2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Σημειώσεις 56

Δημοσίευση: 17-11-2010 - Στήλη: Σημειώσεις - Τεύχος: Τεύχος 56 (Νοέμβριος 2010)



 

nothaΓΕΝΝΗΘΗΚΕ... Ν.Ο.Θ.Α.
Μια νέα θεατρική σκηνή, υπό την ονομασία Ν.Ο.Θ.Α (Νέα Ομάδα Θεάτρου 'Αρτας), δημιουργήθηκε στην πόλη της Άρτας. Η νέα θεατρική ομάδα, που ξεκίνησε από τον Δημήτρη Παπαρούνη και την Μυρτώ Σκαπινάκη, αποτελείται από ένα σταθερό πυρήνα ανθρώπων που φιλοδοξούν να ενεργοποιήσουν το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής με τη συμμετοχή του στις διαδικασίες για τη θεατρική ανάπτυξη. Για τη φετινή θεατρική σεζόν η ΝΟΘΑ ετοιμάζεται να ανεβάσει τρία έργα, κάνοντας την αρχή με την “Βέρα” του Δ. Κεχαΐδη, σε σκηνοθεσία Δ. Παπαρούνη, σκηνικά Β. Ραμόπουλου, και κοστούμια Ν. Γόγαλη. Το ανέβασμα του έργου προσδιορίζεται για τον μήνα Φεβρουάριο του 2011. Η φωτόγραφία είναι από τις πρόβες της "Βέρας”.


thrakiOI MOYΣOYΛMANOI ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
«Θράκη- Τόσο κοντά, τόσο μακριά - Ο μουσουλμανικός κόσμος της», τιτλοφορείται το λεύκωμα που δημιούργη σαν η Έλενα Μοσχίδη (κείμενα) και ηΠέπη Λουλακάκη (φωτογραφίες). Πρόκειται για ένα οδοιπορικό που πραγματοποίησαν τα δύο τελευταία χρόνια, ζώντας "από τα μέσα", με υπομονή και επιμονή, τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Το λεύκωμα, όπου συνδυάζονται εξαιρετικά το ρεπορτάζ και η έρευνα με τις φωτογραφίες, επιχειρεί να γνωρίσει και στην υπόλοιπη Ελλάδα ένα "άγνωστο" κομμάτι της (Εκδόσεις Καστανιώτη).

 

 

 

 

 

CRAIG WALKER

 

 

CRAIG WALKER

 

CRAIG WALKER & ROSEBLEED ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Ο πρώην τραγουδιστής των ARCHIVE και νυν σόλο καλλιτέχνης, Craig Walker, θα εμφανιστεί με τον Βασίλη Αυγουστάκη και τη Δανάη Nielsen των Rosebleed, το πλέον ανερχόμενο altrernative rock σχήμα αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στα Γιάννενα (Πολυχώρος Αγορά). Στη σκηνή θα υπάρχουν δύο κιθάρες, ένα πιάνο και τρεις φωνές που θα τραγουδήσουν υπέροχα τραγούδια από Archive, Rosebleed, τραγούδια από τις σόλο δουλειές του Craig Walker, αλλά και αγαπημένες τους διασκευές. H ενδιαφέρουσα αυτή καλλιτεχνική σύμπραξη γίνεται στα πλαίσια μιας ακουστικής live tour που γίνεται τον Νοέμβριο, σε όλη την Ελλάδα.


euroΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο*, σε συνεργασία με τον συμβεβλημένο με το Ευρωβαρόμετρο οργανισμό TNS Opinion, πραγματοποίησε πρόσφατα μία δημοσκόπηση σχετικά με "τους Ευρωπαίους και την κρίση". Στην έρευνα πήραν μέρος 26.635 Ευρωπαίοι πολίτες. Γενικά επιβεβαιώνεται η έντονη ανησυχία των Ευρωπαίων απέναντι στην κρίση. Μεταξύ των αποτελεσμάτων, αναφέρουμε, τα εξής:
Οι Ευρωπαίοι,

 

  • Επιθυμούν σαφώς να δουν την Ένωση να αναπτύσσει πολιτικές πουνα τους προστατεύουν άμεσα, όπως για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού ή την προστασία των καταναλωτών. Προτιμούν τέτοιου είδους παρεμβάσεις σε σχέση με πιο γενικές πολιτικές, όπως για παράδειγμα αυτή για την κλιματική αλλαγή.
  • Έχουν διϊστάμενες απόψεις ως προς τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την έξοδο από την κρίση. Ποιόν δρόμο να ακολουθήσουμε μεταξύ της μείωσης των δημόσιων δαπανών και της στήριξης της ανάπτυξης;
  • Υποστηρίζουν μαζικά τα μέτρα εποπτείας και χρηματοπιστωτικής ρύθμισης, καθώς και τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος.
  • Υποστηρίζουν σαφώς την οικονομική αλληλεγγύη απέναντι στα κράτη που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
  • Είναι αβέβαιοι ως προς τον ρόλο του ευρώ, ως "μαξιλαριού", στην αντιμετώπιση της κρίσης.

* Επικεφαλής στο Γραφείου στην Ελλάδα, από 1ης Νοεμβρίου 2010, είναι ο κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, πολιτικός επιστήμων και στέλεχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 1990.