2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Gadgets 40

Δημοσίευση: 13-04-2009 - Στήλη: Gadgets - Τεύχος: Τεύχος 40 (Απρίλιος 2009)



 

Sony Vaio P – Poly kalo!

Αν και παρουσιάστηκε πρόσφατα, το εν λόγω netbook (όχι ακριβώς κατά την Sony), διατίθεται ήδη προς πώληση. Το P Series θα είναι το νέο όνομα της σειράς VAIO με τα εξής χαρακτηριστικά: Επεξεργαστής Atom στα 1.33GHz, Οθόνη 8’’ με ανάλυση 1600?786 pixels, Σκληρός δίσκος 60GB ή 128GB SSD, Bluetooth και WiFi 802.11b/g/n, WAN με EVDO και HSPA chipsets της Qualcomm, QWERTY πληκτρολόγιο Windows Vista. Αυτό που κάνει το νέο Vaio P να ξεχωρίζει έιναι η λεπτή και παραλληλόγραμη κατασκευή του που εκτός από το μοναδικό του σχήμα, του εξασφαλίζουν και βάρος μόλις 640 gr. Η επεξεργαστική ισχύς και το λειτουργικό δείχνει ξεκάθαρα τις multimedia διαθέσεις των P Series VAIO όπως και η ανάλυση και η ενσωμάτωση WAN Radio για πρόσβαση στο Internet μέσω GSM δικτύου σίγουρα προσδίδει μια πιο business oriented χροιά. Η τιμή του ξεφεύγει από τα συνηθισμένα αλλά και οι δυνατότητές του σε συνδυασμό με το μικρό του μέγεθος ξεφεύγουν επίσης..!

Πηγή: expansys - Τιμή: 1.150€


Tweet-a-watt – Kill-a-watt!

Είναι ο νικητής του Greener Gadget 2009 το πολύ ωραίο gadget που παρουσιάζουμε. Στο concept της εξοικονόμησης ρεύματος στηρίχτηκε η ιδέα του Tweet-a-Watt, μια συσκευής κατασκευασμένης από ηλεκτρονικά εξαρτήματα που αγοράζει κάποιος στο μαγαζί ηλεκτρονικών της γειτονιάς του. Το gadget αυτό αποτελεί hack του Kill-a-watt και είναι διαθέσιμο ως open source hardware. Η ημερήσια κατανάλωση ρεύματος καταγράφεται στο Tweet-a-Watt και αποστέλλεται στο Tweeter, μέσω του wireless module που υπάρχει σε κάθε συσκευή. Κάθε πρίζα ξεχωριστά πρέπει να έχει το εν λόγω hardware προκειμένου τα στοιχεία να αποστέλλονται συνολικά για όλες τις συσκευές. Κατόπιν μέσω του tweeter τα στοιχεία δημοσιεύονται στο internet και μπορείτε να δείτε με αριθμούς πια συγκεκριμένες καταναλώσεις καθώς και συγκρίνετε με προηγούμενες ημερομηνίες ή ακόμα και με τους φίλους σας! Ο γραφών δεν γνωρίζει αν το Kill-a-watt device εμπορεύεται και στην Ελλάδα και αν είναι συμβατό με το τοπικό δίκτυο της ΔΕΗ. Σίγουρα θα υπάρχουν κάποια αντίστοιχα devices που μπορείτε να προμηθευτείτε στο εδώ εμπόριο με ίδιο functionality. Άλλωστε λίγο Ελληνικό δαιμόνιο και greek patent χρειάζεται, ειδικά αν είναι για καλό σκοπό!

Πηγή: Adafruit Industries - Τιμή: 90$



Spydee Flexipod τρίποδας στήριξης – Photo αράχνη !

Οι κλασσικοί τρίποδες που στηρίζετε τις φωτογραφικές σας μηχανές πολλές φορές δεν είναι επαρκείς για δύσκολα σημεία στήριξης. To Flexipod της Spydee ήρθε να σας βοηθήσει, μιας και πρακτικά μπορεί να στηριχτεί παντού! Η ευελιξία και η πρακτικότητα του Flexipod οφείλονται στον ευλύγιστο και περιστρεφόμενο κορμό δακτυλιδιών που σχηματίζoυν οποιοδήποτε σχήμα, στα πόδια με αντιολισθητικό καουτσούκ, την περιστρεφόμενη κεφαλή του καθώς και στο πολύ μικρό βάρος. Μπορεί να τοποθετηθεί πρακτικά οπουδήποτε και να κρατήσει σταθερά τη φωτογραφική σας μηχανή (ναι ακόμα και την DSLR σας..) σε σημείο που να μπορεί να έχει την καλύτερη δυνατή λήψη και ας δείχνει απροσπέλαστο. Η φωτογένεια πωλείται ξεχωριστά και εσείς πρέπει απλά να χαμογελάσετε!

Πηγή: play247.g - Τιμή: 21,42€

Mac mini – Apple-icious

To Mac mini, η μικροσκοπική πρόταση της Apple γίνεται ακόμα καλύτερη : Νέο Mac mini στα 2.0GHz Core 2 Duo με NVIDIA GeForce 9400M graphics, 2GB RAM, 320GB σκληρό δίσκο , 8x double-layer SuperDrive και 45% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας σε σύγκριση με το προηγούμενο Mac mini. Το hardware προσφέρει AirPort Extreme 802.11n, Bluetooth 2.1 με EDR, Gigabit Ethernet, FireWire 800, 5 θύρες USB 2.0, Mini DisplayPort video out και Mini-DVI video out. Εκτός απότο form factor που είναι έρωτας, είναι αθόρυβο και φτιαγμένο από πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά (think Green). Έρχεται φορτωμένο με Mac OS X v10.5 Leopard και περιμένει το δικό σας keyboard και οθόνη να συνδεθεί...!

Πηγή: Multirama Τιμή: 839.43€

Nintendo DSi – Nintedo-mania!

H τρίτη εξέλιξη της πλατφόρμας DS δεν θα μπορούσε να μας αφήσει ασυγκίνητους. Η Nintendo ξέρει τι σημαίνει παιχνιδομηχανή πολλά χρόνια τώρα. Το DSi είναι μικρότερο σε μέγεθος και εξοπλισμένο με δύο μεγάλες οθόνες εκ των οποίων η μια είναι αφής. Επιπρόσθετα διαθέτει 2 κάμερες, μικρόφωνο καθώς και WiFi για internet connectivity. Οι κάμερες έχουν τη δυνατότητα να ανιχνεύουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου και την κίνηση των παικτών δίνοντας νέα πνοή στο game play. Άλλωστε μας έχει συνηθίσει σε φοβερή εμπειρία gameplay και αλληλοεπίδρασης με το χρήστη (Wii!). H SD Card υποδοχή του θα φανεί σίγουρα χρήσιμη, καθότι το DSi Shop να περιμένει να γεμίσει με MB δεδομένων την εσωτερική μνήμη του DSi. H Nintento χτίζει το μέλλον βασισμένη στην επιτυχία του DS και ξεφεύγει από την κλασσική έννοια της παιχνιδομηχανής, προσθέτοντας χαρακτηριστικά όπως browsing, photos, social networking, διαμορφώνοντας έτσι τη νέα γενιά gaming και software κουλτούρας. Cudos Nintendo!

Πηγή Τιμή : 179 €