2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Φεστιβάλ Φωτογραφίας

Δημοσίευση: 07-05-2010 - Στήλη: 26510 - Τεύχος: Τεύχος 51 (Μάιος 2010)



  • Φωτογραφικός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο φετινός Μάιος για τα Γιάννενα, καθώς περιλαμβάνει αρκετές εκθέσεις φωτογραφίας και κυρίως το φεστιβάλ Φωτογραφίας «Φωτομετρία». Το φεστιβάλ θα βρίσκεται στην πόλη από 22-30 Μαίου και θα φιλοξενηθεί ταυτόχρονα στο Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο στο Μονοδένδρι, όπου ο Αντρέ Μπέικερ θα παρουσιάσει την έκθέση του «Faces in stone», στην γκαλερί «Τεχνοχώρος» με τον Δημήτρη Μπέλλο να παρουσιάζει «τους δρόμους της Νέας Υόρκης», καθώς και στον πολυχώρο του νέου δημοτικού θεάτρου στα Σφαγεία, όπου θα γίνει η έκθεση της καλύτερης φωτογραφίας του διαγωνισμού με θέμα «Πρόσωπα». Η συμμετοχή στον διαγωνισμό ειναι δωρεάν με δικαίωμα αποστολής μιας φωτογραφίας ανάλυσης τουλάχιστον 300 dpi. Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν καταληκτική ημερομηνία αποστολής είναι η 16η Μαίου, ενώ θα πρέπει να ανεβάσουν τη φωτογραφία τους στο www.photometria.gr, info@photometria.gr. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 30 Μαίου και οι 20 καλύτερες φωτογραφίες θα εκτεθούν στον πολυχώρο των Σφαγείων. Παράλληλα θα διεξαχθεί και διαγωνισμός facebook.Όσοι ανεβάσουν στο προφίλ τους το λογότυπο του διαγωνισμού θα μπούν σε κλήρωση για δυο ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.

 

  • Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 8 Μαίου στο ξενοδοχείο Aristi Mountain Resort στην Αρίστη Ζαγορίου. Η Νεουορκέζα Μπεατρίς Χάμπλετ θα παρουσιάσει «Τον άρτο τον επιούσιο, φωτογραφίες απο την ζωή στην Ήπειρο».Πρόκειται για ασπρόμαυρες φωτογραφίες που απεικονίζουν εργασίες της υπαίθρου , τις οποίες εχει εμφανίσει η ίδια η καλλιτέχνης, κατα την περιήγηση της σε χωριά της Ηπείρου το διάστημα 2007-2009.

 

  • Σε ό,τι αφορά τα θεατρικά δρώμενα, στις 10 Μαίου θα ολοκληρωθεί η παράσταση που επέλεξαν να ανεβάσουν για φέτος «Οι Αθεράπευτοι». Πρόκειται για το θεατρικό έργο του Λουίτζι Πιραντέλο «Ο άνθρωπος ,το κτήνος και η αρετή» που φιλοξενείται στο υπόγειο της Στοάς Ορφέα με τιμή εισιτηρίου 7 και 12 ευρώ.

 

  • Για τους λάτρεις της ποίησης, τέλος, η Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου διοργανώνει και φέτος διαγωνισμό ποίησης με τίτλο «Το άγραφο χαρτί και το ποίημα».Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα πρέπει να στείλουν τα ποιήματά τους μέχρι τις 30 Ιουνίου στην διεύθυνση Σπύρος Εργολάβος ταμίας ΕΛΣΗ, Γούναρη 3 Ιωάννινα Τ.Κ 45444. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν Έλληνες και ομογενείς, ενώ τα ποιήματα πρέπει να είναι μέχρι 30 στίχους και να υποβληθούν σε πέντε αντίτυπα δακτυλογραφημένα. Οι νικητές θα λάβουν ο πρώτος χρηματικό βραβείο 500 ευρώ, ο δεύτερος 300 ευρώ και ο τρίτος 200 ευρώ.Τα βραβεία θα απονεμηθούν κατα την διάρκεια της εκδήλωσης «Λυρική Παμβώτιδα» στις 22 Αυγούστου. Πληροφορίες στο τηλ.: 2651038882.