2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Gadgets 53

Δημοσίευση: 23-07-2010 - Στήλη: Gadgets - Τεύχος: Τεύχος 53 (Ιούλιος - Αύγουστος 2010)



New Apple Mac Mini:
Τα καλά αρώματα σε μικρά μπουκάλια Η Apple με την έλευση του νέου iPhone 4 καθώς και λίγο καιρό πριν με το iPad έχει συγκεντρώσει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας. Έχοντας όμως πάντα την καλοκαιρινή της διάθεση ρίχνει στην αγορά το νέο αλουμινένιο unibody παιδί της, το Mac Mini. Το νέο Mac mini είναι εδώ και προσφέρει έξοδο HDMI, SD slot για κάρτες μνήμης, διπλάσια επεξεργαστική ισχύ στην GPU και πολύ μικρές διαστάσεις σε ένα κουτί τόσο όμορφο που η γυναίκα σας δεν θα παραπονεθεί αν το δει στο σαλόνι, δίπλα από την τηλεόραση. Τα χαρακτηριστικά μεταξύ των άλλων περιλαμβάνουν CPU @ 2.4 GHz Intel Core 2 Duo, 2GB 1066 MHz DDR3 RAM που φτάνει μέχρι τα 8GB, το 8X SuperDrive, σκληρό δίσκο 320GB Serial ATA στις 5400 rpm και NVIDIA GeForce 320M για τα γραφικά. AirPort Extreme 802.11n για το WiFi, Bluetooth 2.1 με EDR, 4x USB 2.0, 1x FireWire 800, 1x HDMI, 1x Gigabit Ethernet. Πως χωράνε εκεί μέσα είναι ένα θαύμα των μηχανικών της Apple που συνεχίζει να μας εκπλήσεει. Μέσα σε ένα μικρό περίβλημα αλουμινίου, το Mac Mini αποτελεί τον πιο απλό και οικονομικό τρόπο για να γευτείτε την εμπειρία Mac.
Πηγή: iSquare.gr - Τιμή: 699



Sony Alpha NEX-3/5: DSLR ή μήπως όχι
Αυτό που μου αρέσει στις νέες φωτογραφικές της Sony είναι το γραμματάκι «άλφα» επάνω δεξιά. Τις περιμέναμε από καιρό. Οι δυο νέες Next φωτογραφικές είναι η πρόταση και η απάντηση της Sony στη νέα τάση της αγοράς που θέλει φωτογραφικές DSLR compact διαστάσεων με εναλλακτικούς φακούς. «Ζυγίζοντας» στο χέρι σου τις NEX-3 και ΝΕΧ-5 μηχανές αμέσως θα καταλάβεις πόσο ελαφριές και πόσο χορταστικές όσο αφορά τις δυνατότητες τους, ειδικά η NEX-5 είναι ότι καλύτερο αυτή την εποχή στο χώρο. Και οι δυο φορούν έναν γεμάτο αισθητήρα 14,2 Μpixels τεχνολογίας Εxmor που επιτρέπει στο μεγάλο μοντέλο, στην NEX-5, να λαμβάνει βίντεο επιπέδου 1920x1080i τύπου AVCHD με στερεοφωνικό ήχο. Μάλιστα υπάρχει δυνατότητα χρήσης εξωτερικού μικρόφωνου. Παράλληλα υπάρχει μια εξαιρετικής ποιότητας οθόνη-μόνιτορ 3 ιντσών που αποσπάται από το σώμα της μηχανής, πανέμορφα μενού και η νέα δυνατότητα Sweep Panorama με δυνατότητα 3D. Τις φωτογραφίες αυτές μπορούμε να τις δούμε σε τηλεοράσεις 3D. Όλη η φιλοσοφία των «άλφα» μηχανών της Sony εφαρμόζεται και εδώ. Έτσι έχουμε επεξεργαστή Bionz, υψηλής ταχύτητας φωτογράφηση μέχρι 7fps σε πλήρη ανάλυση, Φλας αλλά και ηλεκτρονικό σκόπευτρο θα κυκλοφορήσουν ως προαιρετικά αξεσουάρ. Επίσης θα κυκλοφορήσουν φακοί, αντάπτορες, GPS, μικρόφωνο και άλλα.
Πηγή: katerelos.gr - Τιμή: Nex-3: 538 €, Nex-5: 645 €



