2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Craig Walker

Δημοσίευση: 17-11-2010 - Τεύχος: Τεύχος 56 (Νοέμβριος 2010)



Ο Craig Walker (ex Archive) θα πραγματοποιήσει μίνι περιοδεία σε δεκατέσσερις πόλεις της Ελλάδος παρουσιάζοντας τον προσωπικό του δίσκο «Siamese» αλλά και τραγούδια από το πρώτο του συγκρότημα Power of dreams και φυσικά από τους Archive. Επί σκηνής θα τον συνοδεύσουν ο Βασίλης Αυγουστάκης και η Δανάη Nielsen (Rosebleed). Ανάμεσα σε άλλες πόλεις θα εμφανιστούν και στα Ιωάννινα την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στο Πολυχώρο Αγορά. Μιλήσαμε με τον Craig Walker για τις επερχόμενες συναυλίες, τη σχέση του με την μουσική και τα μελλοντικά του σχέδια.

Συνέντευξη: Ευθύμιος Σακκάς

Έχεις μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτή η αποδοχή από το ελληνικό κοινό;
Όλα ξεκίνησαν με τους Archive και ιδιαίτερα με το δίσκο “Again” και συνεχίστηκε από τότε, κάτι που είναι υπέροχο. Υποθέτω πως στους Έλληνες αρέσουν πολύ οι “δυνατοί” τραγουδιστές και η μελωδία και ίσως έτσι εξηγείται.

Τί σε παρακινεί να γράφεις μουσική;
Ξεκίνησα να γράφω τραγούδια στα 14 και δεν έχω σταματήσει από τότε. Αυτό που ξέρω είναι πως όταν δεν γράφω μελαγχολώ και νιώθω θλίψη οπότε δεν έχω άλλη επιλογή από το να συνεχίσω.

Μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου μακριά από τον κόσμο της μουσικής;
Όχι.

Σκέφτεσαι να κυκλοφορήσεις κάποιο καινούριο προσωπικό δίσκο στο άμεσο μέλλον;
Δουλεύω πάνω σ’ αυτό αυτή την περίοδο με τον Clive Martin και είμαι πολύ ενθουσιασμένος με ό,τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Είναι πιθανό να κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά.

Ποιοί είναι οι 5 αγαπημένοι σου δίσκοι;
The Beatles - Abbey Road
The Smiths - The Queen is Dead
Kraftwerk - Radioactivity
Underworld - Beaucoup fish
My Bloody Valentine – Loveless

Πες μας λίγα λόγια για τα τραγούδια που θα παρουσιάσεις στις επερχόμενες συναυλίες σου στην Ελλάδα με τα μέλη των Rosebleed.
Κάποια καινούρια τραγούδια. Ορισμένα από τους Power of dreams* και τους Archive, από τον προσωπικό μου δίσκο Siamese, κάποιες cool διασκευές και κάποια τραγούδια από τους Rosebleed…θα είναι πολύ cool!

*Οι Power Of Dreams είναι το πρώτο του συγκρότημα του 1988-1992, πολύ επιτυχημένο παγκοσμίως, άγνωστο στην Ελλάδα.Τους ξανάφτιαξε πέρυσι για τα 20 χρόνια από το πρώτο τους άλμπουμ!