2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Σημειώσεις 57

Δημοσίευση: 16-12-2010 - Στήλη: Σημειώσεις - Τεύχος: Τεύχος 57 (Δεκέμβριος 2010 - Ιανουάριος 2011)



 

theodorianaΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ - ΤΑ ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ
Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας φαίνεται πως έχει ανοίξει την όρεξη σε κάποιους που ορέγονται υδροηλεκτρικά και κέρδη στα Θεοδώριανα. Ο σύλλογος των ΟΡΕΙΝΩΝ καταγγέλει ότι κύκλοι κατασκευαστικής εταιρείας, που δώδεκα χρόνια τώρα πασχίζει για τη φραγματοποίηση και σωλήνωση των ποταμιών των Θεοδωριάνων και την εγκατάσταση δύο ακόμη υδροηλεκτρικών εργοστασίων, προσπαθούν με «γκεμπελικές» πρακτικές και διαρροή συκοφαντιών, να πλήξουν το αρραγές μέτωπο κατοίκων και φορέων και να διαβάλουν το σύλλογο. Οι "Ορεινοί" δηλώνουν κατηγορηματικά ότι ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος συνεχίζεται μαζί με την Κοινότητα και τους φορείς των Θεοδωριάνων και ότι το νέο οργανωμένο σχέδιο της εταιρείας και της γνωστής σε όλους μας ελάχιστης «μειοψηφίας» που συμπράττει μαζί της, δεν θα περάσει ούτε και τώρα.

CASOUS BELLICASOUS BELLI για την ΔΩΔΩΝΗ
"Πανηπειρωτικό κτηνοτροφικό κίνημα" από συνεταιριστές, παραγωγούς αλλά και κτηνίατρους, γεωπόνους και εργαζόμενους στη "Δωδώνη" αναπτύσσεται μετά το πράσινο φως για την πώληση της κερδοφόρας γαλακτοβιομηχανίας που έδωσε η κυβέρνηση στην Αγροτική Τράπεζα, η οποία κατέχει το 68% της εταιρείας. Στην συνάντηση που έγινε την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στα Λιθαρίτσια συγκεντρώθηκαν πάνω από 400 άτομα, μεταξύ αυτών βουλευτές και δήμαρχοι καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος της «Δωδώνης» Λευτέρης Κόντος και ο πρόεδρός της Δημήτρης Παλαιοθόδωρος.Η "Δωδώνη" ιδρύθηκε το 1963 από κτηνοτρόφους-συνεταιριστές και σήμερα αγοράζει καθημερινά περίπου 48.000 τόνους αιγοπρόβειο γάλα και 25.000 τόνους αγελαδινό από όλη την Ήπειρο, ενώ εξάγει σε 32 χώρες.Η εταιρεία δίνει δουλειά και εξασφαλίζει εισόδημα σε χιλιάδες Ηπειρώτες και επόμενο είναι η πρόθεση της κυβέρνησης για πώληση να συναντήσει τις σφοδρές αντιδράσεις των κτηνοτρόφων, των τοπικών φορέων και των Ηπειρωτών πολιτικών. Για αιτία πολέμου είχε μιλήσει ο αντιπροέδρος της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης, όταν ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος η ΑΤΕ να διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό της μια γαλακτοβιομηχανία. Από τη μεριά του ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης δήλωσε ότι η Δωδώνη είναι ηπειρώτικη και ότι πρέπει να μείνει στους Ηπειρώτες κτηνοτρόφους.

readΔΙΑΒΑΖΩ 5 χρόνια
Το περιοδικό Διαβάζω γιορτάζει τα πέντε χρόνια του, της νέας περιόδου, με ένα χριστουγεννιάτικο τεύχος αφιερωμένο σε βιβλιοπροτάσεις για τις γιορτές. Οι συντάκτες του περιοδικού διάβασαν και προτείνουν στους αναγνώστες 200 τίτλους από την πρόσφατη εκδοτική παραγωγή του φθινοπώρου – χειμώνα 2010, που επιχειρούν να καλύψουν όλα τα αναγνωστικά γού- στα (ελληνική και ξένη πεζογραφία, ποίηση, αστυνομικά μυθιστορήματα, μελέτες και δοκίμια, ιστορία, πολιτική, μαρτυρίες, βιογραφίες, επιστήμες, παιδικά και εφηβικά βιβλία). Ακόμα στο ίδιο τεύχος (Νο 513) φιλοξενούνται συνεντεύξεις των Αργύρη Χιόνη και Λώρης Κέζα, ένα ανέκδοτο ποίημα του Τίτου Πατρίκιου και κριτικές παρουσιάσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pinakothikiΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ
Εγκαινιάστηκε στις 13 Δεκεμβρίου η Δημοτική Πινακοθήκη «Γιάννης Μόραλης» από το Δήμαρχο Αρταίων και πρόεδρο του Δ.Σ. της Πινακοθήκης Παναγιώτη Οικονομίδη. Τα εγκαίνα έγιναν μέσα σε κλίμα συγκίνησης εξαιτίας και της απουσίας του μεγάλου Αρτινού ζωγράφου που έδωσε το όνομά του στην Πινακοθήκη. «Με τα εγκαίνια της Πινακοθήκης μας ολοκληρώνεται ένας δημιουργικός κύκλος της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής και εμένα προσωπικά» ανέφερε ο κ. Οικονομίδης. Η Πινακοθήκη ξεκίνησε τη λειτουργία της με την έκθεση «Αιγαίο-Λαύριο- Μοναστηράκι» του αρτινού ζωγράφου Απόστολου Τσιρογιάννη. Παράλληλα η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία οι «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Άρτας», με έδρα την Αθήνα, ένας εθελοντικός φορέας με κύριο αντικείμενο και στόχο την προαγωγή των εικαστικών τεχνών στην Άρτα. προσφέρει, για αρχή, πίνακες που διαθέτουν τα μέλη της στην Πινακοθήκη.

 
 
 
efeprevezasΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
H Ε.Φ.Ε. Πρέβεζας ξεκίνησε σεμινάρια φωτογραφίας για τα μέλη και τους φίλους της. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στις 8μ.μ. στο κάστρο του Αγίου Ανδρέα. Το πρόγραμμα των σεμιναρίων διατίθεται στις συναντήσεις της Δευτέρας. Ενδεικτικά για το μήνα Δεκέμβριο γίνονται μαθήματα για την ιστορία της φωτογραφίας, την σύνθεση και την εξέλιξη της φωτογραφικής βιομηχανίας στην Γερμανία. Η Ε.Φ.Ε. Πρέβεζας ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο 2007, ως παράρτημα της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας που δραστηριοποιείται από το 1952 στο χώρο της φωτογραφίας.
Για περισσότερεςπληροφορίες: www.efeprevezas.gr
e-mail:efeprevezasgr@gmail.com