2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Gadgets 59

Δημοσίευση: 03-03-2011 - Στήλη: Gadgets - Τεύχος: Τεύχος 59 (Μάρτιος 2011)



 

PicoHD PicoHD 5.1: Τα ακριβά αρώματα σε μικρά μπουκάλια
Το μέγεθός του δεν ξεπερνά τα 75 x 65 x 15 χιλιοστά και το βάρος αγγίζει τα 60 gr. Δεν είναι μόνο μικρό, είναι και καλοφτιαγμένο, κατασκευασμένο από μεταλλικό περίβλημα. Είναι ένα media player τσέπης σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας και πάχος που φλερτάρει με το ένα εκατοστό. Αν και οι ακμές παρέχουν οριακό χώρο, εν τούτοις χωράνε την υποδοχή για την τροφοδοσία, μία έξοδο HDMI, μία θύρα USB, μία έξοδο AV[Compostie & Line out] με βύσμα jack και υποδοχή για κάρτες SD/MMC. Οι αλλαγές στο εσωτερικό του PicoHD5.1 σε συνδυασμό με κατάλληλο firmware, επιτρέπουν από το ίδιο βύσμα minijack (όπως και στο PicoHD), να είναι δυνατή η έξοδος τόσο των αναλογικών, όσο και των ψηφιακών σημάτων ήχου. Αντίστοιχες φυσικά προσθήκες έχουν γίνει και στο μενού ρυθμίσεων ήχου της συσκευής. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι οι ενδείξεις επί της οθόνης αν και λιτές σε γραφικά, εν τούτοις είναι κατανοητές, εύκολες σε προσπέλαση και το κυριότερο διαθέτουν και ελληνικούς χαρακτήρες. Στα χαρακτηριστικά του ενδιαφέρον παρουσιάζει ο ισχυρισμός ότι χρησιμοποιεί έναν “πανίσχυρο επεξεργαστή”. Θα λέγαμε ότι δεν έχει άδικο, σε ότι αφορά στην απόκριση του. Στην πράξη το PicoHD διαβάζει USB και διάφορους σκληρούς δίσκους [HDD] που μπορεί να χρησιμοποιήσετε, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η θύρα 'βλέπει' εξωτερικούς δίσκους και μνήμες διαμορφωμένες κατά FAT, FAT32 και NTFS. Η συμβατότητά του από πλευράς format, είναι από τις πλέον ολοκληρωμένες για την κατηγορία του. Επίσης, σημειώστε τη δυνατότητα μετατροπής των AC3 και DTS σε Stereo, γεγονός που το καθιστά το ιδανικό player για την απόλαυση των αρχείων σας σε οποιαδήποτε τηλεόραση.
Πηγή: Crystal Audio - Τιμή: 64.99€


Logitech Squeeze Touch: Για μουσικόφιλους και όχι μόνο

 

Το squeezebox touch είναι η τελευταία προσθήκη στην οικογένεια της Logitech καιπροσφέρει τη δυνατότητααναπαραγωγής με πολύ καλή ποιότητα είτε offline είτε δικτυακά μέσω media server (squeezebox server, iTunes, κτλ.) και φυσικά μέσω του internet (ιντερνετικό ραδιόφωνο κτλ.) Φυσικά υποστηρίζει όλα τα μουσικά formats (MP3, FLAC, WAV, AIFF, WMA, Ogg Vorbis, HE-AACv2, HD-AAC, Apple Lossless,WMA Lossless, APE κ.α.) και για τους τελειομανείς αναπαράγει και τα 24/96 σαν 24/96 (στην φυσική τους ανάλυση χωρίς να τα κάνει 16/44.1) τα δε 24/192 (όσα υπάρχουν) τα αναπαράγει σαν 24/96. Στο πίσω μέρος του υπάρχουν usb θύρα, εξόδους coaxial και optical, θύρα ethernet, έξοδος για ακουστικά καθώς και αναλογικές stereo RCA (άρα έχει ενσωματωμένο dac) και πλάγια έχει SD card slot (για μουσικά αρχεία,φωτο κλπ). Mέσω του usb port συνδέονται και σκληροί δίσκοι αν αυτό χρειαστεί. Η 4,3 ιντσών touch οθόνη είναι 24-bit color οθόνη LCD και επίσης υπάρχει αισθητήρας που βλέπει τις συνθήκες του περιβάλλοντος και αναλόγως ρυθμίζει την φωτεινότητα της οθόνης. Η σημαντική λεπτομέρεια που καθιστά την αγορά της εν λόγω συσκευής πολύ δελεαστική είναι το πανέμορφο και πανεύκολο user interface καθώς η υποστήριξη πολλών online υπηρεσιών.

Πηγή: amazon.co.uk - Τιμή: 230€



Glif: Too damn useful
Το Glif είναι μια βάση τριπόδου & βάση πολλαπλών χρήσεων για iPhone 4. Μικρό, απλό,κομψό και πανέξυπνα σχεδιασμένο. Από αυτή την απλή σχεδίαση αναδεικνύονται αμέτρητες χρήσεις.Τοποθετήστε το iPhoneσας 4 σε ένα τρίποδο για τη λήψη εκπληκτικών φωτογραφιών ή τη δημιουργία ταινιών. Στηρίξτε το iPhone σας για hands-free FaceTiming ή παρακολούθηση βίντεο. Όλα αυτά και πολλά άλλα σε μια συμπαγή ανθεκτική σχεδίαση για τους φίλους της φωτογραφίας, του βίντεο και του iPhone 4. Άλλωστε το Gizmodo αναφέρει: “Too damn useful to ignore!”

 

Πηγή: www.theglif.com - Τιμή: 20$



TiziTizi: Πιάστε Digea και ERT Digital με το IPhone σας
Γιατί να πηγαίνουν χαμένες οι οθόνες των αγαπημένων σας gadget; Η Equinox έφτιαξε ένα ψηφιακό δέκτη DVB-T που δίνει τηλεοπτικές διαστάσεις στο iPhone ή στο iPad σας με την ονομασία Tizi. Το Tizi ζυγίζει λίγο πάνω από 70 γραμμάρια και έχει μικρές διαστάσεις. Η σύνδεση μεταξύ τoυ Τizi και του iPhone/iPad γίνεται μέσω Wi-Fi, έτσι δεν είναι υποχρεωτικό να έχετε το δέκτη «κολλημένο» στο κινητό ή στη ταμπλέτα σας. Ο δέκτης έχει επαναφορτιζόμενη μπαταρία και είναι πλήρως συμβατός με τα multitasking χαρακτηριστικά των νέων iOS. Έχει φυσικά τη δική του κεραία και θα σας παρέχει πολλές ώρες θέασης στις οθόνες σας.
Πηγή: Equinux - Τιμή: 150€