2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Σημειώσεις 54

Δημοσίευση: 15-09-2010 - Στήλη: Σημειώσεις - Τεύχος: Τεύχος 54 (Σεπτέμβριος 2010)



ekebiMαζί με τα σχολεία άνοιξε και ο πρώτος κόμβος για παιδιά και εφήβους που δημιούργησε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου. Ερωτήματα όπως " ποια βιβλία κυκλοφόρησαν τελευταία για την ηλικία μου; " ή "εάν είμαι μικρός και δεν ξέρω να διαβάζω μπορώ να ακούσω μια ιστορία στον κόμβο;" βρίσκουν τις απαντήσεις τους στο νέο κόμβο. Ο σκοπός του ΕΚΕΒΙ είναι να ξυπνήσει τη διάθεση των παιδιών για διάβασμα μιλώντας στη γλώσσα που τα γοητεύει-την ηλεκτρονική- να διαλύσει την παγιωμένη αντίληψη που επικρατεί σε γονείς και παιδιά ότι το βιβλίο είναι μόνον διδακτικό εργαλείο και συνεπώς ένα είδος εξαναγκασμού και να δείξει ότι το διάβασμα εκτός σχολείου και εργασίας είναι ψυχαγωγία και διασκέδαση.




musicMAΘHMATA MOYΣIKHΣ

Η προσφορά του Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» στην τοπική κοινωνία είναι γνωστή. Και φέτος, ο σύλλογος ξεκίνησε τη λειτουργία της Μουσικής Σχολής, στην οδό Καραϊσκάκη 13. Η φοίτηση είναι δωρεάν για όσους επιθυμούν να διδαχθούν μουσική και να μάθουν κάποιο όργανο.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2681079388 και 2681028171

 

 

 




electionsΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Οι υποψήφιοι συνδυασμοί καθώς και οι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι για την ανάδειξη των περιφερειακών αρχών στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, που επιθυμούν την προβολή τους, μέσα από τις σελίδες του προεκλογικού τεύχους της ΑRTA PRESS, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ.: 697 4331451

 


 

 

 

 





axeloosΕΚΤΡΟΠΗ ΑΧΕΛΩΟΥ

Ανησυχία προκαλεί η διαφαινόμενη αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής στο θέμα της εκτροπής του Αχελώου, δύο μήνες πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τους Οικολόγους Πράσινους το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση μερικής ανάκλησης κατά της απόφασης 141/2010 που διέκοπτε όλα τα έργα, έως ότου απαντηθούν τα 14 ερωτήματα που υπέβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας στο Δικαστήριο Ευρωπαικών Κοινοτήτων. Με την 141/2010 απόφασή του το ΣτΕ, αποφάσισε την αναστολή όλων των έργων που σχετίζονται με την εκτροπή του Αχελώου, και μάλιστα στα έργα εκτροπής συμπεριλήφθηκαν και αυτά στη Μεσοχώρα Τρικάλων, που πολλοί προσπαθούν να παρουσιάσουν ως ανεξάρτητα από την εκτροπή. Θυμίζουμε ότι το Νοέμβριο του 2009 η καθ’ ύλην αρμόδια υπουργός ΠΕΚΑ κ. Τίνα Μπιρμπίλη δήλωνε ότι θα σεβαστεί τη διαδικασία που μόλις είχε δρομολογήσει το ΣτΕ και ότι, σχετικά με την αντιμετώπιση του υδατικού προβλήματος της Θεσσαλίας, θα εκπονηθεί συνολική μελέτη διαχείρισης λεκάνης απορροής και στα τρία διαμερίσματα που σχετίζονται με τον Αχελώο (Θεσσαλία, Ήπειρο και Δυτική Στερεά) που δεν θα αποκλείει την εξέταση και άλλων λύσεων πέραν της εκτροπής. Έκτοτε, οι μελέτες διαχείρισης που προκηρύχθηκαν με καταληκτική ημερομηνία 30/4/2010, βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ οι απαντήσεις στα 14 ερωτήματα του ΣτΕ δεν έχουν ακόμα δοθεί από το ΔΕΚ.