2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Μετά την απομάκρυνσιν εκ της κάλπης, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται

Δημοσίευση: 05-04-2012 - Στήλη: Editorial - Τεύχος: Τεύχος 66 (Απρίλιος - Μάιος 2012)



Την Τρίτη 27 Μαρτίου ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Τρόικα Γερμανός Γιέργκ Ασμουσεν, ενώπιον των επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, απαίτησε για την Ελλάδα «περαιτέρω σημαντική εσωτερική υποτίμηση και μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας». Τουτέστιν απολύσεις χωρίς αποζημίωση, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, επιπρόσθετες μειώσεις των μισθών και των συντάξεων. Με άλλα λόγια πλήρη κατάλυση όλων των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικού κράτους που με αίμα και ιδρώτα οικοδομήθηκε μεταπολεμικά στην Ελλάδα. Το έργο της εσωτερικής υποτίμησης που άρχισε να παίζεται πριν από δύο χρόνια, ξεδιπλώνεται τώρα για να ολοκληρωθεί σύντομα με το ολικό ξεπούλημα της χώρας μας. Αυτό για τους πλέον δύσπιστους που διατηρούσαν την ελπίδα (ή την πίστη) ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό μας και για το καλό της πατρίδας. Τώρα οι περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι η «δημοσιονομική προσαρμογή» και η «μείωση του δημοσίου χρέους» ήταν το προπέτασμα καπνού για την λεηλασία των εισοδημάτων των Ελλήνων και την υφαρπαγή των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας έναντι πινακίου φακής. Οι μισθοί Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σκοπίων, Κροατίας και Αλβανίας είναι επί θύραις. Τώρα ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι η πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα δεν έχει σχέση με καμία λανθασμένη συνταγή ούτε πρόκειται για λάθος μείγμα, όπως μερικοί διατείνονται, αλλά αποτελεί συγκεκριμένο σχέδιο που εκτελείται αδίστακτα, με την βοήθεια των εγχώριων πολιτικών υποτακτικών της Τρόικα, με στόχο την φτωχοποίηση και υποταγή της χώρας στα υπερεθνικά και εξωθεσμικά κέντρα που το εξύφαναν. Όσο θα πλησιάζουν οι εκλογές τα νυν συγκυβερνώντα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην κυβέρνηση Παπαδήμου θα διαγκωνίζονται μεταξύ τους, σε μια προεκλογική αντιπαράθεση, όπου θα περισσεύει το θράσος και η υποκρισία, προσπαθώντας να πείσουν τους πολίτες να τους ξαναψηφίσουν.

 

Από την άλλη οι ευθύνες της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης είναι τεράστιες, καθώς αδυνατούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους σε ένα ελάχιστο σχέδιο αποτίναξης του οικονομικού ζυγού που επεβλήθη στη χώρα μας. Ακριβώς αυτή την αδυναμία συνεννόησης βλέπουν στα κόμματα της αντιπολίτευσης οι οικονομικοί δυνάστες και σφίγγουν ακόμα περισσότερο τη θηλιά γύρω από το λαιμό μας. Ωστόσο αύριο κανένας πολίτης δεν μπορεί να ισχυρισθεί πια ότι δεν «γνώριζε για το φόνο». Οι όροι που περιλαμβάνονται στη δανειακή σύμβαση την οποία υπερψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις 20 Μαρτίου, είναι εξόχως διαφωτιστικοί. Αρκεί κανένας μόνο να διαβάσει την σελίδα 28 του Παραρτήματος Ι, υπό τον τίτλο «Εφαρμοστέο δίκαιο και αρμόδια δικαστήρια». Εκεί ορίζεται ρητώς ότι η δανειακή σύμβαση διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο και ότι τα μέρη υποχρεούνται να υπαγάγουν κάθε διαφορά που ενδέχεται να προκύψει σε σχέση με τη νομιμότητα, εγκυρότητα, ερμηνεία, ή εκτέλεση της παρούσας σύμβασης στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου! Εκεί
που πρωθυπουργός είναι ο επικεφαλής της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Στην ίδια δε σελίδα ορίζεται αυστηρά πως «το δικαιούχο κράτος μέλος, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η Τράπεζα της Ελλάδας παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα σύμβαση και κάθε ένα από τα παραρτήματα και προσαρτήματα της». Αυτά για να ξέρετε τι ψήφισαν εκείνοι που αύριο θα σας ζητήσουν ξανά την ψήφο σας. Οι επερχόμενες εκλογές είναι μια ιστορική ευκαιρία να ακουστεί, επιτέλους, η δική σας απαίτηση για αλλαγή πορείας. Διότι μετά την απομάκρυνσιν εκ της κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.