2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Πνεύμα Αντιλογίας 59

Δημοσίευση: 03-03-2011 - Στήλη: Πνεύμα Αντιλογίας - Τεύχος: Τεύχος 59 (Μάρτιος 2011)



Διαβάζω, αγαπητό μου πνεύμα, ότι το Δημόσιο αναλαμβάνει να πληρώσει στην Εθνική Τράπεζα το δάνειο που είχε πάρει το Μέγαρο Μουσική ύψους 90.000.000 ευρώ και αδυνατεί να αποπληρώσει "λόγω της τρεχούσης δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας".

Από την άλλη "λόγω της τρεχούσης δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας" ο υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Παπακωνσταντίνου απαιτεί περικοπές της τάξης του 20% στις αποδοχές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ.

Προφανώς για να μπορέσει το Δημόσιο να εξοικονομήσει τα χρήματα που χρειάζεται το Μέγαρο για να αποπληρώσει το δάνειο στην Εθνική Τράπεζα.

Συνολικά ένδεκα Αρτινοί θέλησαν να αποδείξουν ότι συμπαρίστανται εμπράκτως στους συμπολίτες τους και έθεσαν υποψηφιότητα για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης με αποτέλεσμα τελικά να μην εκλεγεί κανένας.

Δεν γνωρίζω, αγαπητό μου πνεύμα, εάν στην πληθώρα των αιτήσεων, πλην του ειλικρινούς ενδιαφέροντος, συνέβαλε και η πρόβλεψη του νόμου για αντιμισθία στον συμπαραστάτη ισόποση με την αντιμισθία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ήτοι 1.874,18 ευρώ το μήνα μικτά.

Όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, αγαπητό μου πνεύμα, οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες αισθάνονται απογοητευμένοι από τους πολιτικούς και αισθάνονται απαισιόδοξοι για το μέλλον.

Κατόπιν τούτων μόνη ως στατιστικό σφάλμα μπορεί να θεωρηθεί η άποψη του πρώην υπουργού κ. Γεωργίου Παπαγεωργίου, ο οποίος καλωσόρισε την αρχηγό του Ντόρα Μπακογιάννη στην Άρτα λέγοντας “ η επόμενη επίσκεψη στην Άρτα να σε βρει πρωθυπουργό”.

Αντίλογος