2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS

Τεύχος 55 (Οκτώβριος 2010)Ξεφυλλίστε την ARTA PRESS
έτσι όπως τυπώθηκε!


Τεύχος 55 (Οκτώβριος 2010)


Άρθρα Τεύχους

Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ
Δημοσίευση: 21-10-2010

Στις εκλογές τις 7ης Νοεμβρίου ψηφίζουμε για περιφερειάρχη, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακούς συμβούλους, δημοτικούς συμβούλους, συμβούλους δημοτικής κοινότητας, συμβούλους τοπικής κοινότητας και εκπροσώπους τοπικής κοινότητας. Mε τον "Καλλικράτη" συνιστώνται νέοι δήμοι που αποτελούν τον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης. Για το νομό Άρτας συνιστώνται οι εξής δήμοι: 1. Δήμος Αρταίων με έδρα την Άρτα, 2. Δήμος Νικολάου Σκουφά με έδρα το Πέτα και ιστορική έδρα το Κομμένο, 3. Δήμος Γεωργίου Καραισκάκη με έδρα την Άνω Καλεντίνη και ιστορική έδρα τις Πηγές Τετραφυλίας, 4. Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων με έδρα το Βουλγαρέλι.
Τί θα κάνετε για...
Δημοσίευση: 21-10-2010

Η Όλγα Γεροβασίλη και ο Γιάννης Παπαλέξης απαντούν στον Ντίνο Γιώτη.
Τί θα κάνετε για το Ξενία και το Κάστρο;
Τί θα κάνετε για το Τουριστικό Περίπτερο;
Τί θα κάνετε για τα Ψαροπλιά;
Τί θα κάνετε για το Στρατόπεδο Παπακώστα;
Τί θα κάνετε για το σχέδιο πόλης στο (υπόλοιπο) Τρίγωνο και την Ελεούσα;
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Γιώργος Παπαβασιλείου και Χρήστος Παπάζογλου δεν μας απάντησαν.
Περιφέρεια Ηπείρου
Δημοσίευση: 21-10-2010

Να πάρουμε στα χέρια μας το αύριο της Ηπείρου
Μπορεί η παράταξη «ΑΥ.ΡΙ.Ο. (Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Ορμητήριο), για την Ήπειρο», που διεκδικεί την ψήφο των πολιτών της Ηπείρου για τις περιφερειακές εκλογές να είναι καινούργια, όμως δεν ξεκινάει από το μηδέν. Όσοι την ιδρύσαμε, αγωνιζόμαστε χρόνια σε συλλογικότητες για  την υπεράσπιση των εργασιακών και ανθρώπινων δικαιωμάτων, του κοινωνικού κράτους, του περιβάλλοντος και των δημόσιων αγαθών
Δήμαρχοι της Άρτας
Δημοσίευση: 21-10-2010

Από την απελευθέρωση της Άρτας από τους Τούρκους το 1881 μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο (1943), πέρασαν από την Άρτα έξι δήμαρχοι. Σ’ αυτή τη μικρή ανασκόπηση της αυτοδιοικητικής ιστορίας της προπολεμικής Άρτας, επιλέξαμε να επικεντρωθούμε στο έργο που άφησε πίσω του ο κάθε δήμαρχος. Για να βρούμε ομοιότητες με τη σημερινή εποχή και να κάνουμε συγκρίσεις.
ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
Δημοσίευση: 21-10-2010

«Θα ήμουν δυστυχής, αν δεν έκανα αυτό που κάνω»

Γυρνώντας στα παλιά: πώς βρεθήκατε στο χώρο των εικαστικών τεχνών;
Αυτό δεν ξεχνιέται, αν και πάει πολύ μακριά στα παιδικά μου χρόνια. Άρχισα να σκαλίζω πέτρες στο χωριό μου, μόλις τέλειωσα το Δημοτικό. Κρατώ μια φωτογραφία από εκείνη την περίοδο. Πάνω σε ένα τραπέζι έχω τοποθετήσει τα πρώτα πέτρινα κεφάλια. Τα είδε κάποιος γεωπόνος που πέρασε από το χωριό και ρώτησε τον πατέρα μου ποιος τα φτιάχνει αυτά. Ο πατέρας μου του είπε τα κάνει ο γιός μου.
Στήλες
ΒΙΒΛΙΟ - Τεύχος: 55


