2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Gadgets 52

Δημοσίευση: 03-06-2010 - Στήλη: Gadgets - Τεύχος: Τεύχος 52 (Ιούνιος 2010)



Seagate Momentus XTSeagate Momentus XT: Hybrid HDD… or should we say SSD?

Γνωρίζουμε περί υβριδικών αυτοκινήτων καθώς και τα πολλαπλά οφέλη (ή μήπως όχι) που μας έχουν “ζαλίσει” ότι απορρέουν από δαύτα... Τί είναι όμως ένας υβριδικός δίσκος; Ο Momentus είναι ένας 2.5" 7200 RPM notebook drive (9mm form factor) με 4GB SLC NAND που χρησιμοποιείται ως read cache για δεδομένα τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά, σύμφωνα με τον αλγόριθμο της Seagate. Το drive διαθέτει επίσης και 32MB cache, η μεγαλύτερη για αυτό το μέγεθος. Το αποτέλεσμα; Επιδόσεις 10.000 RPM Velociraptor σε προσιτή τιμή καθώς και ο επιπλέον χώρος που άπλετα προσφέρουν οι σκληροί δίσκοι. Ο Momentus XT συνδυάζει τα 2 καλύτερα χαρακτηριστικά από τις 2 αποθηκευτικές τεχνολογίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή: την ταχύτητα των SSD (τις περισσότερες φορές) και την μεγάλη χωρητικότητα των σκληρών δίσκων. Το προϊόν δείχνει ιδιαίτερα ελκυστικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι θα τιμάται από 120 – 160 περίπου ευρώ, ανάλογα με την χωρητικότητά του. Δυστυχώς την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές το προϊόν δεν έχει ακόμη βγει στην Ελληνική αγορά, αναμένεται όμως πολύ σύντομα.
Πηγή: www.segate.com - Τιμή: 120 – 160 €


Ikelite underwater casesIkelite underwater cases: Under the water safe

Η Ikelite είναι μια εταιρία που επί 35 χρόνια κατασκευάζει προϊόντα υποβρύχιας φωτογραφίας, κυρίως underwater cases για τον φωτογραφικό και όχι μόνο εξοπλισμό μας. Εξυπακούεται ότι ένα τόσο αφιλόξενο περιβάλλον όπως ο βυθός της θάλασσας αποτελεί εχθρό για τον εξοπλισμό μας, πόσο μάλλον όταν αυτός δεν προστατεύεται κατάλληλα. Η Ikelite δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να αποθανατίσουμε τις πιο όμορφες στιγμές μας ακόμη και σε αυτό το απίθανο μέρος. Η Ikelite διαθέτει ευρεία γκάμα προϊόντων η οποία καλύπτει τις ανάγκες μας ανάλογα την φωτογραφική μηχανή την οποία έχουμε, είτε είναι μια πολύ φθηνή digital είτε μια επαγγελματική DSLR. Επιπρόσθετα υπάρχουν και θήκες για videocameras. Ακόμη, στα προϊόντα μπορεί κάποιος να βρει επιπλέον accessories τα οποία απαιτούνται για ποιοτικές λήψεις, όπως Strobes, Lites, Arms, κτλ. Αποτελούν την κορυφαία επιλογή για τους επαγγελματίες όσο και για τους χομπίστες.

Βουτήξτε άφοβα λοιπόν!
Πηγή: www.vithos.net - Τιμή: Ν/Α


Vu+ DUO HDVu+ DUO HD: Satellite Powerhouse
Με hardware βασισμένο στον πολύ γνωστό DM8000 και μεγάλες ομοιότητες, διπλό tuner, ισχυρό επεξεργαστή MIPS 400Mhz, αποτελεί την νέα πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή στον κόσμο των satellite receivers. Η δυνατότητα του να γράφει κάποιο πρόγραμμα και παράλληλα να παρακολουθείτε κάποιο άλλο (και σε τελείως ξεχωριστούς transpoders) σίγουρα είναι από τους λόγους επιλογής. Ο δέκτης δεν είναι κλώνος dreambox αφού απαιτεί τους δικούς του οδηγούς, αλλά είναι 100% συμβατός με enigma2 λόγω μεγάλης ομοιότητας με το hardware των dreambox. Διαθέτει 2 card readers και 2 CI slots, υποστηρίζει εσωτερική και εξωτερική σύνδεση σκληρών δίσκων μέσω SATA και φυσικά διαθέτει 100άρι Ethernet για επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Ο εν λόγω δέκτης είναι ένα πραγματικό powerhouse, με μεγάλη υποστήριξη από third parties και σίγουρα στην τιμή του θα κάνει θραύση.
Πηγή: Tronix.gr - Τιμή: 449 €



Panasonic 42U20Panasonic 42U20: World Cup Unleashed
Με Plasma Panel 13ης γενιάς, δυναμική αντίθεση 2.000.000:1, 400Hz Subfield driving, Full HD 1080p support και την κληρονομιά της προηγούμενης U10, η νέα U20 έρχεται να μας δώσει τη δυνατότητα να δούμε το World Cup σε HD εικόνα (μέσω sat) στην νέα δημιουργία της Panasonic. Στις συνδεσιμότητα η τηλεόραση είναι υπερπλήρης καθότι διαθέτει HDMI x 2, RGB In (D-sub-15 pin), Stereo mini jack in (3,5mm), 2 Scart 1 Component, 1 S - video ,1x Composite και 1 SD Memory Card Slot. Η τεχνολογία plasma της Panasonic υπόσχεται μεγάλη πιστότητα στο μαύρο, διαθέτει ενσωματωμένο δέκτη mpeg2/4 και συνοδεύεται από 24 μήνες εγγύηση. Ετοιμαστείτε για HD λήψεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!
Πηγή: multirama.gr - Τιμή: 599 €


Onkyo TX-SR608 AV-ReceiverOnkyo TX-SR608 AV-Receiver: 3D Audio
Ο καλύτερος τρόπος να συνοδεύσετε τη νέα σας 3D τηλεόραση δεν είναι άλλος από τον 3D ενισχυτή της Onkyo, που επιμένει να ανεβάζει τον πήχη απόδοσης/τιμής. Αν και θεωρείται entry-level, διαθέτει 6 HDMI εισόδους 1.4 (διαθέτουν το πρότυπο Audio Return Channel για επιστροφή από το display στον receiver), υποστήριξη για 7+1 κανάλια, HDMI input μπροστά, analog RGB video input για το PC σας, και Universal Port για τα Onkyo peripherals. Μπορεί να κάνει upscale σε 1080p μέσω HDMI όλα τα video sources ανεξαρτήτως ανάλυσης. H δύναμη του Audio processing διαθέτει Burr-Brown DACs, lossless Dolby και DTS codecs καθώς και τα surround formats του Audyssey DSX και Dolby Pro Logic IIz. Επιπρόσθετα οι επιδόσεις του εν λόγω Onkyo, του χάρισαν και το THX Select2 Plus Certification.
Πηγή: Schlauer Shoppen - Τιμή: 465 €