2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Gadgets - Τεύχος 64

Δημοσίευση: 01-12-2011 - Στήλη: Gadgets - Τεύχος: Τεύχος 64 (Δεκέμβριος 2011 - Ιανουάριος 2012)



Επιμέλεια: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΑΚΗΣ

 

Mobee Magic Charger: It’s a kind of magic

Πρόκειται ένα αξεσουάρ για το Magic Mouse της Apple το οποίο αντικαθιστά τις 2 ΑΑ μπαταρίες με μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία, η οποία φορτίζει μέσω επαγωγής. Το πακέτο περιλαμβάνει την επιφάνεια φόρτισης, mini USB καλώδιο και την μπαταρία. Προφανώς προϋποθέτει ότι έχετε ήδη ένα Apple Magic Mouse από το οποίο μάλλον θα χάσετε το καπάκι των μπαταριών. Θα χρειαστείτε μια ελεύθερη USB θύρα και λίγο χώρο στο γραφείο σας για να βάλετε την βάση φόρτισης. Όταν λοιπόν θέλετε να φορτίσετε το ποντίκι, απλά αφήνετε το Magic Mouse επάνω, αρχίζει η μαγεία της επαγωγής και το LEDάκι ανάβει πράσινο για να δείξει ότι άρχισε η φόρτιση. Και γιατί να το πάρω αυτό το πράγμα το οποίο κοστίζει κάτι παραπάνω από 50; Γιατί οι ΑΑ μπαταρίες σας εκνευρίζουν όσο κι εμένα. Ευτυχώς η (ανακοινωθείσα) διάρκεια ζωής είναι 500 κύκλοι φόρτισης. Η κάθε φόρτιση διαρκεί περίπου 5 μέρες, οπότε θεωρητικά μιλάμε για λίγο παραπάνω από 6,5 χρόνια. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και το geeky effect, με την επαγωγική φόρτιση να αποτελεί μια από τις πιο μεγάλες καινοτομίες.

Πηγή: Madstore - Τιμή: 53 

 

Lyto: Ρυθμιζόμενο focus!

Ο πρώτος πραγματικά νέος τύπος φωτογραφικής μηχανής εδώ και αρκετές δεκαετίες παρουσιάστηκε από τη νεοσύστατη αμερικανική εταιρεία Lytro, η οποία δέχεται παραγγελίες για ένα μοντέλο που επιτρέπει στο χρήστη να εστιάζει σε οποιοδήποτε σημείο της εικόνας μετά τη λήψη της. Όταν αυτές οι ψηφιακές φωτογραφίες μεταφερθούν στον υπολογιστή ή αναρτηθούν στο Διαδίκτυο, ο θεατής μπορεί να εστιάσει οπουδήποτε στην εικόνας κλικάροντας με το ποντίκι. Η αλλαγή του εστιακού σημείου μπορεί να κάνει το φόντο καθαρό και τα πρόσωπα στο πρώτο πλάνο θολά, ή το αντίστροφο! Το μυστικό είναι ότι ο αισθητήρας των μηχανών της Lytro δεν καταγράφουν μόνο τις ακτίνες φωτός, όπως οι συμβατικές κάμερες, αλλά και τη γωνία υπό την οποία κάθε ακτίνα πέφτει στο φακό. Τα φωτογραφικά αρχεία που προκύπτουν περιέχουν έτσι όλο το «φωτεινό πεδίο» κάθε σκηνής. Αυτό το πεδίο, το οποίο ουσιαστικά αντιστοιχεί σε εικόνες τριών διαστάσεων, μπορεί αργότερα να υποστεί επεξεργασία ώστε να προκύψει η τελική δισδιάστατη εικόνα. Τα μελλοντικά μοντέλα της Lytro θα προσφέρουν και φωτογράφηση σε τρεις διαστάσεις. Οι φωτογραφικές έχουν διάφραγμα f/2 ακόμα και στο μέγιστο 8χ zoom και δεν χρειάζεται flash αφού αποδίδει εξαιρετικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.Οι Lytro cameras θα κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2012 στις Η.Π.Α. για $399 τα μοντέλα των 8GB και $499 για αυτό των 16GB.

