2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Gadgets - Τεύχος 62

Δημοσίευση: 24-06-2011 - Στήλη: Gadgets - Τεύχος: Τεύχος 62 (Καλοκαίρι 2011)



iCADE-iPad Arcade Cabinet: Για νοσταλγούς και όχι μόνο!

 

Πόσοι από εμάς δεν έχουμε άραγε ξημεροβραδιαστεί στις αίθουσες των arcades παίζοντας επικά παιχνίδια όπως pacman, street fighter κτλ.; Αν και η παραπάνω δήλωση δείχνει την ηλικία μας, είμαστε όμως περήφανα παιδιά των 80s. Το εν λόγω gadget μας μεταφέρει σε αυτή την νοσταλγική περίοδο, μετατρέποντας το iPad μας σε arcade παιχνιδομηχανή βαρέων βαρών! Διαθέτει docking station προκειμένου να εφαρμόσουμε το iPad μας και φυσικά τα retro joystick μαζί με τα απαραίτητα κόκκινα, άσπρα και μαύρα κουμπιά. Διαθέτει ακόμη και σχισμή για τα νομίσματα, ενισχύοντας το geek factor! Συνεργάζεται άψογα με τα old school games τα οποία βρίσκουμε στο App Store και θα χαρίσει σίγουρα αξέχαστες στιγμές, τόσο σε νοσταλγούς όσο και σε τολμηρούς νέους!

Πηγή: thinkgeek.com - Τιμή: 100 $

 

 

 

 

Canon SX230 HS: GPS-enabled!


Η Canon πρωτοπορεί για άλλη μια φορά στο χώρο των φωτογραφικών μηχανών και παρουσιάζει την πρόταση της με GPS και φυσικά ένα σωρό άλλα καλούδια. Στα τεχνικά λοιπόν ο φακός είναι ευρυγώνιος 28mm με οπτικό ζουμ 14x και Image Stabilizer.Χάρη στο ενσωματωμένο GPS, κάθε εικόνα που καταγράφεται, περιέχει δεδομένα σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο λήψης τους, ενώ το GPS μπορεί να καταγράφει τις διαδρομές σας. Χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο λογισμικό, μπορείτε να εξετάζετε τις εικόνες σας και τις διαδρομές σας σε αντιπαραβολή με τους online χάρτες του Google maps. Η PowerShot SX230 HS προσφέρει δυνατότητα λήψης βίντεο υψηλής ποιότητας σε μορφή Full HD 1080p με στερεοφωνικό ήχο. Η χρήση του οπτικού ζουμ είναι δυνατή κατά την λήψη, ενώ το Image Stabilizer μειώνει την ανεπιθύμητη ακούσια κίνηση της κάμερας. Διαθέτει ακόμη μεγάλη οθόνη LCD 3 ιντσών με υψηλή ανάλυση και επισκληρυμένο γυαλί για αυξημένη ανθεκτικότητα. Μιας και έρχεται καλοκαιράκι συνδυάστε την με μια υποβρύχια θήκη WP-42 και καλές βουτιές!

Πηγή: katerelos.gr - Τιμή: 304

 

 

 

Draytek Vigor 2820Vn: Dual power για απαιτητικούς


Το συγκεκριμένο router δεν απευθύνεται στους απλούς χρήστες παρά στους πολύ ψαγμένους και γνώστες, όπως άλλωστε μαρτυρά και η τιμή του. Από τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι το γεγονός ότι μπορεί να συνδυάσει 2 γραμμές ADSL προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις ταχύτητές τους καθώς και να κάνει load balancing. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι υποστηρίζει VPN, πράγμα που σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε απομακρυσμένη πρόσβαση στο εσωτερικό σας δίκτυο από όπου και αν βρίσκεστε. Διαθέτει επίσης Dual Band Wireless 802.11n για ασύρματη πρόσβαση. Ακόμη οι 2 FXS πόρτες σας δίνουν τη δυνατότητα να συνδέσετε τα τηλέφωνα σας χρησιμοποιώντας τους VoIP providers τους οποίους μπορεί να έχετε και τώρα τελευταία γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Το εν λόγω modem/router/access point μπορεί να σας δώσει το κάτι παραπάνω το οποίο αναζητάτε για τη σύνδεσή σας και χαρακτηριστικά τα οποία βρίσκετε σε πολύ πιο ακριβές υλοποιήσεις.

Πηγή: msystems.gr - Τιμή: 318

 

 

 

OCZ Vertex 3: O γρηγορότερος

O ολοκαίνουριος Solid State Drive δίσκος της OCZ, με όνομα Vertex 3 είναι εδώ και διεκδικεί το θρόνο του. Μετά την επιτυχημένη εμφάνιση των VerteX 2 SSD η OCZ έριξε την αγορά τους νέους Vertex 3 SSDs. Συγκριτικά με τους Vertex 2, οι επιδόσεις των Vertex 3 είναι μέχρι και 90% ποιο πάνω. Χρησιμοποιώντας τον νέο Sandforce 2500 Controller οι VerteX 3 ήρθαν για να φέρουν επανάσταση στις επιδόσεις των SSD δίνοντας μέχρι και 550MB/s Sequential Read & 520MB/s Sequential Write και 60,000 IOPS αξιοποιώντας το SATA 3 πρωτόκολλο μεταφοράς! O Vertex 3 240GB αποτελείτε από 16 κομμάτια Micron 29D128G08CFAAB 25nm NAND ICs των 16GB τα οποία δρομολογούνται από τον SandForce SF-2281VA1-SDC-ES controller . Αξιοσημείωτο είναι και το MTBF του που αγγίζει τις 2.000.000 ώρες λειτουργίας. Ο OCZ Vertex 3 είναι ένας SSD που στοχεύει την Εnthusiast-Class χρηστών. Χάρη στον SandForce SF-2281 Controller ο Vertex 3 εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του, αφού μέσα σε μια γενιά δίσκων SSD η OCZ κατάφερε να διπλασιάσει σχεδόν την ταχύτητά τους.

Πηγή: plaisio.gr - Τιμή: 499

 

 

 

Turbo-X Slim Media Center Wireless Keyboard: HTPC Friendly

Το εν λόγω πληκτρολόγιο είναι μικρούλι (όσο πρέπει),λεπτό και πολύ σικ για το σαλόνι (όσοι οι γυναίκες σας έχουν πρόβλημα με τα διάφορα μηχανήματα που κουβαλάτε σπίτι όπως η δικιά μου). Κοινώς είναι ιδανικό για άψογη συνεργασία με το νέο HTPC που έχετε ή σχεδιάζετε για το σαλόνι σας. Το πληκτρολόγιο είναι φυσικά ασύρματο και διαθέτει glossy φινίρισμα. Ακόμη για τις ιδανικές συνθήκες θέασης που είναι πολύ κοντά στο απόλυτο σκοτάδι, διαθέτει LED backlight πλήκτρα προκείμενου να τα ξεχωρίζετε εύκολα. Επιπρόσθετα το touch pad και τα mouse buttons καταργούν την αναγκαιότητα για ξεχωριστό ποντίκι και το αντικαθιστούν επάξια πλήρως. Μια πολύ αξιόλογη πρόταση ιδανική για HTPC στο σωστό πάντα μέγεθος!

Πηγή: plaisio.gr - Τιμή: 49,00