«Η Έλλη Παππά κατέθεσε το 1993 και το 1995 δύο κείμενά της στα Ιστορικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη, θέτοντας ως προ- ϋπόθεση να δημοσιευτούν μόνο μετά τον θάνατο της. Το πρώτο κείμενο ήταν ένα δακτυλόγραφο 52 σελίδων με τίτλο «Υπόθε- ση Πλουμπίδη» και το δεύτερο μία ομάδα κειμένων (συνολικά 108 σελίδες) απαρτιζόμενη από: προλογικό σημείωμα με τίτλο «Λίγα λόγια», αυτοβιογραφικό κείμενο, σώμα άρθρων της στις εφημερίδες Αυγή και Νέα [ο Ριζοσπάστης είχε αρνηθεί να τα δημοσιεύσει] με τίτλο «Παράρτημα», κείμενο με τίτλο «Γράμματα στον γιο μου» και ιδιόχειρο γράμμα του Νίκου Πλουμπίδη προς την ίδια με ημερομηνία 4. V. 52.

ΜΟΥΣΙΚΗ - Τεύχος: 55


Οι Paramount styles είναι το project του Scott McCloud, τραγουδιστή των Girls against boys, οι οποίοι θα εμφανιστούνε την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στο «Αν» στην Αθήνα. Το Failure είναι ένας ήρεμος δίσκος, με απλές συνθέσεις κυρίως σε ακουστική κιθάρα. Η φωνή του McCloud σαγηνευτική ως συνήθως μ’ έναν πιο ήπιο τρόπο αυτή τη φορά. Το εκπληκτικό είναι ότι καθένα από τα έντεκα τραγούδια διαθέτει ένα χαρακτηριστικό κολλητικό θέμα γύρω απ’ το οποίο ξετυλίγεται η εκάστοτε σύνθεση. Σ’ αυτό συμβάλλει άλλοτε το πιάνο κι άλλοτε η ακουστική κιθάρα. Ο δίσκος λοιπόν δεν κάνει κοιλιά. Τέλος στιχουργικά ο McCloud φαίνεται να κάνει τον απολογισμό του όπως χαρακτηριστικά φαίνεται στα “drunx, whores and MZK people” και “crazy years”.Οι Φινλανδοί έχουν ξεκινήσει τα promo και τις ενημερώσεις ανά τον κόσμο, προσφέροντας σε bloggers και δημοσιογράφους την δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά το νέο Symbian κινητό της Nokia με την επωνυμία Nokia N8. Το N8 είναι το πολλά υποσχόμενο νέο κινητό της Nokia η οποία δεν εγκαταλείπει το Symbian platform και παρουσιάζει το N8 σε συνδυασμό με το πολύπαθο Ovi Store. Μένει να δούμε αν το στοίχημα θα μπορέσει να το κερδίσει τη στιγμή που Android και iOS μεγαλώνουν με γοργούς ρυθμούς τα μερίδια αγοράς τους. Στα ηλεκτρονικά δεσπόζει η κάμερα των 12 megapixel η οποία έχει και δυνατότητα εγγραφής HD Video και φυσικά τα 680MHz της CPU μαζί με τα 256MB RAM που έχει το Nokia N8. Φυσικά δεν λείπει η πολύ καλή Amoled οθόνη η οποία με τις multitouch ιδιότητες έχει γίνει το σημείο αναφοράς στο upper level που στοχεύε η συγκεκριμένη συσκευή.

Πηγή: pixmania -Τιμή: 566

Περισσότερες στήλες