Πηγή: Lytro.com
Τιμή: $399

 

Vapor Case for iPhone 4/4S: A

Η πρόταση της Element Case αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα. Η iPhone 4 Vapor Case κατασκευάζεται από αλουμίνιο και το εκπληκτικό της design υπόσχεται να κάνει το iPhone 4 το πιο “μουράτο” κινητό που μπορεί να κρατήσει κάποιος! Διαθέτει επίσης ειδικό απορροφητικό υλικό για τους κραδασμούς και τις πτώσεις στο εσωτερικό της, προσφέροντας εγγυημένη προστασία στα iphone 4/4s. Στον αντίποδα η Vapor Case προσθέτει 30gr στη συσκευή σας. Είναι συμβατή με το “παλιότερο” iPhone 4 καθώς και το 4S. Αν δεν σας αρέσουν οι θήκες κατασκευασμένες από σιλικόνη τότε ίσως λατρέψετε την Vapor. Σημειωτέον ότι η παρουσίαση δείχνει κλώνο αυτής καθώς η original ξεφεύγει δυστυχώς πολύ σε τιμη…

Πηγή: The-istore.gr - Τιμή: 34,90 

 

 

HP Touch Pre: Palm Legacy

Όταν η HP αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή των WebOS συσκευών (Touchpad, Pre 3, Veer κλπ) έγινε πανικός. Σκέφτηκε λοιπόν ότι ήταν καλή ευκαιρία να ξεστοκάρει τις υπάρχουσες συσκευές και τις έβγαλε στο online κατάστημα της σε εξευτελιστικές τιμές. Στα ενδότερα της συσκευής, η κατασκευή είναι πλαστική αλλά πολύ ποιοτική, με αντιολισθητική επιφάνεια. Το design είναι ποιοτικό και φαίνεται πολύ επαγγελματικό. On screen πληκτρολόγιο δεν υπάρχει, υπάρχει όμως το παραδοσιακό πληκτρολόγιο της Palm. Σημειωτέον ότι το πληκτρολόγιο είναι τύπου Azerty. Η Camera είναι στα 5mpixel και τραβάει video έως 720p. Τα συνοδευτικά περιφερειακά είναι ελάχιστα: ακουστικά, φορτιστής και micro-USB καλώδιο. Το Pre 3 είναι μια σβέλτη συσκευή ελέω επεξεργαστή στο 1,4GHz αλλά δεν έχει στιγμιαία απόκριση. Το λογικό συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει χώρος για software optimization. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής, τo WebOS, κουβαλώντας την κληρονομιά της Palm, είναι ένα καθόλα εντυπωσιακό λειτουργικό. Τα notifications και το multitasking δουλεύουν άψογα και σε απόλυτη αρμονία με το κινητό . Το Synergy είναι το πολυεργαλείο που μαζεύει email accounts, IM accounts, ρυθμίσεις, apps κλπ μέσα σε ένα user account το οποίο συγχρονίζει με όλες τις WebOS συσκευές που διαθέτετε. Το messaging κομμάτι έχει εργοστασιακή υποστήριξη για SMS, MMS, Google Talk, MSN, AIM, Yahoo! και Skype, όλα σε άψογο integration με το κινητό. Από πλευράς localization, το WebOS είναι ακόμα στα επίπεδα του iOS πριν 3 χρόνια: υποστήριξη για ελάχιστες χώρες, ελάχιστα διεθνή πληκτρολόγια (όχι, δεν έχει ελληνικό)... Πηγαίνοντας πιο κάτω το App Store του είναι ακόμα σε νηπιακό επίπεδο. Σημειωτέον ότι η HP αποφάσισε ότι δεν θα ξαναφτιάξει WebOS συσκευές και αυτό αφήνει το μικρό μερίδιο των WebOS χρηστών στον αέρα. Εν κατακλείδι αν θέλετε ένα κινητό το οποίο διαθέτει την άριστη κληρονομιά της Palm, φοβερό UI αλλά μηδαμινή υποστήριξη στο μέλλον σε τιμή πρόκληση το Pre 3 είναι δικό σας.
Πηγή: Palm.com - Τιμή: 210