2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS

Τεύχος 53 (Ιούλιος - Αύγουστος 2010)Ξεφυλλίστε την ARTA PRESS
έτσι όπως τυπώθηκε!


Τεύχος 53 (Ιούλιος - Αύγουστος 2010)


Άρθρα Τεύχους

Ψαροπλιά - Οι λύκοι και τα πρόβατα
Δημοσίευση: 23-07-2010


Όπως έγραψε ο Σαίξπηρ “δεν θα είμασταν εμείς λύκοι, αν αυτοί δεν ήταν πρόβατα”. Κάπως έτσι φαίνεται ότι σκέφτονται οι ασκούντες εξουσία στην Άρτα, αλλά και σε κάθε μικρή επαρχιακή πόλη. Πρόσφατα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης με αφορμή την ψήφιση του σχεδίου “Καλλικράτης” μίλησε για τοπικές μαφίες που λυμαίνονται τους Δήμους. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι, ότι οι τοπικές αρχές της Άρτας, δεν του έκαναν μήνυση αφού δεν τους εξαίρεσε, αλλά δεν έβγαλαν ούτε μία ανακοίνωση έτσι για την τιμή των όπλων. Σε προηγούμενο τεύχος της φιλόξενης “Arta press” δημοσιεύσαμε το άρθρο “Ψαροπλιά the big deal” με τα μέχρι τότε δεδομένα.
pulp magazines - Στην εποχή της Μάσκας
Δημοσίευση: 23-07-2010

Τα «πολτοπεριοδικά» (pulp magazines), όπως έμελλε να γίνουν γνωστά όταν πέρασαν στη σφαίρα της...διασημότητας ήταν οι διάδοχοι των δεκαροφυλλάδων με τα αναγνώσματα του προπερασμένου αιώνα και των φτηνιάρικων αναγνωσμάτων των αρχών του περασμένου. Ξεκινώντας την σταδιοδρομία τους, ουσιαστικά, στη δεκαετία του 1890, έφτασαν στο ζενίθ της δημοτικότητάς τους στις δεκαετίες του 1920 και του 1930. Πωλούνταν στη φτηνότερη δυνατή τιμή (μια δεκάρα, όπως θα λέγαμε κάποτε) και πρόσφεραν στο αναγνωστικό κοινό όλες τις κατηγορίες της «μυθοπλασίας», όπως προτιμάμε να αποκαλούμε σήμερα όλα τα προερχόμενα από την φαντασία αναγνώσματα (τέως μυθιστορήματα και διηγήματα) – με άλλα λόγια ότι μπορούσε να διανοηθεί ο νους του ανθρώπου – ιδιαίτερα από τις αρχές του 1900 μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του 1950.
Λάκης Χαλκιάς
Δημοσίευση: 23-07-2010

Ο Λάκης Χαλκιάς γεννήθηκε στα Γιάννενα. Γιος του κλαρινίστα Τάσου Χαλκιά. Ανήκει στην Πέμπτη γενιά της οικογένειας των ΧΑΛΚΙΑΔΩΝ. Ασχολείται με την μουσική και το τραγούδι από 7 ετών. Στα 16 του εργάζεται σαν επαγγελματίας και στα 18 του ηχογραφεί τους πρώτους του δίσκους, των Θεόδωρου Δερβενιώτη- Κώστα Βίρβου. Παίζει κιθάρα, μπουζούκι, λαούτο, τζουρά, ούτι. Από το 1960 μέχρι το 1967 εμφανίζεται πλάι στη Μπέλλου, Καζαντζίδη, Μπιθικώτση, Ζαμπέτα και άλλους, ενώ συνεργάζεται με τους μεγάλους ρεμπέτες: Βαμβακάρη, Παπαϊωάννου και Τσιτσάνη. Το 1967, φεύγει για τις Η.Π.Α. και τον Καναδά.
Στήλες
ΒΙΒΛΙΟ - Τεύχος: 53


Όπως γράψαμε και σε προηγούμενα σημειώματα, το 2010 διαφαίνεται να είναι μια ιδιαίτερα παραγωγική κι ενδιαφέρουσα χρονιά για την ελληνική πεζογραφία, ίσως ακόμη και «χρυσή». Οι παλιότεροι δίνουν το καλύτερό τους βιβλίο ενώ ορισμένοι νέοι και νεότεροι θέτουν επίσης τον πήχη ασυνήθιστα ψηλά. Είμαστε ακόμη στα μέσα της χρονιάς, κι ήδη μετράμε μια ντουζίνα καλά έως πολύ καλά βιβλία.

ΜΟΥΣΙΚΗ - Τεύχος: 53


Arcgie Bronson Outfit
“Coconut”
Domino rec.
Οι Archie με τον τρίτο δίσκος τους καταχωρούνε εαυτούς στη λίστα με τις πιο παρανοϊκές μπάντες που κυκλοφορούνε στο κουρμπέτι. Το “Coconut” είναι ένας πολυσχιδής δίσκος, καθώς διάφορα μουσικά είδη συναντώνται υπό το πρίσμα των βασικών συντεταγμένων του συγκροτήματος, που είναι τα παραμορφωμένα σπασμένα φωνητικά, οι χορευτικοί ρυθμοί στα τύμπανα και το μπάσο και οι πριμαριστές μεταμορφώσεις στις κιθάρες.Crystal Audio TX-3D12 SE:
Ελληνική πρόταση στα home cinema Το 5.1 set ηχείων της Crystal Audio έχει ήδη πάρει τις δάφνες από το Διεθνές στερέωμα και έχει λάβει βραβεία καθώς και την πολυπόθητη THX πιστοποίηση κατά Ultra 2 και Select. Για τους ένθερμους οπαδούς του καλού ήχου, η Crystal Audio σχεδίασε το πολυκάναλο σύστημα απόλυτης οικιακής εμπειρίας, τώρα σε ακόμα πιο βελτιωμένη έκδοση. Σχεδιασμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές THX Ultra2 & THX Select, περιλαμβάνει τα ηχεία δαπέδου TX-T3SE με πιστοποίηση ΤΗΧ Ultra2

Περισσότερες στήλες