2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS

Τεύχος 40 (Απρίλιος 2009)Ξεφυλλίστε την ARTA PRESS
έτσι όπως τυπώθηκε!


Τεύχος 40 (Απρίλιος 2009)


Άρθρα Τεύχους

ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΓΕΦΥΡΙΑ
Δημοσίευση: 13-04-2009

Μονότοξα, δίτοξα, πολύτοξα γεφύρια! Γεφύρια Ηπειρώτικα, που πάει να πει λίθινες βέργες, τροχιές δέους, να προσπαθούν να ζεύξουνε το …άπειρο! Πέτρινα όλα τους και θολωτά, κουρασανόχτιστα, για να καλύψουν μιαν ανάγκη προέκτειναν τη φύση! Κι όλα αυτά στην Πίνδο όπου, ανέκαθεν, η επικοινωνία σήμαινε περιπέτεια, ταξίδι επικίνδυνο…Μονότοξα, δίτοξα, πολύτοξα γεφύρια! Γεφύρια Ηπειρώτικα, που πάει να πει λίθινες βέργες, τροχιές δέους, να προσπαθούν να ζεύξουνε το …άπειρο! Πέτρινα όλα τους και θολωτά, κουρασανόχτιστα, για να καλύψουν μιαν ανάγκη προέκτειναν τη φύση! Κι όλα αυτά στην Πίνδο όπου, ανέκαθεν, η επικοινωνία σήμαινε περιπέτεια, ταξίδι επικίνδυνο


ΟΞΕΙΑ ΜΕΓΑΡΙΤΙΔΑ - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΠΑΝΕ ΜΕΓΑΡΟ
Δημοσίευση: 13-04-2009

"'Αρτα, Χθες, Σήμερα, Αύριο" ετιτλοφορείτο η εκδήλωση που διοργάνωναν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Άρτας και ο Δήμος Αρταίων το βράδυ της 14ης Μαρτίου 2009, στο Μέγαρο Μουσικής, στην Αθήνα. Δεν θα την έχανα με τίποτα, ακόμα και αν χρειαζόταν να αγοράσω την πρόσκληση στη μαύρη αγορά. Δεν χρειάστηκε όμως, αφού εξοικονόμησα εύκολα μια τέτοια στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε τρεις μέρες νωρίτερα στο βιβλιοπωλείο Ιανός. Που έγινε χωρίς τους δημοσιογράφους των μεγάλων εφημερίδων, τους διαπιστευμένους στο Υπουργείο Πολιτισμού. Πιθανόν η πρόσκλησή μου να ήταν μια από εκείνες που προοριζόταν για αυτούς.


Το Πάσχα της αγάπης και οι άλλοι
Δημοσίευση: 13-04-2009

Πάσχα της ελπίδας, της λύτρωσης και της αγάπης ψάλλουν στις εκκλησίες και την αγάπη διακηρύττει η χριστιανική θρησκεία. Πόσο όμως το Πάσχα με όλα τα μηνύματά του αγγίζει ή περικλείει στην αγκαλιά του και τους μη χριστιανούς; Τους “άλλους”.


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΡΗΣ
Δημοσίευση: 13-04-2009

Γεννήθηκε στην Άρτα το 1968.Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σπούδασε ιστορία του κινηματογράφου, ανάλυση φιλμ και αφηγηματολογία στο τμήμα «Τέχνες και θεάματα» στο Paris III (Sorbonne Nouvelle).


Στήλες
ΒΙΒΛΙΟ - Τεύχος: 40

Με τρία βιβλία ήδη στο ενεργητικό της, επιτυχημένα τόσο εμπορικά όσο και σε ό,τι αφορά την κριτική τους υποδοχή,η Τατιάνα Αβέρωφ, κόρη του γνωστού ηπειρώτη πολιτικού και ευεργέτη Ευάγγελου Αβέρωφ, κάνει με το καινούργιο της βιβλίο ένα άλμα, τόσο θεματολογικά όσο και στην εμβάθυνση των λογοτεχνικών της μέσων.
ΜΟΥΣΙΚΗ - Τεύχος: 40

Dump “A grown-ass man” Η επίμονη και διαρκής μουσική αναζήτηση ορισμένων ανθρώπων φέρνει όχι σπάνια στην επιφάνεια μικρά διαμάντια. Δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιον τυχαίο δημιουργό αλλά με τον James McNew, μπασίστα των Yo la tengo. H αισθητική επένδυση του δίσκου φέρνει αυθωρεί στο μυαλό τους Dinosaur Jr και το περιεχόμενο δεν μας διαψεύδει

Περισσότερες στήλες