2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Gadgets 54

Δημοσίευση: 15-09-2010 - Στήλη: Gadgets - Τεύχος: Τεύχος 54 (Σεπτέμβριος 2010)



iphoneApple iPhone 4: Jesus Phone 4th Generation
Το πολυαναμενόμενο τηλέφωνο της Apple με το μαγικό GUI φτάνει στην 4η γενιά του και είναι επιτέλους διαθέσιμο και στη χώρα μας. Αν και το τηλέφωνο το παρουσιάσαμε αναλυτικά στον ψηφιακό κόσμο του προηγούμενου τεύχους, ας δούμε εν τάχει πάλι τα πιο βασικά του χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει. 9.3 μόλις χιλιοστά που είναι το πάχος του και αρκούν για να χωρέσει ο επεξεργαστής A4 1GHz μαζί με τον PowerVR SGX 535 σε SoC chip καθώς και τα 265MB μνήμης και η νέα μπαταρία, που είναι 15% μεγαλύτερη από τις προηγούμενες γενιές. H σημαντικότερη καινοτομία είναι ίσως η νέα 3.5’’ οθόνη με την ονομασία Retina , τεχνολογίας IPS με ανάλυση 960x640 με 326 dpi για αρκετά μεγαλύτερη ευκρίνεια και contrast 800:1. Το πίσω μέρος της συσκευής φιλοξενεί την αναβαθμισμένη κάμερα των 5 megapixels (5x digital zoom) με LED Flash που επιτρέπει την εγγραφή βίντεο ακόμα και σε HD ανάλυση 720p/30 fps. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει πλέον camera που επιτρέπει την διεξαγωγή video κλήσεων, το λεγόμενο Facetime κατά την Apple. To κινητό διαθέτει επίσης νέο unibody design με ειδικές επιστρώσεις από ειδική ανθεκτική γυάλινη επιφάνεια όχι μόνο στο μπροστινό αλλά και στο πίσω του μέρος. Η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε για την τοποθέτηση των 3 κεραιών στο πλαϊνό μέρος είναι επίσης μοναδική αν και πολλά ακούστηκαν για το Antennagate. Όλα αυτά εναρμονίζονται τέλεια με το iOS4 το οποίο τρέχει πλέον η συσκευή και προσφέρει το μοναδικό user experience της Apple.
Πηγή: Vodafone.gr - Τιμή: 659 €


samsungSamsung Galaxy S: Από άλλο Γαλαξία
Όπως θα καταλάβατε, η στήλη του Σεπτεμβρίου έχει κατακλυστεί από τηλέφωνα, μιας και οι κατασκευαστές μαζί με την Google έχουν ρίξει στην αγορά πολύ αξιόλογες προτάσεις. Πρόκειται για άλλο ένα Googlephone με Android 2.2 και το πολύ καλό GUI. Το Samsung Galaxy S είναι η Κορεάτικη πρόταση με εξαιρετικά λεπτό περίβλημα 9.9mm με βάρος 118 γραμμάρια, ισχυρό επεξεργαστή 1GHz, καταπληκτική οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας Super AMOLED 4” με ανάλυση 800?480 pixels και εκπληκτικά χρώματα, Κάμερα ανάλυσης 5 megapixel με δυνατότητα καταγραφής video HD 720p @30fps χρησιμοποιώντας codecs: mpeg4, H.264, H.263, H263Sorenson, DivX HD/ XviD, VC-1, υποστήριξη για quad band δίκτυα GSM και tri band HSDPA στα 7.2Mbps, A-GPS, WiFi 802.11 b/g/n και Bluetooth v 3.0, εσωτερική μνήμη 8GB και ραδιόφωνο. Η συσκευή διαθέτει, επίσης, μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών τόσο μέσω του Google Market όσο και μέσω του Samsung App Store. Στα χαρακτηριστικά της δικτύωσης έρχεται να προστεθεί mDNIe (mobile Digital NaturalImage engine) και η αρκετά καλή μπαταρία των 1500 mAh. Ίσως ο πιο ολοκληρωμένος αντίπαλος του iPhone 4, καθώς το user experience του Androi έχει φτάσει πλέον πολύ κοντά με αυτό του iPhone.
Πηγή: e-germanos.gr - Τιμή: 599 €



