2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Πνεύμα Αντιλογίας 57




Αυξάνονται οι αντιδράσεις από τους Ηπειρώτες παραγωγούς για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας "ΔΩΔΩΝΗ". Προβλέπω, αγαπητό μου πνεύμα, να οδηγούμεθα από το Τea Party των Αμερικανών στο Milk Party των Ηπειρωτών.

"Να μείνει στα χέρια μας" απαιτούν για τη ΔΩΔΩΝΗ άπαντες: συνεταιριστές, κτηνοτρόφοι, παραγωγοί, εργαζόμενοι, γεωπόνοι, κτηνίατροι, αλλά εκείνο που φοβούμαι, αγαπητό μου πνεύμα, είναι να μην τούς μείνει στα χέρια!

Με πάνω από 25% ανεργία στην 'Αρτα, επόμενο ήταν να την επισκεφθεί ο Δρ. Θάνος Ασκητής, σκεπτόμενος ότι οι Αρτινοί θα έχουν άφθονο χρόνο για να επιδίδονται στο σεξ.

Πληροφορούμαι αγαπητό μου ότι άγνωστοι σφραγίζουν με ηλεκτροκόλληση τις πόρτες του 1ου ΕΠΑΛ Άρτας, που τελεί υπό κατάληψη τις τελευταίες εβδομάδες. Έτσι που καμία γνώση να μην μπορεί να μπει. Αστυνομία και Εισαγγελία καλούν το υπουργείο Παιδείας να βρει λύση. Σαν και αυτές που βρίσκει κατά καιρούς για την Παιδεία. Στο μεταξύ σπουδαστές του ΤΕΙ Ηπείρου από τα τμήματα της Ηγουμενίτσας μετέβησαν στην έδρα του ΤΕΙ στην Άρτα και δεν επέτρεψαν να διεξαχθεί η προγραμματισμένη συνέλευση, επειδή ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Γκίκας πρότεινε τη μετακίνηση δύο τμημάτων από το νομό Θεσπρωτίας.

Ο οποίος πρόεδρος τώρα διαπιστώνει ότι " η δημιουργία Σχολών και τμημάτων στο ΤΕΙ Ηπείρου, υπήρξε αποσπασματική, κατακερματισμένη και χωρίς σαφή προγραμματισμό και ακαδημαϊκούς στόχους" Είναι ακριβώς μια από τις λύσεις που εφευρίσκει κατά καιρούς και επιβραβεύει το υπουργείο Παιδείας, αγαπητό μου πνεύμα: της ήσσονος προσπάθειας και της τοπικής "ανάπτυξης".

Καλά τον συντάξαμε, καλά ψηφίσαμε, ήρθε η ώρα και να τον μάθουμε αγαπητό μου πνεύμα και εννοώ τον "Καλλικράτη", ο οποίος χρειάζεται αρκετές διευκρινήσεις εξ ου και τα φροντιστήρια στους "πρωτοετείς" συμβούλους.

Ερώτηση με θέμα τις συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων μεταναστών στη χώρα μας διαβάζω ότι καταθέτουν διάφοροι βουλευτές στη Βουλή, αγαπητό μου πνεύμα, αλλά πολύ φοβούμαι ότι την ίδια ερώτηση, πολύ σύντομα θα καταθέτουν για τις συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων Ελλήνων στην στη χώρα τους.

Μία βροχή θα μας έσωζε, αλλά αυτή μας έπνιξε αγαπητό μου πνεύμα...

Αντίλογος