2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Σημειώσεις 61

Δημοσίευση: 12-05-2011 - Στήλη: Σημειώσεις - Τεύχος: Τεύχος 61 (Μάιος 2011)



Σχολές ΟΑΕΔ ενάντια στα ναρκωτικά


Ποδόσφαιρο "ενάντια στα ναρκωτικά" έπαιξαν οι Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ Άρτας, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, στα πλαίσια των αθλητικών δραστηριοτήτων, εντός και εκτός του νομού. Οι ποδοσφαιρικές συναντήσεις που ξεχώρισαν είναι αυτές με την αντίστοιχη ομάδα των Σχολών ΟΑΕΔ Ιωαννίνων. Ο πρώτος αγώνας έγινε στο Δημοτικό Στάδιο Άρτας, στις 15 Απριλίου (φωτό) και ο επαναληπτικός στο Πανηπειρωτικό Στάδιο Ιωαννίνων στις 10 Μαίου με τους μαθητές των Σχολών και των δύο πόλεων να συμπαραστέκονται στις ομάδες τους.

 

 

 

Αγώνας ποδηλασίας στο Ζάλογγο


Είχε προηγηθεί η 1η Ανάβαση Ζαλόγγου και τώρα ακολουθεί, στις 22 Μαίου, ο πρώτος αγώνας ορεινής ποδηλασίας με την ονομασία ''1st MTB Open RaceZaloggo 2011. Ο ποδηλατικός αγώνας των 40 χιλιομέτρων θα διεξαχθεί στα μονοπάτια και τους αγροτικούς δρόμους της περιοχής και θα έχει αφετηρία και τερματισμό στον Ωρωπό Πρέβεζας. Ο αγώνας θα χρηματοδοτηθεί από τις συμμετοχές των αγωνιζομένων και μόνο και σύμφωνα με τους διοργανωτές σκοπό έχει να ανακαλύψει η νεολαία την ομορφιά και τις δυνατότητες του τόπου. Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε στο φαξ 2682060727 ή τηλεφωνικά στους διοργανωτές Παναγιώτη Τζακώστα (6976782264) και Γκομπέλ Συλβάν (2682060727).

Καλές (ορθο)πεταλιές!

 

 

 

 

 

Επισκέψιμο το Κέντρο Έρευνας της Σαλαώρας


Για δεύτερη συνεχή χρονιά ανοίγει για το κοινό το Κέντρο Έρευνας και Πληροφόρησης της Σαλαώρας. Το κτίριο, που παλιά ήταν το Τελωνείο της Σαλαώρας, βρίσκεται στον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού, περίπου 20 χιλιόμετρα από την Άρτα, πάνω στο δρόμο που οδηγεί στην Κορωνησία. Μέχρι το 2003 είχε λειτουργήσει ως Κέντρο Έρευνας και Πληροφόρησης, αλλά στη συνέχεια και για μια επταετία (2004-2009) είχε περιπέσει σε αχρηστία. Ωστόσο φέτος, όπως και πέρυσι ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, με την συμβολή και την παρουσία του, ανοίγει το Κέντρο στο κοινό κάθε Τετάρτη απόγευμα (ώρες18:00-21:00) και Σάββατο πρωί (ώρες 10:00-14:00), καθώς επίσης και κατόπιν συνεννόησης.

Πληροφορίες: Μαρία Κατσικάτσου, τηλ. 26810 71919

 

 

Καθαρίστε τη Μεσόγειο


Πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία για τον καθαρισμό ακτών και άλλων φυσικών περιοχών πραγματοποιείται από 1 έως 31 Μαΐου 2011, υπό την αιγίδα της UNEP/MAP και με το συντονισμό του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS. Την εκστρατεία υποστηρίζει επιστημονικά το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας (τμήμα Γεωλογίας) του Πανεπιστημίου Πατρών. Φέτος δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις Προστατευόμενες Περιοχές και το (ευρωπαϊκό) Δίκτυο NATURA 2000. Στην περυσινή εκστρατεία συμμετείχαν περισσότεροι από 17.000 εθελοντές από 274 φορείς σε 34 νομούς της Ελλάδας, από τους οποίους 102 ήταν Σχολεία, 44 Σύλλογοι (καταδυτικοί, αλιευτικοί, ιστιοπλοϊκοί κ.α.), 55 Δήμοι, 20 Επιχειρήσεις, 12 Πρωτοβουλίες Πολιτών – ΜΚΟ και 38 μεμονωμένοι φορείς. Μήπως φέτος είναι η σειρά σου; Για περισσότερεις πληροφορίες στο www.medsoscleanup.gr και στο τηλέφωνο 210 8228795 (Μυρσίνη Κουκιάσα) και για δηλώσεις συμμετοχής με μέιλ στο nature@medsos.gr ή με φαξ στο 210-8228795.

 

 

Καλπούζος εις ταν πόλιν


Ο Γιάννης Καλπούζος, μετά το ευπώλητο και βραβευμένο "Ιμαρέτ", μάς ταξιδεύει αυτή τη φορά στην Κωνσταντινούπολη των αρχών του 19ου αιώνα. Το νέο βιβλίο του "Άγιοι και Δαίμονες Εις ταν Πόλιν" κυκλοφορεί ( εκδόσεις Μεταίχμιο) στις 16 Μαΐου και στην Άρτα η παρουσίασή του θα γίνει στην αίθουσα «ΣΚΟΥΦΑΣ», στις 27 Μαΐου. Καθημερινή ζωή, έρωτες, δυνατές φιλίες, πλούτη, φτώχεια, οραματιστές, συμμορίες των δρόμων, χασικλήδες, δερβίσηδες, γενίτσαροι, αρνησίθρησκοι, κρυπτοχριστιανοί, δεισιδαιμονίες, ερωτικά ξόρκια, χαμένα όνειρα, οι γυναίκες στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Πυρκαγιές, παζάρια, βεγγέρες, καπηλειά των 1000 τ.μ., η τρομερή φυλακή του Μπάνιον, το μπουντρούμι και η αστυνομία του Πατριαρχείου. Kοινά σχολεία, η Μεγάλη του Γένους Σχολή, ερωμένες Πατριαρχών,λεσβίες, αρώματα, λάσπες, βασανιστήρια, πανούκλα. Προεπαναστατική περίοδος, Φαναριώτες, συνωμοσίες, μυστικές εταιρείες, προδότες, μισαλλοδοξία, οι σφαγές στην Πόλη το 1821. Ρωμιοί, Οθωμανοί, Αρμένιοι, Φράγκοι, Εβραίοι, όχλος, άγιοι και δαίμονες συνθέτουν τη μυθοπλασία και την πραγματικότητα σε αυτό το επικό μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου.

 

 

Smoke on the Water (of lake Pamvotis)

Ο Ίαν Γκίλαν και η παρέα του, οι θρυλικοί Deep Purple, έρχονται στα Γιάννενα, την Τετάρτη 25 Μαίου 2011, για μία μοναδική συναυλία. Στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ και με support group τον George Gakis and the Troublemakers και Special guests τις Fortissimo, θα κλείσουν την περιοδεία τους στην Ελλάδα που ξεκινάει στις 20 Μαίου από την Αθήνα (έχοντας μαζί τους το Βασίλη Παπακωνσταντίνου). Οι Deep Purple, ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα όλων των εποχών, δημιουργήθηκαν στο Hertfordshire της Αγγλίας το 1968 και από τότε παραμένουν ανελλιπώς στη σκηνή, έχοντας πουλήσει από 100.000.000 δίσκους.