2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Πνεύμα Αντιλογίας 58

Δημοσίευση: 01-02-2011 - Στήλη: Πνεύμα Αντιλογίας - Τεύχος: Τεύχος 58 (Φεβρουάριος 2011)



Σε μηνύσεις προχώρησε, διαβάζω αγαπητό μου πνεύμα, η Ορνιθολογική Εταιρεία κατά αγνώστων κουκουλοφόρων λαθροθήρων, οι οποίοι κυνηγούσαν φαλαρίδες (λούφες) στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού, παρουσία μάλιστα της Αστυνομίας.

 

Πιο εύκολο θεωρώ όμως ότι είναι να τους συλλάβουν, με βάση τον γνωστό ως κουκουλονόμο, για "συμμετοχή σε δημόσια συνάθροιση με απόκρυψη του προσώπου", παρά για παράνομο κυνήγι.

 

Για τις φαλαρίδες του πολύπαθου δημόσιου τομέα, αναρωτιέμαι αγαπητό μου πνεύμα, ποιός θα ασκήσει μήνυση;

 

Σαρωτικό άνοιγμα όλων ανεξαιρέτως των κλειστών επαγγελμάτων επιφέρει ο νέος νόμος της κυβέρνησης, εκτός και εάν επιβάλλεται η διατήρησή τους από το δημόσιο συμφέρον. Όπως αυτό των πολιτικών.

 

Την (απ)αλλαγή του άρθρου που προέβλεπε τα 10 στρέμματα ως όριο για την αρτιότητα στις περιοχές Natura ζήτησαν και πέτυχαν βουλευτές και περιφερειάρχες. Την (απ)αλλαγή της Τίνας δεν την ζήτησαν ακόμα.

 

Εν τω μεταξύ η λύση στο μέγα θέμα της ύφεσης της οικονομίας βρέθηκε: κάθε καφετέρια και κουλουχέρη, κάθε καφενείο και καζίνο.

 

Eπιτέλους η κυβέρνηση κάνει νόμο τον κανόνα που ισχύει στα "συναλλακτικά ήθη": εάν χρωστάς 5000 ευρώ πας φυλακή, εάν χρωστάς 24 δις ευρώ πας στον Παπακωνσταντίνου για απαλλαγή.

 

Αυτόφωρο ο ΦΠΑ, κακούργημα η φοροδιαφυγή, πλημέλλημα η SIEMENS, αγαπητό μου πνεύμα...