2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Πνεύμα Αντιλογίας 53

Δημοσίευση: 23-07-2010 - Στήλη: Πνεύμα Αντιλογίας - Τεύχος: Τεύχος 53 (Ιούλιος - Αύγουστος 2010)



Το μετάλλιο της πόλεως της Άρτας, διαβάζω αγαπητό μου πνεύμα, απένειμε στον διακεκριμένο αθλητή του βόλεϊ Γιάννη Μπασούκα, ο Δήμαρχος Άρτας Πάνος Οικονομίδης, σε υλοποίηση παλαιότερης απόφασης του Δ.Σ., που είχε ληφθεί το 1993.

Η είδηση ότι το ίδιο μετάλλιο θα απονείμει και στον αρχηγό της πάλαι ποτέ μεγάλης Αναγέννησης Άρτας, Δημήτρη Σιακούφη, σε υλοποίηση παλαιότερης απόφασης του Δ.Σ., που είχε ληφθεί το 1973, ελέγχεται ως ανακριβής. Ωστόσο, αγαπητό μου πνεύμα, η ανεύρεση της συγκεκριμένης απόφασης για το Γιάννη Μπασούκα, στα αρχεία του Δήμου, δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

"Ψάχνανε τρεις υπάλληλοι επί δυο μήνες, ειλικρινά, και τελικώς μας έφερε ένα αντίγραφο ο πατέρας του Γιάννη" δικαιολογήθηκε ο δήμαρχος για την καθυστέρηση.
(Μετά από αυτό, αναρωτιέμαι, ο πατέρας του Σιακούφη να ζει άραγε;) Τώρα που το σκέφτομαι, τέτοια δουλειά ονειρεύομαι, αγαπητό μου πνεύμα. Να ψάχνω με άλλους δύο επί δύο μήνες για κάτι που δεν πρόκειται να βρω.

Αντιθέτως, πληροφορούμαι ότι οι αρμόδιοι κινήθηκαν ταχύτατα, προκειμένου να προχωρήσει η ανάθεση στα "Ψαροπλιά". Επόμενο είναι, εκεί δεν πρόκειται να απονείμουν τενεκεδένια μετάλλια, αλλά να σερβίρουν ζεστά φιλέτα μπουργκινιόν στους ημετέρους. Μεταξύ των οποίων, ψιθυρίζεται αγαπητό μου πνεύμα, συμπεριλαμ
βάνεται και στενό συγγενικό πρόσωπο δημοτικού συμβούλου, που δεν φημίζεται και τόσο για την αισθητική του.

Ωστόσο μετά από την θετική εισήγηση της Εφορείας Νεώτερων Μνημείων Ιωαννίνων προς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο,για τον διατηρητέο χαρακτήρα των κτισμάτων στα Ψαροπλιά, τα φιλέτα κινδυνεύουν να κρυώσουν. Και ως γνωστόν το φιλέτο μπουργκινιόν δεν τρώγεται κρύο, ιδίως μετά τις εκλογές.

Άκου αυτό αγαπητό μου πνεύμα: για να περάσεις την τάξη στο Γυμνάσιο χρειάζεσαι βαθμό 10, για να περάσεις στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ αρκεί και ένα πενταράκι. Η απόλυτη σχιζοφρένεια του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Τα παιδιά του "5" θα παρκάρουν για τα επόμενα 5 χρόνια σε κάποιο επαρχιακό ΤΕΙ, αφαιμάσσοντας τις οικογένειές τους, συντηρώντας την τοπική "ανάπτυξη" της γκαρσονιέρας και της καφετέριας, σπουδάζοντας υποψήφιοι άνεργοι, αντί να αξιοποιήσουν αλλού και αλλιώς, το όποιο ταλέντο τους.

Αντίλογος