2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Gadgets 51

Δημοσίευση: 07-05-2010 - Στήλη: Gadgets - Τεύχος: Τεύχος 51 (Μάιος 2010)



DM500HD: Dreambox Power!
Όταν το Μάιο του 2009 η Dreambox ανακοίνωνε τον DM500HD, όλοι ανέμεναν την καινούρια γενιά των HD Δεκτών του πασίγνωστου DM500 ο οποίος ήταν ο πρώτος Linux δέκτης που ξεκίνησε την επανάσταση στον εν λόγω τομέα. Επιτέλους ο DM500HD έφτασε, το “μικρό” αδερφάκι του DM800HD, το οποίο διαθέτει όμως καλύτερο hardware! Και για να είμαστε ακριβείς, έχει επεξεργαστή 400MHz MIPS (BCM7405), 256MB memory, HDMI connector, MPEG-2 / H.264 Hardware decoding, και 1x Smartcard-Reader. Δεν έχει τις PVR δυνατότητες του DM800hd καθώς δεν δέχεται εσωτερικό σκληρό δίσκο, αλλά με μικρές μετατροπές (πράγμα σύνηθες στους DreamBox) μπορεί να δεχτεί εξωτερικό σκληρό δίσκο. Το πιο σημαντικό φυσικά παραμένει το Enigma2 Software του Δέκτη, το οποίο φροντίζει για το user experience καθώς και για την εύκολη παραμετροποίηση του, προκειμένου οι δορυφορικές μας περιηγήσεις να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολες.
Πηγή : msg-sat - Τιμή: 350€


HTC HD Mini: Μικρό στο μάτι
Όταν ο μεγάλος αδερφός είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα high end κινητά που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά, τότε πρέπει Αυτό που ήθελαν να πετύχουν οι μηχανικοί ήταν να φέρουν όλα τα καλά του HD2 σε ένα μικρότερο κινητό που δεν προβλημάτιζε με το μέγεθος της οθόνης. Έτσι η διαγώνιος της οθόνης έχει μειωθεί στις 3.2’’ παραμένοντας βέβαια capacitive touch με Multitouch. Στα λοιπά χαρακτηριστικά το HD Mini διαθέτει CPU 600MHz και 384MB RAM , κάμερα ανάλυσης 5 megapixels και αυτόματη εστίαση που αποθηκεύει φωτογραφίες στις κάρτες microSD μέχρι 32GB, ραδιόφωνο FM , accelerometer, Bluetooth 2.1, proximity sensor, ambient light sensor, WiFi 802.11 b/g, A-GPS, υποστήριξη για quad band GSM και dual band HSPA δίκτυα και όλα αυτά τρέχουν πάνω στην πλατφόρμα Windows Mobile 6.5. Ήδη πολλά από τα test one on one βγάζουν το HD mini νικητή στο θέμα της ταχύτητας. Θα πρέπει να λάβουμε βέβαια υπόψη και ότι πρέπει να οδηγήσει την οθόνη μια ίντσα και κάτι λιγότερο.
Πηγή: plaisio.gr - Τιμή: 399€



Panasonic - DMP-BDT300: 3D Bluray player
Το 2010 είναι η χρονιά του 3D και η Panasonic το έχει καταλάβει πολύ καλά. Γι αυτό και ενσωμάτωσε στο product lineup της το κορυφαίο BDT300. Το DMP-BDT300 έχει το ίδιο σοκολατένιο φινίρισμα όπως η 3D τηλεόραση TX-P50VT20E. Το player διαθέτει δύο εξόδους HDMI v1.4, ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή ήχου 7.1, USB θύρα που δέχεται USB μέχρι 128GB, υποδοχή κάρτας SD για να βλέπουμε άμεσα τις λήψεις μας φωτογραφικές και βιντεοκάμερες, ποιοτικά audiophile υλικά, πλήθος ενδείξεων επί της οθόνης, VieraCast, δυνατότητα DLNA ακόμη και από Wi-Fi με τη βοήθεια ειδικού dongle που υπάρχει στο κουτί, αντι-jitter σύστημα και κορυφαίο ήχο. Με τον ολοκαίνουργιο επεξεργαστή, τη στιβαρή κατασκευή, την ηχητική ποιότητα και την προσιτή τιμή (σύμφωνα με αυτά που προσφέρει) έχει δίκαια χαρακτηριστεί ως το top του 2010.
Πηγή: kalogeropoulos.gr - Τιμή: 499€



Movie peg
Αν και είναι πραγματικά δύσκολο να περιγράψει κάποιος κάτι το οποίο είναι απλό: μία βάση για το iPhone σας η οποία παρέχει τη δυνατότητα στήριξής του είτε οριζόντια είτε κάθετα. Όμως, η βάση αυτή έχει τόσες πολλές χρήσεις, που τελικά ο χαρακτηρισμός “tilting wonder” από την κατασκευάστρια εταιρία αξίζει και με το παραπάνω. Σκεφτείτε ένα σταθερό τρίποδο για το iphone σας όταν βγάζετε φωτογραφίες, έναν τρόπο να το στηρίζετε στο τραπέζι καθώς βλέπετε ταινία, στο κομοδίνο σας όταν χρησιμοποιείτε το iphone ως alarm clock και φυσικά πολλές πολλές άλλες χρήσεις. Το Movie peg έρχεται σε διάφορα χρώματα και φυσικά σε πολύ προσιτή τιμή, για εσάς και τους φίλους σας.
Πηγή: movie-peg.com - Τιμή: 8€



Razer Orochi Gaming mouse: Notebook (Not) Only
Το Razer Orochi προέρχεται από μια εταιρία η οποία παραδοσιακά κατασκευάζει προϊόντα τα οποία απευθύνονται κυρίως στους gamers και στους tech freaks. Διακρίνονται για την εξαιρετική τους ακρίβεια και ταχύτητα, γεγονός που τα κάνει ανάρπαστα στους παραπάνω κύκλους. Το Razer Orochi μεταφέρει την εμπειρία αυτή στο notebook σας, με τον 4000dpi 3G Laser sensor, Bluetooth 2.0 συνδεσιμότητα και την μοναδική δυνατότητα που έχει να δουλεύει είτε wirelessly είτε με καλώδιο! Όλα αυτά βέβαια σε compact μέγεθος για να μην χαθεί ο φορητός προσανατολισμός του καθώς και την απαράμιλλη αισθητική που συνοδεύει το όνομα Razer. Επιπρόσθετα πολύ χρήσιμη είναι και η θήκη μεταφοράς που έρχεται μαζί, για να σας συνοδεύει εύκολα οπουδήποτε.
Πηγή: itsmart.gr - Τιμή: 69,90€