2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS

Τεύχος 66 (Απρίλιος - Μάιος 2012)Ξεφυλλίστε την ARTA PRESS
έτσι όπως τυπώθηκε!


Τεύχος 66 (Απρίλιος - Μάιος 2012)


Άρθρα Τεύχους

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ "ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα βρεθούν προ εκπλήξεων!"
Δημοσίευση: 05-04-2012

Πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών

«Θα μου ήταν εξαιρετικά δύσκολο να συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό αυτών που θριαμβολογούν για την επιτυχία του PSI, τη στιγμή που ακόμη και να συμβαίνει αυτό τυπικά, έχει χρεοκοπήσει η ελληνική κοινωνία. Το τίμημα για όλα όσα υπογράφηκαν και υπογράφονται είναι δυστυχώς το άδικο και εξοντωτικό κούρεμα των εισοδημάτων των συμπολιτών μας, η μεγάλη ανεργία, η διόγκωση της ύφεσης και η εκχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.»
ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΣ "ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απέτυχαν"
Δημοσίευση: 05-04-2012

Eυρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων

«Δεν θα ήταν και το πιο σοφό να ψηφίσουν ξανά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι πολίτες! Τόσα χρόνια ψήφιζαν γιούς κι ανηψιούς. Θα εμπιστευτούν τώρα αυτούς που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία; Για δεκαετίες είχαμε “σταθερές και ισχυρές κυβερνήσεις” αλλά δείτε που μας οδήγησαν τελικώς. Ακόμα και ως διαχειριστές της εξουσίας η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ απέτυχαν, αποδείχτηκαν ανίκανα, αναποτελεσματικά, συνένοχα στη διαφθορά κόμματα.»
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ - Η ανέλιξη της γνώσης
Δημοσίευση: 05-04-2012

Αρκεί ένα αναπάντητο ερώτημα για να καταρριφθεί μια επιστημονική θεωρία;

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο καθηγητής Ντάριο Αουτιέρο, επικεφαλής μιας ομάδας φυσικών στο ερευνητικό κέντρο CERN, έκανε μια εντυπωσιακή ανακοίνωση που αναστάτωσε τη διεθνή επιστημονική κοινότητα: τα νετρίνα μπορούν να κινούνται (λίγο) ταχύτερα από το φως! Εάν οι μετρήσεις του πειράματος CNGS (Cern Neutrino to Gran Sasso) επαληθευθούν, τότε θα πρόκειται για πραγματική επανάσταση στον τρόπο που κατανοούσαμε μέχρι σήμερα τον κόσμο μας.
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΚΑΛΤΕΜΗΣ
Δημοσίευση: 05-04-2012

Ο Χριστόδουλος Γκαλτέμης γεννήθηκε στην Κωστάνιανη Ιωαννίνων το 1953. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ της Αθήνας με δάσκαλο αρχικά το Ν. Νικολάου και αργότερα στο εργαστήρι Χαρακτικής του Κωνσταντίνου Γραμματόπουλου. Οι σπουδές του υποστηρίχτηκαν με υποτροφίες του ΙΚΥ και του Ιδρύματος Γιάννη Κεφαλληνού. Το 1988 απέσπασε τριετή υποτροφία από το ΙΚΥ για μεταπτυχιακές σπουδές στη Χαρακτική. Είναι ταυτόχρονα ζωγράφος και χαράκτης. Έχει στο ενεργητικό του δεκαπέντε ατομικές εκθέσεις και πήρε μέρος σε δεκάδες ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι επίκουρος καθηγητής Χαρακτικής στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Για το σύνολο του έργου του τιμήθηκε το 2008 με το Βραβείο της Τάξης των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών από την Ακαδημία Αθηνών.
Στήλες
ΒΙΒΛΙΟ - Τεύχος: 66


Σκέφτομαι τον Προυστ όταν λέει: «Στην πραγματικότητα, ο αναγνώστης την ώρα που διαβάζει είναι αναγνώστης του εαυτού του.» Από μια τέτοια προοπτική, η αναζήτηση ενός ιδανικού αναγνώσματος μοιάζει με την αναζήτηση του ιδανικού εαυτού.

ΜΟΥΣΙΚΗ - Τεύχος: 66


Ο λήθαργος στον οποίο έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια η brit pop σκηνή δεν πτοεί ουδόλως τους Kaiser Chief, που πραγματοποίησαν εκρηκτικό ντεμπούτο το 2005 με τον δίσκο «Employment» και σαρωτικά singles όπως τα «Oh my God» και «I predict a riot».Το να κουβαλάμε τα βιβλία μας μαζί στις διακοπές ή σε κάποιο ταξίδι είναι κάτι το σύνηθες. Τι θα λέγατε αν τα αντικαθιστούσαμε με μια μικρή συσκευή η οποία χωράει το σύνολο της βιβλιοθήκης μας και μας δίνει αντίστοιχη εμπειρία με αυτή των σελίδων; To όνομα αυτής Bebook Club S. Ένα 6’’ eReader βασισμένο στην τεχνολογία e-Ink.

Περισσότερες στήλες