2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS

Τεύχος 63 (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2011)Ξεφυλλίστε την ARTA PRESS
έτσι όπως τυπώθηκε!


Τεύχος 63 (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2011)


Άρθρα Τεύχους

Βαγγέλης Παπαχρήστος - Μόνοι κερδισμένοι οι δανειστές μας
Δημοσίευση: 15-09-2011

κυβέρνηση, εμμένοντας στις επιλογές της, παρά τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού, το μόνο που πέτυχε ήταν να χωθούμε ακόμη πιο βαθιά στη κρίση, να χάσουμε χρόνο και διαπραγματευτικά εργαλεία, με μόνους κερδισμένους τους δανειστές μας. Με τις πολιτικές της εμμονές έσκαψε από μόνη της ένα λάκκο που όλο και βαθαίνει"
ANIMATION - Σπύρος Σιάκας
Δημοσίευση: 15-09-2011

«Η δυνατότητα της κίνησης κάνει το animation μοναδική μορφή τέχνης»

Η μεγαλύτερη «ευτυχία» είναι η αμεσότητα στην επαφή με το κοινό στο οποίο απευθύνεται το έργο ενός γραφίστα, όπως μια εικονογράφηση ή μια ετικέτα ενός καταναλωτικού προϊόντος.
Ο Γιώργος Παπανδρέου μιλάει για τα ναρκωτικά
Δημοσίευση: 15-09-2011

Με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, αναδημοσιεύουμε μια παλιότερη συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου, τότε Αναπληρωτής Υπουργός Eξωτερικών. Το νέο νομοσχέδιο προβλέπει την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών και στοχεύει, σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, στην αλλαγή στρατηγικής της μέχρι σήμερα ακολουθήμενης πολιτικής και στην αντιμετώπιση της πραγματικότητα: πάνω από 300 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο λόγω της χρήσης σκληρών ναρκωτικών ουσιών, ενώ στις φυλακές βρίσκονται αυτή τη στιγμή έγκλειστοι περίπου 4.500 άτομα για παραβάσεις του σημερινού νόμου περί ναρκωτικών.
Στήλες
ΒΙΒΛΙΟ - Τεύχος: 63


Λεονάρντο Σάσα, Το πρωτόκολλο της Αιγύπτου (μτφρ. Ανταίος Χρυσο- στομίδης, εκδ. Καστανιώτη)
Ένα από τα καλύτερα βιβλία του Σικελού συγγραφέα, γνωστού στο ευρύ κοινό κυρίως από το βιβλίο του «Υπόθεση Μόρο» που έγινε και ταινία. Το βιβλίο αναφέρεται σ’ ένα πραγματικό γεγονός, που διαδραματίστηκε το 1782, στο Παλέρμο της Σικελίας. Κατά τη διάρκεια σφοδρής θαλασσοταραχής, το καράβι στο οποίο επέβαινε ο πρεσβευτής του Μαρόκου εξοκείλει στις σικελικές ακτές.

ΜΟΥΣΙΚΗ - Τεύχος: 63


Big Talk “Big Talk” Epitaph rec.
Οι Big Talk αποτελούν το project σχήμα του τυμπανιστή των Killers Ronnie Vannucci, ο οποίος με το ομώνυμο αυτό ντεμπούτο προσεγγίζει μια καθαρά post punk προοπτική με έντονη διάθεση δραματοποίησης και με έντονη την αίσθηση της new wave σκοτεινότητας της δεκαετίας του ’80. Από το σύνολο των συνθέσεων μόνο το «Replica» ανακαλεί το pop ύφος των Killers, αλλά η γεφύρωση γίνεται ουσιαστικά από τα στοιχεία που αντλούν οι Big Talk, όμοια μ’ αυτά των Killers, από συγκροτήματα όπως οι Weezer.Dell U2311: IPS panel power
Αν και οι οθόνες με IPS panel είναι παραδοσιακά αρκετά πιο ακριβές από τις αντίστοιχες με TN panel, η Dell έρχεται να το διαψεύσει. Με πολύ προσιτή τιμή αντίστοιχη των TN panels, η 23άρα Dell με το 16:9 format της έρχεται να διεκδικήσει επάξια το θρόνο της. Η πολύ καλή χρωματική της απόδοση καθώς και τα φοβερά viewing angles (178 μοίρες τόσο οριζόντια όσο και κάθετα) συνάδει άψογα με την δυναμική αντίθεση των 10000:1 και του υψηλού brightness.

Περισσότερες στήλες