2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


False Alarm

Δημοσίευση: 08-02-2012 - Τεύχος: Τεύχος 65 (Φεβρουάριος - Μάρτιος 2012)



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΣΑΚΚΑΣ

 

Οι False Alarm σχηματίστηκαν το 1997κι έπειτα από ορισμένες συναυλίες παραμείνανε ανενεργοί για μια δεκαετία περίπου. Πριν δύο χρόνια επανακάμψανε δριμύτεροι και προσεχώς θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τους single «Sell me something», στο οποίο συνεργαστήκανε με την ηγετική μορφήτων θρυλικών Girls vs Boys, Scott McCloud, που ανέλαβε τα φωνητικά. Η μπάντα εδρεύει στην Αθήνα και απαρτίζεται απότα αδέρφια Ντίνο και Νίκο Κοπανάκη στις κιθάρες, τον S. Pyros D στα τύμπανα και τους Αρτινούς Νίκο Μπαλτζώη στα φωνητικά και Κώστα Οικονόμου στο μπάσο. Ο τελευταίος μας μίλησε για το προφίλ του συγκροτήματος,τον Scott McCloud και τα προσεχή σχέδιά τους.

 

Πως προέκυψε η συνεργασία σας με τον Scott McCloud;

 

Γνωριστήκαμε μετά την τελευταία συναυλία των GVSB στην Αθήνα το 2008. Έκτοτε κρατήσαμε επαφή και μετά την επανασύνδεση των False Alarm τόλμησα να του ζητήσω να αναλάβει τα φωνητικά στο πρώτο μας single. Στην αρχή ήταν επιφυλακτικός καθώς δεν συνηθίζει τις συνεργασίες, αλλά μόλις άκουσε το τραγούδι διαπίστωσε ότι του ταιριάζει κι έτσι προχώρησε η συνεργασία.

 

Πείτε μας δύο λόγια για τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας.

 

Η μπάντα σχηματίστηκε το 1997 από εμένα και τον Ντίνο Κ., ο οποί-ος είναι ο βασικός συνθέτης και στιχουργός. Πριν από δύο χρόνια το συγκρότημα έλαβε την τελική του μορφή με την προσθήκη του Νίκου Κ. στη δεύτερη κιθάρα, του Νίκου Μ. στα φωνητικά και του S. PyrosD στα τύμπανα. Ο τελευταίος έχει μεγάλη ιστορία στο χώρο ως μέλος των θρυλικών Earthbound και των εν ενεργεία Rockin’ Bones.

 

Νομίζω ότι και οι πέντε είστε παντρεμένοι. Οικογένεια και rock ‘n’roll είναι δύο έννοιες που δεν πολυσυνηθίζεται να συμβαδίζουν.Πως εκλαμβάνουν λοιπόν οι σύζυγοι τη μουσική δραστηριότητά σας;

 

Χα χα χα, κάνεις λάθος! Ευτυχώς έχει γλιτώσει ο Νίκος Κ.! Μπορεί να φαίνονται ασύμβατα, αλλά στην περίπτωσή μας, ευτυχώς, είχαμε εξηγηθεί από την αρχή. Νομίζω ότι το απολαμβάνουν εξίσου με εμάς και μας παροτρύνουν μάλιστα … να γίνουμε «χειρότεροι»!

 

Υπάρχει κάποιο συγκρότημα που σου έχει προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση τα τελευταία τρία χρόνια;

 

Πάρα πολύ δύσκολη ερώτηση… πρόχειρα μου έρχονται στο μυαλό οι Black Angels, οι Wooden Shjips, οι Black Lips, οι A Place to Bury Strangers, οι Diamond Center, ο Imaad Wasif… και μια πλειάδα άλλων μουσικών που αν τους ανέφερα τώρα δεν θα τελείωνε η συνέντευξη.

 

Ουτοπικά ρωτώντας, σε ποιο δίσκο θα ήθελες να έχεις συμμετάσχει ως μπασίστας και μη ουτοπικά με ποιον μουσικό ή συγκρότημα θα επιθυμούσες να συνεργαστείτε;

 

Αν και ο McCloud σίγουρα θα κάλυψε μεγάλο μέρος του ονείρου! Το μπάσο το αγάπησα όταν άκουσα τις πρώτες νότες του Vengeance των New Model Army. Θεωρώ τον Stuart Morrow έναν από τους καλύτερούς μπασίστες της punk rock σκηνής. Μη ουτοπικά, τώρα, έχω ήδη δεχτεί προτάσεις από τους Sonic Youth και τους Built to Spill αλλά δεν αφήνω τους False Alarm για κανέναν…!!!

 

Ποιά είναι τα άμεσα σχέδιά σας και αν μέσα σ’ αυτά περιλαμβάνονται κάποιες εμφανίσεις στην Ήπειρο.

 

Μόλις τελειώσαμε την ηχογράφηση του πρώτου single το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Από εκεί και πέρα πολλές live εμφανίσεις και μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια προσπαθούμε να οργανώσουμε και μια mini περιοδεία στις πόλεις της Ηπείρου. Οπότε θα τα πούμε από κοντά σύντομα…