2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS

Τεύχος 64 (Δεκέμβριος 2011 - Ιανουάριος 2012)Ξεφυλλίστε την ARTA PRESS
έτσι όπως τυπώθηκε!


Τεύχος 64 (Δεκέμβριος 2011 - Ιανουάριος 2012)


Άρθρα Τεύχους

Μανώλης Γλέζος: Η Αριστερά υποφέρει από τα αρχηγιλίκια
Δημοσίευση: 01-12-2011

Το ραντεβού με τον Μανώλη Γλέζο ήταν πριν από μια εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Είχα σκοπό να τον ρωτήσω για όλα τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία: φτώχεια και ανεργία, ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Ένωση, Παπανδρέου και Σαμαράς. Μετά είδα το θέμα της εκδήλωσης: «Η απάντηση της Αριστεράς σε Ελλάδα και Ευρώπη». Οπότε σκέφθηκα, ούτως ή άλλως τα κόμματα του Μνημονίου τη “δουλειά” τους κάνουν, η Αριστερά πώς απαντά;

Και είπα να ρωτήσω τον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης μόνο για αυτό...
Χρήστος Χασιάκος - Δήμαρχος κεντρικών Τζουμέρκων
Δημοσίευση: 01-12-2011

Το Βουργαρέλι και τα Άγναντα ήταν έδρες των Καποδιστριακών Δήμων. Στον Καλλικρατικό Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων με έδρα το Βουργαρέλι, οι αποστάσεις από την έδρα του Δήμου εξαρτώνται από το αν και κατά πόσον πιστεύουμε ότι οι τέσσερις Δημοτικές Ενότητες αποτελούν μια ενιαία περιοχή με κοινά χαρακτηριστικά στον πολιτισμό, την οικονομία, την αθρωπογεωγραφία και στον τρόπο ανάπτυξής της. Αν η αντίληψη του ενιαίου της περιοχής γίνει κτήμα όλων μας, τότε θα αρχίσουμε να βλέπουμε «μακριά» αλλά θα νιώθουμε ότι ζούμε κοντά ο ένας με τον άλλο.
ΘΕΑΤΡΟ: Κατερίνα Λέχου
Δημοσίευση: 01-12-2011

Γυρνώντας στα παλιά: πώς βρεθήκατε στο θέατρο;
Ασυνείδητα, τυχαία και μοιραία. Ασυνείδητα επειδή στα δεκαοχτώ μου δεν είχα την εμπειρία και τις γνώσεις, τυχαία γιατί δεν είχα ιδέα από θέατρο και μοιραία γιατί αυτη η δουλειά με πήγε παραπέρα.

Βρίσκετε κάποιου είδους ευτυχία στην υποκριτική;
Βρίσκω τα συγκεκριμένα ψήγματα ευτυχίας που μου αναλογούν σ΄ αυτήν τη ζωή. Αν δεν μου συνέβαινε δεν θα άντεχα να το κάνω, γιατί όταν καθημερινά παίζεις με το συναίσθημα και την ψυχή σου, κινδυνεύεις να βρεθείς από τη λύτρωση στην τρέλα.
Στήλες
ΒΙΒΛΙΟ - Τεύχος: 64


Οικογενειακές Ιστορίες

Το τελευταίο μυθιστόρημα του ελληνικής καταγωγής Χρήστου Τσιόλκα κυκλοφόρησε πέρυσι στη χώρα  μας και πρόπερσι στην Αυστραλία, όμως έκτοτε δεν έχει πάψει να πυροδοτεί συζητήσεις, αντεγκλήσεις, διαφωνίες. Με το Χαστούκι (μτφρ. Βασίλης Κιμούλης, εκδ. Ωκεανίδα) ο Τσιόλκας κέρδισε το βραβείο του Καλύτερου Συγγραφέα των χωρών-μελών της Βρετανικής Κοινοπολιτείας ενώ ήταν και υποψήφιος για το σπουδαιότερο βραβείο της αγγλόφωνης λογοτεχνίας, το Booker.

ΜΟΥΣΙΚΗ - Τεύχος: 64


Forest Fire “Staring at the X”

Το κουαρτέτο των Forest Fire κυκλοφόρησε φέτος τον δεύτερο δίσκο του, στον οποίο παρουσιάζεται συγκριτικά διαφοροποιημένο όσον αφορά το προ τριετίας ντεμπούτο. Μόνο η folk αισθητική παραμένει εν μέρει ακέραια, όπως και οι αναφορές στους Velvet Underground, αλλά από εκεί κι έπειτα η μπάντα προβαίνει σε πειραματισμούς pop ύφους. Το πρώτο μισό του δίσκου κινείται σε φωτεινά πεδία με τις μελωδίες να αποδίδονται σε υψηλούς τόνους, όπως το «They pray execution style» πουεμπερικλείει disco και punk στοιχεία. 

 

 

Mobee Magic Charger: It’s a kind of magic

Πρόκειται ένα αξεσουάρ για το Magic Mouse της Apple το οποίο αντικαθιστά τις 2 ΑΑ μπαταρίες με μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία, η οποία φορτίζει μέσω επαγωγής. Το πακέτο περιλαμβάνει την επιφάνεια φόρτισης, mini USB καλώδιο και την μπαταρία. Προφανώς προϋποθέτει ότι έχετε ήδη ένα Apple Magic Mouse από το οποίο μάλλον θα χάσετε το καπάκι των μπαταριών. Θα χρειαστείτε μια ελεύθερη USB θύρα και λίγο χώρο στο γραφείο σας για να βάλετε την βάση φόρτισης.

Περισσότερες στήλες