2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Πνεύμα Αντιλογίας 51

Δημοσίευση: 07-05-2010 - Στήλη: Πνεύμα Αντιλογίας - Τεύχος: Τεύχος 51 (Μάιος 2010)



Από τη στιγμή που διεκόπη η ροή τους Αράχθου, αγαπητό μου πνεύμα, απεκαλύφθη το μεγαλείο του πολιτισμού μας, και δεν εννοώ τα στιβαρά θεμέλια του γεφυριού, αλλά τα αμέτρητα σκουπίδια που εναποθέσαμε, άφρονες, στην κοίτη του.

Άλλου είδους "σκουπίδια" ανακαλύφθηκαν με την αλλαγή φρουράς στο νοσοκομείο της Άρτας. Οι έλεγχοι του ΟΓΑ οδήγησαν σε υπάλληλο του νοσοκομείου και ιδιώτες φαρμακοποιούς, που απομυζούσαν, επί δόο χρόνια, το δημόσιο χρήμα, διοχετεύοντας φάρμακα από το φαρμακείο του νοσοκομείου σε φαρμακεία της Άρτας και των Ιωαννίνων, απ’ όπου και πωλούνταν. Με το αζημίωτο φυσικά.

Το Υπουργείο Παιδείας κ.λπ. διέγνωσε τη ρίζα του κακού στην Παιδεία μας και κατήργησε, επιτέλους, τη βάση του "10". Πρώτοι από όλους χαιρέτισαν το μέτρο οι ανά την επικράτεια ιδιοκτήτες γκαρσονιερών. Μετά οι ιδιοκτήτες των καφετέριων και τέλος οι γονείς που θα δούν τα βλαστάρια τους, με μέσο όρο βαθμολογίας 2,3 να γίνονται σπουδαστές.

Ωστόσο δεν μπορώ να αντιληφθώ αγαπητό μου πνεύμα, γιατί θα έπρεπε να διατηρηθούν στη ζωή αζήτητα ΤΕΙ που δεν προσφέρουν τίποτα και δεν θα έπρεπε να υπάρχουν; Μόνο και μόνο για την "ανάπτυξη" της περιφέρειας; Τότε προτιμότερη η "υπανάπτυξη" παρά η ισοπέδωση προς τα κάτω.

Με την ανακοίνωση του "Καλλικράτη" έχω την εντύπωση, αγαπητό μου πνεύμα, ότι κανένας από τους υποψήφιους δημάρχους δεν ασχολείται με τους όρους ανάπτυξης του κάθε δήμου, αλλά μετράει...κουκιά από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Πάντως ο δήμαρχος Αρταίων εκτιμά ότι τα κριτήρια του αρτινού χάρτη ήταν γεωγραφικά, αναπτυξιακά, πολιτιστικά και κοινωνικά και όχι μικροκομματικά.

Εγώ πάντως εκτιμώ, αγαπητό μου πνεύμα, ότι είναι λαμπρή ευκαιρία να πάρουν “σύνταξη Καλλικράτη” ορισμένοι που ταλαιπωρούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση επί χρόνια.

Και τώρα πως θα μεταβαίνουν, αγαπητό μου πνεύμα, οι Μελισσουργιώτες στο Βουργαρέλι, στην έδρα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, δύο ώρες απόσταση; Μια λύση είναι να ενωθούν με τα Θεοδώριανα και να ανακηρύξουν τον αυτόνομο δήμο των Πολύ Ορεινών Τζουμέρκων. Βέβαια ένα πρόβλημα είναι να συμφωνήσουν τα δύο χωριά για την έδρα του Δήμου...

Αντίλογος