2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Σημειώσεις 51

Δημοσίευση: 07-05-2010 - Στήλη: Σημειώσεις - Τεύχος: Τεύχος 51 (Μάιος 2010)



ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΣΟΥΛΑΡΗ
Το τελευταίο μυθιστόρημα του Κώστα Κατσουλάρη είναι μια ιστορία ζήλιας και απώλειας: πώς η υποψία μπορεί να σε μεταμορφώσει σ’ έναν άγνωστο. O κεντρικός ήρωας του τελευταίου βιβλίου πείθεται ολοένα και περισσότερο, από μικρές ενδείξεις που στο μυαλό του μετατρέπονται σε ισχυρές αποδείξεις, ότι ένα άλλος άντρας έχει κερδίσει την καρδιά και το κορμί της γυναίκας του. «Ο δρόμος για την κόλαση των αντρών είναι στρωμένος με λογικές σκέψεις», εξηγεί ο συγγραφέας.

AUDIO ΙΜΑΡΕΤ
Tο best seller "Ιμαρέτ" του Γιάννη Καλπούζου, κυκλοφορεί και σε audio book, δηλαδή σε cd όπου ο ίδιος ο συγγραφέας διαβάζει όλο το βιβλίο, χωρίς περικοπές. Είναι κατανεμημένο σε κεφάλαια και στο τέλος υπάρχει το γλωσσάρι με τις απαραίτητες διευκρινήσεις. Η έκδοση αυτή εξυπηρετεί όσους έχουν πρόβλημα όρασης ή κινητικές αναπηρίες που τους δυσκολεύουν στην ανάγνωση. Επίσης όσοι ταξιδεύουν μπορούν να ακούσουν το βιβλίο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στο σύνολο του ή και ορισμένα κεφάλαια και τα υπόλοιπα να τα διαβάζουν.

ΞΕΧΟΡΤΑΡΙΑΣΑΝ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Μέλη του Συλλόγου " Πολιτών Παρέμβαση" αλλά και ευαισθητοποιημένοι νέοι της Άρτας αφιέρωσαν το χρόνο τους, μια ανοιξιάτικη Κυριακή, για να ξεχορταριάσουν τμήματα του Κάστρου και του Ξενία που τα έπνιξε η βλάστηση και η αδιαφορία των αρμοδίων. Το Κάστρο παραμένει κλειστό επί χρόνια, με ευθύνη όλων των πολιτικών, στερώντας από τους Αρτινούς το στολίδι της πόλης τους. Προς το παρόν το μοναδικό φως στον ορίζοντα είναι η ένταξή του, από το Υπουργείο Πολιτισμού, στο πακέτο των έργων υποδομής που θα χρηματοδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ με 1,5 εκατ. ευρώ. (και άλλα 2 εκατ. ευρώ για την ενοποίηση των μνημείων της Αρχαίας Αμβρακίας). Αρκεί να μην μείνουν (και αυτά) στα χαρτιά...

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ
Παιδικό κατασκηνωτικό κέντρο στα Τζουμέρκα, για παιδιά ηλικίας από 8 έως 12 ετών ( 18/6 - 2/7) και από 12 έως 15 ετών ( 2/7 - 16/7) διοργανώνει.το Δασικό Χωριό «Κέδρος», σε συνεργασία με την εταιρεία υπαίθριων δραστηριοτήτων TREKKING HELLAS ΗΠΕΙΡΟΥ. Τα παιδιά θα παίρνουν καθημερινά μέρος σε δραστηριότητες
υπαίθριας αναψυχής, όπως αναρρίχηση, πεζοπορίες στο δάσος, ορειβατικό ποδήλατο, τοξοβολία, ορεινή διαβίωση, κ.α. Ο Χρήστος Λάμπρης, ένας από τους πρώτους έλληνες ορειβάτης με αποστολές στα Ιμαλάϊα, τις Άνδεις και την Ανταρκτική και οι συνεργάτες του, θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους στα παιδιά, καθώς και έναν λιτό τρόπο ζωής. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2685031791 ή στην ιστοσελίδα www.guesthousekedros.com

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ
"Να ελεγχθούν όλοι όσοι κατείχαν δημόσια αξιώματα από το 1990 μέχρι σήμερα"
Η ομάδα Δικαιοσύνης του κόμματος των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ζητεί:
1. Να δημοσιοποιηθούν αμέσως και μάλιστα στο διαδίκτυο, όπως προβλέπεται στην παρ.3 του άρθρου 3 του νόμου 3213\2003, οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» όλων όσοι, από το έτος 1990 και μετά, διατέλεσαν Πρωθυπουργοί, αρχηγοί πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπήθηκαν στο εθνικό ή ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί και ειδικοί γραμματείς υπουργείων, γενικοί γραμματείς υπουργικού συμβουλίου, βουλευτές, ευρωβουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι, πρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι, ή εντεταλμένοι σύμβουλοι και γενικοί διευθυντές δημοσίων νομικών προσώπων, καθώς επίσης και όλων όσοι υπό την ιδιότητά τους ως πρόεδροι και μέλη επιτροπών εμπλέκονται σε διαγωνισμούς προμηθειών του δημοσίου ή αναθέσεις δημοσίων έργων.
2. Να διασταυρωθούν αμέσως οι δηλώσεις των ανωτέρω προσώπων, καθώς και των συζύγων και τέκνων τους, από τις αρμόδιες επιτροπές του νόμου 3213\2003 με την βοήθεια ορκωτών λογιστών και κυρίως, με την άμεση άρση οποιουδήποτε τραπεζικού, χρηματιστηριακού ή φορολογικού απορρήτου, προκειμένου να ελεγχθεί εάν δικαιολογείται η προέλευση κάθε περιουσιακού οφέλους, το οποίο αποκόμισαν κατά την περίοδο της άσκησης των καθηκόντων τους.
3. Σε όσες περιπτώσεις προκύψουν αδικαιολόγητα περιουσιακά οφέλη των ανωτέρω προσώπων, να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες για την επιστροφή στο δημόσιο των παρανόμως αποκτηθέντων χρηματικών ποσών και, εφόσον είναι δυνατό, να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος των υπευθύνων.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
στάση πολιτών

"Η Ελλάδα, επί τριάντα χρόνια, βρίσκεται στο έλεος παρασιτικών ομάδων".
Ως πότε αναρωτιέται το κόμμα “Φιλελεύθερη Συμμαχία” και σημειώνει: "Οι προνομιούχες αυτές παρασιτικές ομάδες αποτελούν με τη δράση τους το σημαντικότερο εμπόδιο για τον εκσυγχρονισμό της χώρας, είτε απομυζώντας τα δημόσια ταμεία, είτε ακυρώνοντας, συχνά δια της βίας, τις όποιες καινοτόμες πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην εκμετάλλευση ευκαιριών ή την αποφυγή των κινδύνων που προκύπτουν από τις παγκοσμιοποιημένες αγορές.Το αποτέλεσμα της δράσης αυτών των προνομιούχων παρασιτικών ομάδων αντανακλάται στη πρωτιά της Ελλάδας στους αρνητικούς δείκτες (ανεργία, φτώχεια, ανισότητες, διαφθορά) που δημοσιεύουν οι διεθνείς οργανισμοί και στην τελευταία θέση της Ελλάδας στις συγκριτικές μετρήσεις θετικών δεικτών (ανταγωνιστικότητα, επενδύσεις, ανάπτυξη, πολιτισμό)".