2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS

Τεύχος 57 (Δεκέμβριος 2010 - Ιανουάριος 2011)Ξεφυλλίστε την ARTA PRESS
έτσι όπως τυπώθηκε!


Τεύχος 57 (Δεκέμβριος 2010 - Ιανουάριος 2011)


Άρθρα Τεύχους

Χιονοδρομικό στα Τζουμέρκα
Δημοσίευση: 16-12-2010

Μύθος ή Πραγματικότητα;

Το ξαναζωντάνεμα της περιοχής των Τζουμέρκων αποτελεί διακαή πόθο για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και για τους ετεροδημότες που επισκέπτονται τη γενέτειρά τους σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ένα από τα αναπτυξιακά έργα, που ξεκίνησε να συζητείται πριν από το 1990, όταν εκπονήθηκε και η πρώτη μελέτη χιονόπτωσης για την περιοχή των Τζουμέρκων, είναι η δημιουργία χιονοδρομικού κέντρου. Υπάρχουν σήμερα οι προϋποθέσεις για να υλοποιηθεί ένα τέτοιο έργο και τι συνέπειες θα έχει η δημιουργία του, τόσο σε τοπική κλίμακα όσο και για την ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων.
Το αλλόκοτο μυστήριο της ζωής
Δημοσίευση: 16-12-2010

Χιλιάδες χρόνια τώρα στεκόμαστε κάτω απο το σκοτεινό πέπλο του ουρανού, προσπαθώντας να διαβάσουμε απαντήσεις πίσω απο το μακρινό φως των αστεριών.

Από τη στιγμή που χάσαμε το προνόμιο να είμαστε το κέντρο του Σύμπαντος και νιώσαμε το δέος της ασημαντότητάς μας συνειδητοποιήσαμε την πιθανότητα να μην είμαστε μόνοι. Το ελπίζαμε αλλα φοβόμασταν να το παραδεχτούμε, το ξέραμε αλλα δεν είχαμε τις αποδείξεις να βεβαιωθούμε.
Γιάννης Παπαλέξης
Δημοσίευση: 16-12-2010

Προτεραιότητα στην καθημερινότητα

Ποιό θα είναι το πρώτο θέμα του πρώτου δημοτικού συμβουλίου που θα συζητήσετε;
Παρ’ όλο που δεν έχουμε ακόμη πλήρη ενημέρωση για τις εκκρεμότητες των πρώην Δήμων, εκτιμώ ότι τα θέματα του πρώτου δημοτικού Συμβουλίου θα είναι πολλά και σημαντικά: από της έναρξη της ενοποιητικής λειτουργίας των υπηρεσιών του νέου Δήμου μέχρι τα προβλήματα της καθημερινότητας, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση των πολιτών.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΕΓΓΟΣ
Δημοσίευση: 16-12-2010

"Η Λογοτεχνία με τη δημιουργία μικρών συμπάντων βάζει χρώμα στη ζωή μας"

Γυρνώντας στα παλιά: πώς βρεθήκατε στο χώρο της λογοτεχνίας;
Μέχρι το 1998 σπούδασα και εργάστηκα ως πυρηνικός φυσικός. Γιατί σταμάτησα; Διότι κατά την άποψη μου η πυρηνική φυσική απαιτεί απ τους υπηρέτες της τον απόλυτο έρωτα κάτι σαν την αφοσίωση που δείχνει ο καλόγερος στο Χριστό. Εγώ αγαπούσα μεν, αλλά δεν ήμουν ερωτευμένος. ερωτευμένος από μικρό παιδί ήμουν με το να φτιάχνω και να λέω ιστορίες. Απ' το 1998 και μετά λοιπόν προσπαθώ να ακολουθώ το δρόμο της καρδιάς.
Στήλες
ΒΙΒΛΙΟ - Τεύχος: 57


Καθώς το 2010 οδεύει προς το τέλος του, θα διεκδικεί σίγουρα, με μοναδικό αντίπαλο το 2011, τον τίτλο της χειρότερης χρονιάς από τη Μεταπολίτευση και μετά. Η οικονομική κρίση βαθαίνει, αποκτώντας διαστάσεις που κανείς δεν φανταζόταν ένα χρόνο πριν (κι αν τις φανταζόταν, πάντως δεν το έλεγε). Η μισθωτή εργασία μετατρέπεται σταδιακά σε ουτοπία, και κάθε θέση που χάνεται είναι αμφίβολο αν θα αντικατασταθεί από άλλη με τα ίδια χαρακτηριστικά.

ΜΟΥΣΙΚΗ - Τεύχος: 57


Girl in a coma
“Adventures in coverland”
Blackheart rec.
Έπειτα από δύο δίσκους οι μεξικανοαμερικάνες Girl in a coma επιλέξανε να κυκλοφορήσουν ένα δίσκο με διασκευές που αντικατοπτρίζουν τις επιρροές τους. Οι πιο ιδιαίτερες στιγμές είναι το “Trasmission” των Joy Division που εκτελείται ακουστικά και με τη συνοδεία ατμοσφαιρικού πιάνου, το “As the world fall down” του David Bowie μέσω του οποίου διαχέεται όλη η λατρεία των τριών κοριτσιών για τον Morissey και το “Come on let’s go” του Ritchie Valens στο οποίο ξεσπούν όλη την ενέργειά τους.Apple iPad: Greek At last!

Με την έλευση της νέας έκδοσης του OS 4.2 το iPad επιτέλους μιλάει την πολυπόθητη μητρική μας γλώσσα. Αν και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη εισαγωγή από κάποια εταιρία, ένα search στο skroutz θα αποκαλύψει αρκετές παραεισαγωγές της εν λόγω ταμπλέτας της Apple. Το netbook killer (δια στόματος Microsoft) ήρθε για να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία, προκειμένου να surfάρουμε εύκολα, να βλέπουμε τα mail μας, να βρίσκουμε τις φωτογραφίες μας, να βλέπουμε τα videos μας, να ακούμε τη μουσική μας, να παίζουμε παιχνίδια και το κυριότερο να διαβάζουμε βιβλία, περιοδικά κτλ.

Περισσότερες στήλες