2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS

Τεύχος 65 (Φεβρουάριος - Μάρτιος 2012)Ξεφυλλίστε την ARTA PRESS
έτσι όπως τυπώθηκε!


Τεύχος 65 (Φεβρουάριος - Μάρτιος 2012)


Άρθρα Τεύχους

Καρναβάλι Γυναικών Άρτας - Όσο γελάμε τίποτα δεν χάθηκε
Δημοσίευση: 08-02-2012

Το Καρναβάλι των Γυναικών της Άρτας ξεκίνησε το Μάρτιο του 1982. Περίπου 50-60 γυναίκες όλων των ηλικιών ντύθηκαν αποκριάτικα, διέσχισαν τον κεντρικό δρόμο της πόλης και στη συνέχεια διασκέδασαν όλες μαζί σε μια ταβέρνα.
Στέφανος Τζουμάκας - Με προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας για την έξοδο από την κρίση
Δημοσίευση: 08-02-2012

Δικαιωθήκαμε όσοι υποστηρίζαμεότι δεν μπορεί να υπάρξει διέξοδος από την κρίση μέσα από πολιτικές που δημιούργησαν την κρίση, μετά και τη δήλωση Μέρκελ περί πλήρους αποτυχίας της Ελλάδας.
False Alarm
Δημοσίευση: 08-02-2012

Οι False Alarm σχηματίστηκαν το 1997κι έπειτα από ορισμένες συναυλίες παραμείνανε ανενεργοί για μια δεκαετία περίπου. Πριν δύο χρόνια επανακάμψανε δριμύτεροι και προσεχώς θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τους single «Sell me something», στο οποίο συνεργαστήκανε με την ηγετική μορφήτων θρυλικών Girls vs Boys, Scott McCloud, που ανέλαβε τα φωνητικά.
Στήλες
ΒΙΒΛΙΟ - Τεύχος: 65


Η βαθιά κρίση που ζούμε, και που σίγουρα δεν περιορίζεται στη χρηματοοικονομική και δημοσιονομική σφαίρα, μας έχει αναγκάσει να ξαναδούμε τον εαυτό μας, συλλογικό κι ατομικό, μέσα από νέους καθρέφτες. Διαβάζοντας κανείς προσεκτικά την προωθημένη πεζογραφία της τελευταίας 15ετίας, μπορεί να δει στα έργα αυτά σχεδόν όλα τα ζητήματα που μας ταλανίζουν σήμερα, δραματοποιημένα, μορφοποιημένα, φωτεινά. Δύο πρόσφατα βιβλία, μια νουβέλα κι ένα μυθιστόρημα, φωτίζουν με διαφορετικά εκφραστικά μέσα πτυχές της σύγχρονης Ελλάδας –συχνά με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο.

ΜΟΥΣΙΚΗ - Τεύχος: 65


Οι Golden Awesome προέρχονται από τη Νέα Ζηλανδία, χώρα με μακράπαράδοση στο χώρο του r’n’r που ανά περιόδους αναδεικνύει συγκροτήματα διεθνούς βεληνεκούς. Με το ντεμπούτο τους οι GA κινούνται στο shoegaze ρεύμα που έχει αναβιώσει τα τελευταία χρόνια στην ανεξάρτητη σκηνή και προσφέρουν μια σειρά από συνθέσεις που «καρφώνονται» απευθείας στο μυαλό εξαιτίας κυρίως ενός αισθήματος, απροσδιορίστου προελεύσεως, νεφελώδης ευδαιμονίας που μεταδίδουν.Ι’m watch: AndroidWatch!

Το ότι θα κυκλοφορούσε ένα ρολόι με δυνατότητα σύνδεσης με τα smartphone μας (Android, iPhone 4 και μελλοντικά BlackBerry) μέσωBluetooth λίγο πολύ όλοι το περιμέναμε. Αυτό που κάνει όμως ξεχωριστό το συγκεκριμένο ρολόι, είναι το γεγονός ότι συνδυάζει τις λειτουργίες αυτές με ένα μοναδικό design και μοντέρνα χρώματα.

Περισσότερες στήλες