2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Κινηματογραφικές προβολές

Δημοσίευση: 13-04-2010 - Στήλη: 26510 - Τεύχος: Τεύχος 50 (Απρίλιος 2010)



Η Κινηματογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Κ.Ο.Π.Ι) σε συνεργασία με την Επιτροπή Λόγου και Τέχνης, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων σύνδεσης του Πανεπιστημίου με το κοινό της πόλης, πραγματοποιεί αφιέρωμα με τίτλο «Ο κινηματογράφος του περιθωρίου» κάθε Τρίτη στις 10 το βράδυ στο «Πολυθέαμα», με ελεύθερη είσοδο. Στις 20 Απριλίου θα προβληθεί η ταινία του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα «Δευτέρες με λιακάδα» με πρωταγωνιστή τον Χαβιέ Μπαρδέμ. Η ταινία έχει βραβευθεί συνολικά με 39 βραβεία μεταξύ των οποίων 5 βραβεία Goya. Στις 27 Απριλίου θα ακολουθήσει η ταινία του Λουί Μαλ «Η φλόγα που τρεμοσβήνει». Η ταινία έχει πάρει το ειδικό βραβείο φεστιβάλ Βενετίας το 1963. Το κινηματογραφικό αφιέρωμα θα κλείσει με την ταινία του Στήβεν Φρίαρς «Τεντώστε τ’ αυτιά σας» με τους Γκάρι Όλντμαν, Άλφρεντ Μολίνα και Βανέσα Ρεντγκρέιβ.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι καθιερωμένες προβολές της ΚΟΠΙ με τίτλο «Το σινεμά της λογοτεχνίας» στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης της πανεπιστημιούπολης κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, στις 8.30 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο. Στις 14 και 15 Απριλίου θα προβληθεί η ταινία του Βεσεβολόντ Πουντόβκν «Η μάνα», ενώ στις 21 και 22 Απριλίου το «Λεωφορείον ο Πόθος» του Ελία Καζάν. Η τελευταία προβολή θα γίνει στις 28 και 29 Απριλίου με την ταινία «Ο θρόνος του αίματος» του Ακίρα Κουροσάβα.

Περισσότερα από 3000 εισιτήρια έχουν ήδη διατεθεί για τη μεγάλη συναυλία των Scorpions στις 5 Ιουνίου. Τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθεί αν θα έρθει στις 14 Απριλίου ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Κλάους Μάιν ώστε να δώσει συνέντευξη Τύπου. Λίγες μέρες μετά αναμένεται να βρεθεί στα Γιάννενα ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Ρούντολφ Σένγκερ για να πάρει μια γεύση από τα υποψήφια συγκροτήματα, ένα από τα οποία θα εμφανιστεί πριν από τους Troublemakers στη συναυλία.