Nokero Solar Light Bulb: Green Lighting
Γνωρίζατε ότι ακόμη και σήμερα 1.6 Δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν χωρίς πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα, και αναγκάζονται να καίνε καύσιμα τα οποία μολύνουν και είναι επικίνδυνα τόσο για αυτούς όσο και για το περιβάλλον; Η Nokero έρχεται να δώσει τη λύση σε αυτό το πρόβλημα καθώς προσφέρει την πρώτη λάμπα η οποία
λειτουργεί με φωτοβολταϊκά panels, 4 στον αριθμό, τα οποία μπορούν να προσφέρουν 4 ώρες φως μετά από πλήρη φόρτιση από τον παντοδύναμο μας ήλιο. Όλα αυτά σε αδιάβροχο περίβλημα το οποίο περιλαμβάνει την τύπου LED λάμπα καθώς και την NiMH επαναφορτιζόμενη μπαταρία της συσκευής. Εξυπακούεται ότι το εν λόγω gadget μπορεί να έχει πολλαπλές χρήσεις καθώς θα σας συνοδεύσει στο camping, στο διάβασμα, στο σπίτι και όπου χρειάζεται. Εξυπακούεται ότι όλα αυτά γίνονται με μηδενική επιβάρυνση στον πλανήτη μας, καθώς όλη η ενέργεια που απαιτείται είναι αποκλειστικά από την ηλιακή ενέργεια, με όλα τα συναφή οφέλη.
Πηγή: Nokero.com - Τιμή: 15$



Xtreamer Pro: Pro-fessional player
Το νέο media player της Xtreamer παίζει τα πάντα, συνδέεται ενσύρματα και ασύρματα, υποστηρίζει ελληνικά και τιμάται σε επίπεδα προσφοράς. Με μικρό σχετικά footprint και εύκολο τρόπο φόρτωσης των 2 δίσκων 3,5’’ Sata που μπορεί να δεχτεί, το media player της Xtreamer υποστηρίζει Eλληνικούς χαρακτήρες στο menu του, έχει εκπληκτικό GUI και συνοδεύεται από USB Adaptor για ασύρματη σύνδεση μέσω WiFi και μάλιστα βάσει του 802.11n. Παρέχει θύρες HDMI v1.3a (1080p), CVBS, αναλογική και οπτική έξοδο ήχου, θύρες USB, eSATA(για εύκολη σύνδεση των δίσκων) όπως και 100άρι Ethernet. Σχετικά με την συμβατότητα του παίζει αρχεία
MPEG1/2/4 Elementary (M1V, M2V, M4V),MPEG1/2 PS (M2P, MPG), MPEG2 Transport Stream (TS, TP,TRP, M2T, M2TS, MTS), VOB, AVI, ASF, WMV, Matroska (MKV), AVC HD, MOV (H.264), MP4, RMP4, FLV - Flash Video, αποκωδικοποιεί τα XVID SD/HD, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4.2, WMV9,H.264, VC-1, AAC, M4A, MPEG audio (MP1, MP2, MP3, MPA), WAV, WMA, FLAC, OGG, WMA, WMA Pro, AAC, MP1, MP2, MP3,LPCM, FLAC, Vorbis, προβάλλει φωτογραφίες JPEG, BMP, PNG & GIF και υποστηρίζει υπότιτλους SRT, SMI, SUB, SSA & IDX. Κοινώς μεγάλη λίστα συμβατότητας. Επίσης μέσω δικτύου παρέχει πρόσβαση σε οn line υπηρεσίες όπως οι YoutTube, Picasa & Yahoo, κτλ. Και για τους πραγματικούς fans, αναμένεται σύντομα το firmware που θα επιτρέπει το True HD Audio Pass-through, μιας και φοράει το νέο chipaki της Realtek 1283Χ και διαθέτει 256MB μνήμης.
Πηγή: xtreamer.net - Τιμή: 174 €



Crystal Audio TX-3D12 SE:
Ελληνική πρόταση στα home cinema Το 5.1 set ηχείων της Crystal Audio έχει ήδη πάρει τις δάφνες από το Διεθνές στερέωμα και έχει λάβει βραβεία καθώς και την πολυπόθητη THX πιστοποίηση κατά Ultra 2 και Select. Για τους ένθερμους οπαδούς του καλού ήχου, η Crystal Audio σχεδίασε το πολυκάναλο σύστημα απόλυτης οικιακής εμπειρίας, τώρα σε ακόμα πιο βελτιωμένη έκδοση. Σχεδιασμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές THX Ultra2 & THX Select, περιλαμβάνει τα ηχεία δαπέδου TX-T3SE με πιστοποίηση ΤΗΧ Ultra2, ένα κεντρικό ηχείο αναφοράς που αποδίδει τους διαλόγους με μοναδική ευκρίνεια και πιστότητα, δύο ζευγάρια επιτοίχιων διπόλων ηχείων για περιφερειακά εφέ που κυκλώνουν τον ακροατή και τέλος ένα πανίσχυρο ενεργό υπογούφερ 12 ιντσών, ισχύος 200W, όλα με πιστοποίηση ΤΗΧ Select. Συνοδευόμενα από αντίστοιχο ενισχυτή ο οποίος θα μπορέσει να οδηγήσει σωστά αυτό το powerhouse ισχύος αποτελούμενο από πολλά watt, θα αλλάξει ριζικά την εμπειρία θέασης σας στο σπίτι.
Πηγή: odes.gr - Τιμή: 1820 €