2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Gadgets 57

Δημοσίευση: 16-12-2010 - Στήλη: Gadgets - Τεύχος: Τεύχος 57 (Δεκέμβριος 2010 - Ιανουάριος 2011)



ipadApple iPad: Greek At last!
Με την έλευση της νέας έκδοσης του OS 4.2 το iPad επιτέλους μιλάει την πολυπόθητη μητρική μας γλώσσα. Αν και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη εισαγωγή από κάποια εταιρία, ένα search στο skroutz θα αποκαλύψει αρκετές παραεισαγωγές της εν λόγω ταμπλέτας της Apple. Το netbook killer (δια στόματος Microsoft) ήρθε για να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία, προκειμένου να surfάρουμε εύκολα, να βλέπουμε τα mail μας, να βρίσκουμε τις φωτογραφίες μας, να βλέπουμε τα videos μας, να ακούμε τη μουσική μας, να παίζουμε παιχνίδια και το κυριότερο να διαβάζουμε βιβλία, περιοδικά κτλ. Το iPad δεν χρειάζεται και ιδιαίτερες συστάσεις μιας και έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια κατηγορία μόνο του, αυτή των tablets, με μερίδιο αγοράς πάνω από 90%. Η 9,7’’ και ο 1Ghz επεξεργαστής του σε συνδυασμό με την πολύ μεγάλης διάρκειας μπαταρίας του και το multitouch iphone-like interface προσφέρουν έναν αχτύπητο συνδυασμό. Με την πρόσβαση επίσης στο App Store, η ποικιλία που υπάρχει σε παιχνίδια και applications είναι κυριολεκτικά αστείρευτη. Επιτέλους και επί Ελληνικού εδάφους και με την επίσημη υποστήριξη της μητρικής μας γλώσσας.
Πηγή: getitnow.gr - Τιμή: 699 €


ipadiNotePad: New pad product?
Ηρεμήστε η Apple δεν ανακοίνωσε κανένα νέο προϊόν ούτε πρόκειται για το νέο iPad κι ας του φέρνει πάρα πολύ οπτικά. Πρόκεται για ένα… σημειωματάριο (!) του οποίου η όψη μοιάζει απίστευτα πολύ με αυτό το μαγικό προϊόν που αποκάλυψε στον κόσμο ο Steve Jobs σχεδόν ένα χρόνο πριν και αποτελεί έμπνευση κάποιου στην Άπω Ανατολή. Μπορεί να είναι αναλογικό και το home button χάρτινο,το iNotePad όμως λειτουργεί σε portrait και lanscape mode (με διαφορετικά φύλλα για το κάθε orientation), με μολύβι, μαρκαδόρους και στυλό παρακαλώ. Δεν τελειώνει ποτέ η μπαταρία και όταν χαλάσει μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κόστος 12 ευρώ μόνο.
Πηγή: Firebox.com - Τιμή: 12 €


Filco Majestouch Filco Majestouch: Majestic typing
To κοινά πληκτρολόγια, πέρα από τις μικρές αντοχές στην κακομεταχείριση και την μέτρια αίσθηση, άλλο ένα κουσούρι που έχουν είναι ότι πρέπει να τερματίσεις την διαδρομή του πλήκτρου για να καταγραφεί το πάτημα. Η διαφορά από το να χτυπάς τα δάχτυλα σου στο γραφείο είναι μικρή. H λύση ονομάζεται μηχανικοί διακόπτες και συγκεκριμένα Cherry MX brown (για λιγότερο θόρυβο) καθώς και N-key rollover για ταυτόχρονη αναγνώριση πολλών πατημάτων. Η Filco είναι από τους λίγους που δίνουν τη δυνατότητα επιλογής μηχανικών διακοπτών με το αντίστοιχο βέβαια κόστος. Είναι όλο μεταλλικό (εκτός των πλήκτρων φυσικά), ζυγίζει πάνω από 1 kg, οπότε δεν πρόκειται να πάει πουθενά όταν πληκτρολογείτε και έχει το bonus της δυνατότητας χρήσης ως φονικό όπλο. Η ποιότητα κατασκευής είναι φυσικά καταπληκτική. Η αίσθηση των πλήκτρων είναι υπέροχη, η καταγραφή του πατήματος γίνεται κάπου στην μέση της διαδρομής, με tactile feedback στα δάχτυλα για να το καταλάβεις, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να τερματίζεις το πλήκτρο και να κουράζεις τα δάχτυλα σου. Το Majestouch και βγαίνει σε blank έκδοση, όπου τα πλήκτρα δεν έχουν επιγραφές των γραμμάτων - κάτι που σε αναγκάζει να μάθεις τυφλό σύστημα και αυξάνει το geek credit σου.
Πηγή: The Keyboard Company - Τιμή: 140 €


Glif Glif: Too damn useful
Το Glif είναι μια βάση τριπόδου & βάση πολλαπλών χρήσεων για iPhone 4. Μικρό, απλό, κομψό και πανέξυπνα σχεδιασμένο. Από αυτή την απλή σχεδίαση αναδεικνύονται αμέτρητες χρήσεις. Τοποθετήστε το iPhoneσας 4 σε ένα τρίποδο για τη λήψηεκπληκτικών φωτογραφιών ή τη δημιουργία ταινιών. Στηρίξτε το iPhone σας για hands-free FaceTiming ή παρακολούθηση βίντεο. Όλα αυτά και πολλά άλλα σε μια συμπαγή ανθεκτική σχεδίαση για τους φίλους της φωτογραφίας, του βίντεο και του iPhone 4. Άλλωστε το Gizmodo αναφέρει: “Too damn useful to ignore!”
Πηγή: www.theglif.com - Τιμή: 20$