2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

Δημοσίευση: 03-06-2010 - Τεύχος: Τεύχος 52 (Ιούνιος 2010)



Αλέξανδρος και Γιώργος Παντελιάς

Συνέντευξη: Πάνος Κίτσιος

"Θα αντέξω, δε θα λυγίσω ποτέ"

>> Η Ήπειρος είναι από τις πιο ροκ περιοχές, με την έννοια ότι ιδιαίτερα η νεολαία της ψάχνει και αναζητεί να υποστηρίξει προσπάθειες, που δεν είναι ανάγκη να ανήκουν στην μοδάτη τάση ή στο life style και το mainstream. Κι αυτό σας το βεβαιώνει ένα συγκρότημα που δουλεύει χρόνια μακριά από τα φώτα, που έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα, προκειμένου να χτίσει ένα όνομα μέρα με τη μέρα, συναυλία με τη συναυλία. Όταν ακόμα δε μας ήξεραν σε όλη την Ελλάδα, μέρη όπως η Άρτα, η Πρέβεζα, τα Ιωάννινα όχι μόνο γνώριζαν τη προσπάθειά μας, αλλά μας στήριξαν, δίνοντάς μας πολλές φορές το φιλί της ζωής και κάνοντας μας να νιώθουμε σαν το σπίτι μας.

>> Εκείνο που έχει παραμείνει αναλλοίωτο, από τότε που ξεκινήσαμε τη μουσική μας πορεία, είναι η σχέση μας με το κοινό. Μια διαρκής σχέση ειλικρίνειας και σεβασμού που δεν προέκυψε, μέσα σε μια νύχτα, με κόλπα και τακτικές διαφήμισης και «επιβολής. Και αυτή η σχέση οδήγησε στην αποδοχή και την αναγνώριση του έργου μας από τον κόσμο. Αυτό βέβαια είναι υπέροχο, αλλά από την άλλη μάς γεμίζει ευθύνη για τη συνέχεια της προσπάθειάς μας να συνδέσουμε το όνομά μας με δημιουργικό έργο, που θα ανήκει στη φωτεινή πλευρά της δισκογραφίας.

>> Κάποιοι στίχοι που μας εκφράζουν ιδιαίτερα, είναι από το άλμπουμ μας «Ανάδυση»: «Θα αντέξω..δε θα λυγίσω ποτέ... θα το παλέψω με το κεφάλι ψηλά, ώσπου ο ήλιος να βγει μέσα απ το σκοτάδι..»

>> Σήμερα δεν μας αρέσει που «βλέπουμε» και δεν ακούμε πλέον μουσική. Δεν μας αρέσει που η μουσική δεν είναι ο σκοπός, αλλά το μέσον για τα ματαιόδοξα «αγαθά» των εποχών. Ακόμα δεν μας αρέσει που ερμαφρόδιτα πράγματα και ελαφρά ποπ σχήματα καθιερώνονται από το πουθενά, σε ένα βράδυ, έχοντας καπηλευτεί τον ήχο της ροκ μουσικής, σε μια άκρως σκυλάδικη νοοτροπία, επειδή κάποιοι τους επέβαλαν με το "έτσι θέλω". Μας αρέσει που νέοι καλλιτέχνες ξεκινούν με αξιοπρέπεια, μακριά από τη δικτατορία της τηλεόρασης και του life-style.

>> Ετοιμάζουμε μια νέα δισκογραφική δουλειά που σηματοδοτεί και τη συμπλήρωση δέκα χρόνων μας στη δισκογραφία, και που θα συνοδευτεί με μια σειρά συναυλίες από τον επόμενο χειμώνα. Πριν από αυτό όμως, ετοιμαζόμαστε για μια ακόμα καλοκαιρινή περιοδεία για να κλείσει ο κύκλος της προώθησης του άλμπουμ μας «Ανάδυση».

>> Στους αναγνώστες της ARTA PRESS ευχόμαστε να όλοι καλά, υγιείς και εσωτερικά ήρεμοι και να μη παρασύρονται από καθετί μη αυθεντικό.