xboxXbox 360 250GB: Kinect me!
H Microsoft παρουσίασε πριν από λίγο το νέο XBOX 360, πιο μαύρο, λεπτό και glossy από ποτέ. Με νεό SoC chip, 250GB ενσωματωμένο σκληρό και WiFi 802.11n στα σωθικά του, το νέο XBOX 360 απέκτησε κουμπιά ευαίσθητα στην αφή αλλά και Kinect port για την κυκλοφορία του περιφερειακού στις 4 Νοεμβρίου 2010. Οι μηχανικοί της Microsoft έκαναν όλο το layout για το SoC (System on Chip) για το νέο XBOX 360. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πήραν τα διάφορα chips και τα έβαλαν όλα μέσα σε ένα, μειώνοντας έτσι το μέγεθος της πλακέτας, ρίχνοντας την κατανάλωση ρεύματος και το κόστος κατασκευής. Η πιο σημαντική συνέπεια όμως είναι η αφαίρεση όλων των κομματιών υπεύθυνα για την ψύξη όπως ανεμιστηράκια και ψύχτρες που έχει ως αποτέλεσμα την αθόρυβη λειτουργία του. Πρακτικά, το Kinect είναι ένα περιφερειακό που αποτελείται από κάμερα και μικρόφωνο, το οποίο συνδέεται με την κονσόλα Xbox 360. Το περιφερειακό αυτό διαθέτει αισθητήρα με δυνατότητα αναγνώρισης κίνησης όλου του σώματος του παίκτη και, κατά συνέπεια, μπορεί να μεταφέρει αυτές τις κινήσεις είτε ως εντολές εντός των παιχνιδιών, είτε ως έλεγχο στο user interface του συστήματος.
Πηγή: plaisio.gr - Τιμή: 259 €



htcHTC Desire: Desire-able experience
Το Desire αποτελεί ίσως την πιο ολοκληρωμένη εμπειρία που μπορεί να αγοράσει κάποιος που θέλει Android κινητό ή κάτι σε όχι iPhone πλατφόρμα. Το Android 2.2 είναι όντως πολύ γρήγορο σε συνδυασμό με το HTC Sense. Σε αυτό προφανώς βοηθάει και ο Snapdragon CPU στο 1GHz.. Η 3.7” AMOLED με ανάλυση 480 x 800 WVGA touchsensitive screen οθόνη του Desire είναι υπέροχη. Η κάμερα των 5 megapixels με face detection, geotagging, widescreen photo capture, αυτόματη εστίαση και flash αποθηκεύει στις κάρτες μνήμης microSD που φτάνουν σε χωρητικότητα τα 32GB. Στα υπόλοιπα ηλεκτρονικά διαθέτει υποστήριξη για quad band δίκτυα GSM και dual band HSPA μέχρι τα 7.2Mbps, Bluetooth 2.1 με EDR, WiFi 802.11 b/g, A-GPS, accelerometer, πυξίδα, proximity & ambient αισθητήρες, optical trackball & ραδιόφωνο FM. Η μπαταρία των 1400mAh υπόσχεται μέχρι 6.5 ώρες ομιλίας & μέχρι 14 ημέρες standby σε ένα πακέτο με βάρος μόλις 135 gr και μήκος λίγο μεγαλύτερο από αυτό του iPhone. Η Google έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο κομμάτι του OS & μαζί με το επόμενο κινητό που προτείνουμε, είναι ίσως οι μοναδικές λύσεις που μπορούν να σταθούν επάξια δίπλα στο iPhone OS και να συγκριθεί τίμια τόσο σε software όσο και σε hardware.
Πηγή: Vodafone.gr - Τιμή: 499 €



Xtreamer eTrayz: Why pay more?
Η Xtreamer είναι μια εταιρία η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή media players. Όμως το player χωρίς content δεν έχει λόγο ύπαρξης, γι αυτό και η Xtreamer ρίχνει στην αγορά ένα φτηνό NAS για να καλύψει τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες σε χωρητικότητα. To eTrayz έχει μικρές διαστάσεις και δείχνει προσεγμένη και όμορφη κατασκευή. Το NAS σίγουρα δεν είναι ότι πιο γρήγορο υπάρχει στην αγορά, αλλά με την χαμηλή του τιμή και το πολύ εύκολο user interface το κενό αυτό καλύπτεται. Στο hardware, το eTrayz δέχεται 2 δίσκους με συνολική χωρητικότητα 4 GB που μπορεί κάποιος να κάνει configure είτε σε RAID 0 (stripe) για ταχύτητα είτε σε RAID 1 (mirroring) για ασφάλεια. Μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυό σας ασύρματα μέσω του προεραιτικού Wifi dongle είτε ενσύρματα μέσω του Gigabit Ethernet interface. Το πιο σημαντικό κομμάτι έχει να κάνει με το linux based OS το οποίο τρέχει το NAS και ήδη χαίρει πολύ μεγάλης αποδοχής από τους χομπίστες οι οποίοι χαιρέτισαν την ανοιχτή αρχιτεκτονική του και απογείωσαν τις δυνατότητες του. Ενδεικτικά αναφέρω ότι μπορεί να κάνει τα εξής: να γίνει torrent client, mail server, database server, photo gallery server, online shop, p2p client, Print server, Streaming media server, κ.ά. Σημαντικό είναι επίσης το χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους που βρίσκονται στο NAS, οπουδήποτε και αν είναι στον κόσμο.
Πηγή: Multirama.gr - Τιμή: 89 €