2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Αντίστροφη μέτρηση

Δημοσίευση: 08-02-2012 - Στήλη: Editorial - Τεύχος: Τεύχος 65 (Φεβρουάριος - Μάρτιος 2012)



Στο πιο δημοφιλές βιβλίο του, το Capitalism and Freedom, o ιδρυτής της περίφημης Σχολής του Σικάγου, Μίλτος Φρίντμαν προσδιόριζε τα τρία βήματα τα οποία οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση προκειμένου να επαναφέρει το λαό στο «σωστό» δρόμο. Ιδιαίτερα, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν κάποιοι λαοί, είχαν αρχίσει να "καλομαθαίνουν» με το κοινωνικό κράτος και ζητούσαν ολοένα και περισσότερο παιδεία, υγεία και περίθαλψη. Αν είναι δυνατόν! Κάποιος έπρεπε να τους "νουθετήσει" και να τους μιλήσει για την ταξική τους θέση. Το έργο ανέλαβαν στρατιωτικοί και οικονομικοί δολοφόνοι, εφαρμόζοντας τη θεωρία του “σοκ και δέους” περιφερειακά σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, όπως το αναλύει με συγκλονιστικό τρόπο στο πασίγνωστο βιβλίο της η Ναόμι Κλάιν. Ποιά είναι τα βήματα αυτά;

Πρώτον: Η κυβέρνηση καταργεί όλους τους κανόνες και τις ρυθμίσεις που εμποδίζουν τη συσσώρευση κερδών. Το ζούμε σήμερα με την παγκοσμιοποίηση και την ασύδοτη επέκταση του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.

Δεύτερον: Η κυβέρνηση (ξε)πουλάει την δημόσια περιουσία σε ιδιωτικές εταιρείες. Το έργο που έχει ξεκινήσει επί Σημίτη και Καραμανλή και συνεχίστηκε επί Παπανδρέου κορυφώνεται σήμερα από την κυβέρνηση Παπαδήμου. Ιδρύθηκε μάλιστα επί τούτου το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, όπως, κατ΄ευφημισμόν, ονομάστηκε η εκποίηση (=ξεπούλημα) της δημόσιας περιουσίας.

Τρίτον: Η κυβέρνηση προχωρά σε μαζικές απολύσεις, κατάργηση κατώτατου μισθού και επιδομάτων, μείωση συντάξεων και δραματικές περικοπές στη χρηματοδότηση κοινωνικών προγραμμάτων. Είναι το έργο που παίζεται στη χώρα μας, ακριβώς αυτή τη στιγμή, πίσω από τις πλάτες μας. Το κυβερνητικό συνονθύλευμα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, έχοντας χάσει πλέον την "δεδηλωμένη "της ελληνικής κοινωνίας, προσπαθεί απεγνωσμένα να ελέγξει τις εξελίξεις, με την άνευ όρων υποταγή του στη Διεθνή της Τοκογλυφίας.

Το πολιτικό σύστημα καταρρέει και η άρχουσα οικονομική ελίτ φοβάται μήπως την συμπαρασύρει. Για αυτό θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο και κάθε τρόπο προκειμένου να μην χάσουν την πολιτική και οικονομική εξουσία τους. Αναβάλλοντας διαρκώς τις εκλογές, εάν ήταν δυνατόν και επ΄άπειρον. Στραγγαλίζοντας οικονομικά τους πολίτες. Δίνοντας γή και ύδωρ στους ξένους επικυρίαρχους. Παραδίδοντας τα κλειδιά της εθνικής κυριαρχίας. Είναι αναπόφευκτο: η σωτηρία της Ελλάδας επαφίεται, πλέον, στονπατριωτισμό των Ελλήνων. Ήρθε η ώρα ο φοβισμένος αλλά κυρίαρχος ελληνικός λαός, με την εξουσία που απορρέει από θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος, να αποφασίσει αυτός και μόνον αυτός για το μέλλοντου. Να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι σε όλους τους σύγχρονους Εφιάλτες που τον στέλνουν στο βέβαιο θάνατο και επιβουλεύονται την εθνική του υπόσταση. Τα κόμματα της Αριστεράς και γενικότερα η αντιμνημονιακή αντιπολίτευση, σε όλο της το πολιτικό φάσμα, οφείλουν άμεσα να παραμερίσουν τα ελάσσονα και να συναντηθούν στο μείζον που είναι η επιβίωση και η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Φέρουν τεράστια ευθύνη για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα.