2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Σημειώσεις 58

Δημοσίευση: 01-02-2011 - Στήλη: Σημειώσεις - Τεύχος: Τεύχος 58 (Φεβρουάριος 2011)



Μια χαραμάδα φως

Ο Βαγγέλης Κούτας επανέρχεται στο λογοτεχνικό προσκήνιο με «Μια χαραμάδα φως». Το νέο βιβλίο του (έκτο στη σειρά) θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, 8.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Σκουφά» από τον ομώνυμο σύλλογο, τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Άρτας και τις εκδόσεις «Ψυχογιός». Για το βιβλίο και το συγγραφέα θα μιλήσουν ο βουλευτής Άρτας Δημήτρης Τσιρώνης, ο συγγραφέας Σωτήρης Δημητρίου, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Παπασωτηρίου και ο επίσης δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Σταματόπουλος. Κείμενα θα διαβάσει η νηπιαγωγός Μαρία Παπαδοπούλου και η φιλόλογος Ελένη Βέλλιου. Την εκδήλωση θα συντονίζει ο Δημήτρης Βλαχοπάνος.

Bορειοδυτικές Εκδόσεις


Not another vanity press

Ένας καινούριος εκδοτικός οίκος που ακούΓε στο όνομα Βορειοδυτικές Εκδόσεις γεννήθηκε στα Γιάννενα, φιλοδοξώντας να παίξει έναν διαφορετικό ρόλο στα εκδοτικά πράγματα της περιφέρειας. Για παράδειγμα διαθέτει δωρεάν τα e-books, σε μορφή pdf και epub, όλων των έντυπων τίτλων που εκδίδει. Όλα τα βιβλία των εκδόσεων κυκλοφορούν με άδειες creative commons, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να τα κατεβάσει από το Διαδίκτυο,να τα αναπαράγει, να τα εκτυπώσει, να τα προωθήσει στους φίλους του, ακόμα και να δημιουργήσει περαιτέρω, βασιζόμενος στο περιεχόμενό τους. Και αυτό επειδή, όπως λέει ο εκδότης των Βορειοδυτικών Γιάννης Πλιώτας "μας αρέσει να μοιραζόμαστε αρχεία, πληροφορίες και ιδέες".

 

Mία βέρα για τη Ν.Ο.Θ.Α.

Η Ν.Ο.Θ.Α., σε συνεργασία με το Κεντρικό Ωδείο Άρτας και το Πνευματικό Κέντρο Κωστακιών, παίρνει το βάπτισμα του...σανιδιού με την παράσταση "Η Βέρα" του Δημήτρη Κεχαίδη (υπήρξε μια από τις εξέχουσες μορφές της νεότερης ελληνικής θεατρικής δραματουργίας, πέθανε το 2005 σε ηλικία 72 ετών). Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 12 Φεβρουαρίου στο χώρο του Κεντρικού Ωδείου και οι παραστάσεις θα συνεχιστούν για τις επόμενες πέντε εβδομάδες.

 

H Mπέμπα

Συνεχίζεται η θεατρική παράσταση του Δημήτρη Τσεκούρα "Η Μπέμπα" με τη Ναταλία Στυλιανού μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου στο Πολυθέαμα (Σικελιανού 3, Ιωάννινα, τηλ. 26510-03492). Πρόκειται για ένα θεατρικό μονόλογο, με κεντρικό θέμα τη Γυναίκα, που σκιαγραφεί το γυναικείο ψυχισμό. Η παράσταση (διάρκεια: 60’) είναι σε σκηνοθεσία Ορέστη Τάτση, σκηνικά – κοστούμια Κωνσταντίνου Ζαμάνη, μουσική – σύνθεση ήχων Θοδωρή Αμπαζή και επιμέλεια κίνησης Πωλίνας Κρεμαστά (βοηθός σκηνοθέτη).