυώσω όλες τις συσκευές μου μαζί με τους εκτυπωτές? Αυτό αναρωτήθηκαν και οι μηχανικοί της Apple και κατασκέυα- σαν αυτό το pocket router που διαθέτει 300Mbps ταχύτητα με το 802.11n πρωτόκολλο σε μια μικρή συσκευή που χωράει παντού. Οι τρεις βασικές λειτουργίες που κάνει το pocket router της Apple είναι απλές: Δικτύωση, εκτύπωση ασύρματα σε εκτυπωτή που συνδέεται πάνω στο device και streaming μουσικής μέσω Airtunes. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πολύ απλά ότι μπορείτε να συνδέσετε στο Wireless Network που δημιουργεί το Express όλα τα devices σας για μεταφορά αρχείων, gaming, κτλ, να τυπώσετε στον usb εκτυπωτή σας από όλα τα σημεία του δικτύου (μιας και αυτός είναι επίσης συνδεδεμένος στο express μέσω της USB θύρας τους) και φυσικά να streamάρετε την αγαπημένη σας μουσική από το iTunes στα powered ηχεία της προτίμησής σας μέσω του AirTunes, που επίσης είναι ενσωματωμένο στο express και το μόνο που περιμένει από εσάς είναι να τα συνδέσετε πάνω του. Όλα αυτά με την σφραγίδα της Apple: Just works!
Πηγή: you.gr - Τιμή: 99,31 €


Apple AirPort ExpressParrot AR.Drone: Augmented Reality!
Tο iPhone σας μόλις απέκτησε το καλύτερο companion: Ένα ελικόπτερο με τέσσερις κινητήρες που μπορεί να ισορροπήσει αυτόματα στον αέρα και φυσικά απευθύνεται (που αλλού) σε gamers. Συνδέεται μέσω WiFi στο iPhone, μεταφέρει εικόνα από την ενσωματωμένη κάμερα στην οθόνη του iPhone και ο χρήστης σκοτώνει τους augmented reality εχθρούς μέσα από το iPhone. Μπορεί επίσης να παίξετε και “διπλό” με τον αγαπημένο σας φίλο, δεδομένου ότι θα τον συναντήσετε κάπου με το Drone του, είτε μέσα στο σπίτι είτε σε εξωτερικό χώρο. Το ίδιο το AR.Drone είναι γεμάτο τεχνολογία για να μπορεί να σταθεροποιείται αυτόματα και ο χρήστης να ανησυχεί μόνο για τον χειρισμό του. Σχετικά με τα ατυχήματα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, μιας και διαθέτει πολύ σκληρό hull και πολλούς σένσορες. Μια δεύτερη κάμερα υψηλής ταχύτητας, μαζί με γυροσκόπιο, accelerometer και υπέρηχους προσαρμόζουν τους 4 κινητήρες ώστε το AR.Drone να ισορροπεί.
Πηγή: futurehouse.gr
Τιμή: 299 €


Western digital 3TBWestern digital 3TB: Massive Capacity
Αν τα 1, 1.5 και 2TB που κυκλοφορούν εκεί έξω δεν σας φτάνουν πια, αν οι Ματρόσκες και τα Blu Ray σας έχουν γεμίσε ασφυκτικά τους δίσκους σας, τότε η Western Digital έχει τη λύση για εσάς. Πρόκειται για τον WD Cavier Green με 3 ολόκληρα TΒ χωρητικότητας, ενώ η ίδια σειρά έχει μοντέλα με 2,5 ΤΒ. Η χωρητικότητα αυτή επιτυγχάνεται με την χρήση platters των 750GB το καθένα. O δίσκος έρχεται μαζί με έναν ειδικό controller, προκειμένου να αναγνωριστεί από τα 32bit λειτουργικά συστήματα τα οποία έχουν τον περιορισμό ότι “βλέπουν” μόνο μέχρι 2.16Gb. Εξυπακούεται ότι σε 64-bit λειτουργικό και σε NAS λογικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Διαθέτει 64mb cache (από τις μεγαλύτερες)και SATA 3 Gb/s interface, ενώ γυρίζει κάπου στις 5900 στροφές, μιας και ο προσανατολισμός δεν είναι τόσο πολύ οι επιδόσεις. Τέλος στη σειρά green, η WD μείωσε την κατανάλωση ισχύος παρέχοντας στους πελάτες, οι οποίοι ενδιαφέρονται πρωταρχικά για την κατανάλωση ενέργειας, τη δυνατότητα δημιουργίας συστημάτων με μονάδες υψηλότερης χωρητικότητας και καλύτερη ισορροπία ανάμεσα στην απόδοση του συστήματος, τη διασφαλισμένη αξιοπιστία και την εξοικονόμηση ενέργειας.
Πηγή: expansys
Τιμή: 249,99