2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS

Τεύχος 54 (Σεπτέμβριος 2010)Ξεφυλλίστε την ARTA PRESS
έτσι όπως τυπώθηκε!


Τεύχος 54 (Σεπτέμβριος 2010)


Άρθρα Τεύχους

50 χρόνια ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ
Δημοσίευση: 15-09-2010

Η Αναγέννηση Άρτας γεννήθηκε ακριβώς πριν από 50 χρόνια, από τη συγχώνευση τριών ομάδων της πόλης: του Παναμβρακικού (1925), του Αετού (1949) και του Ολυμπιακού Άρτας (1951)

Στη δεκαετία του '70 η Αναγέννηση έλαμψε στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής και βρέθηκε μια ανάσα από την πολυπόθητη άνοδο στην Α' Εθνική. Σήμερα, στη δεκαετία του 2010, πληγωμένη από τις περιπέτειες των τελευταίων χρόνων, παίζει στο τοπικό πρωτάθλημα, αναζητώντας το δρόμο για μια νέα αναγέννηση.
Η μάχη του Μαραθώνα
Δημοσίευση: 15-09-2010

Πριν από 2500 χρόνια, το Σεπτέμβριο του 490 π. Χ., στον Μαραθώνα έλαβε χώρα η μάχη που έμελλε να αλλάξει τον ρουν της Ιστορίας. Οι ελεύθεροι πολίτες των Αθηνών μαζί με τους Πλαταιείς αντιπαραταχθήκαν στον πολυπληθέστερο περσικό στρατό των υπόδουλων λαών και σύμφωνα με το επίγραμμα του Σιμωνίδη «…χρυσοφόρων Μύδων εστόρεσαν δύναμιν».
ΣΠΥΡΟΣ ΛΙΟΥΚΑΣ
Δημοσίευση: 15-09-2010

«Θα στήριζα ολόθερμα την αρχή της προνοητικότητας, της προσεκτικής δοκιμής πριν τη χρήση τεχνολογιών με άγνωστες επιπτώσεις»

Είστε Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας. Πώς προέκυψε;
Καλές σπουδές, αγάπη για την έρευνα, συνεχής προσπάθεια. Από μηχανικός του ΕΜΠ στράφηκα στο μάνατζμεντ. Τότε ήταν ασυνήθιστο.
Στήλες
ΒΙΒΛΙΟ - Τεύχος: 54


Το καλοκαίρι έχει για τους περισσότερους από εμάς ήδη περάσει, έχοντας καταχωρηθεί με τον άχαρο τίτλο του πιο ζεστού κι απαισιόδοξου καλοκαιριού των τελευταίων δεκαετιών. Η λογοτεχνία, από την άλλη, είναι ζώο που τρέφεται από τη δυστυχία και τον φόβο της απώλειας, κι έτσι το 2010 διαγράφεται ως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες χρονιές, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την πεζογραφία (για την ποίηση δεν έχουμε άποψη).

ΜΟΥΣΙΚΗ - Τεύχος: 54


Jeremy Jay
“Splash”
K rec.
Ήπιος, καταπραϋντικός και σ’ αυτό το δίσκο πιο ρομαντικός παρά ποτέ. Οι ερμηνείες του Jeremy Jay είναι βγαλμένες από την δεκαετία του ’50 και ’60 και σήμα κατατεθέν του τα παιχνιδίσματα με τα φωνήεντα. Η κιθάρα στα περισσότερα τραγούδια βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, ελαφρά παραμορφωμένη και χωρίς να αποφεύγονται τα σολαρίσματα που στην εποχή μας θεωρούνται παρωχημένα.Apple iPhone 4: Jesus Phone 4th Generation
Το πολυαναμενόμενο τηλέφωνο της Apple με το μαγικό GUI φτάνει στην 4η γενιά του και είναι επιτέλους διαθέσιμο και στη χώρα μας. Αν και το τηλέφωνο το παρουσιάσαμε αναλυτικά στον ψηφιακό κόσμο του προηγούμενου τεύχους, ας δούμε εν τάχει πάλι τα πιο βασικά του χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει. 9.3 μόλις χιλιοστά που είναι το πάχος του και αρκούν για να χωρέσει ο επεξεργαστής A4 1GHz μαζί με τον PowerVR SGX 535...

Περισσότερες στήλες