2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Gadgets 50

Δημοσίευση: 13-04-2010 - Στήλη: Gadgets - Τεύχος: Τεύχος 50 (Απρίλιος 2010)



Canon EOS 550D: DSLR mania
Αν και δεν έχει περάσει ούτε χρόνος από το λανσάρισμα του τελευταίου παιδιού της Canon στην κατηγορία των DSLR απευθυνόμενες σε ερασιτέχνες (την οποία κατηγορία ουσιαστικά δημιούργησε η ίδια η Canon), το νέο της “παιδί”. Είναι ένα πολλά υποσχόμενο νέο μοντέλο, με παρόμοιο αισθητήρα με αυτόν της κορυφαίας 7D. Στα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν την 550D κυριαρχούν τα 18.1 Mpixel της, η πολύ καλή ανάλυση της οθόνης, η δυνατότητα για video (ακόμη και 30fps@1080p), η υποστήριξη καρτών SD/SDHC/SDXC, το 63-zone SPC TTL, το πολύ καλό της grip και φυσικά η overall πολύ καλή ποιότητα κατασκευής που ακούει στο όνομα Canon. Βέβαια όπως και για όλες τις άλλες DSLR, η ουσία είναι η προσπάθεια, το διάβασμα το ταλέντο και ο χρόνος που μπορεί κάποιος να αφιερώσει για να φτάσει την ίδια τη μηχανή στο αποτέλεσμα αυτός/η αποζητά.
7Πηγή: katerelos - Τιμή: 745 €

Turbo X GPS: Affordable PNA MLS Destinator Live Traffic: Live Navigation
Αν και το TMC εν Ελλάδι είναι άγνωστη λέξη, η MLS μας εκπλήσσει μια ακόμη φορά προσφέροντας στην αγορά την μοναδική (μέχρι στιγμής) πλατφόρμα η οποία στη διαδρομή σας συνυπολογίζει την κίνηση και προτείνει εναλλακτικές διαδρομές. Πέρα όμως από την live υπηρεσία για την κίνηση, η πλατφόρμα υπηρεσιών MLS Live, η οποία έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει δυναμική και έξυπνη ενημέρωση, λαμβάνει υπόψη της κάθε φορά τη θέση στην οποία βρίσκεται ο οδηγός και προσφέρει value added υπηρεσίες. Έτσι, το MLS Destinator liveTRAFFIC ενημερώνει τον οδηγό, ανά πάσα στιγμή, για τις τιμές της βενζίνης στην περιοχή που οδηγεί και τον πλοηγεί στο φθηνότερο κοντινό πρατήριο καυσίμων. Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη την ώρα, τη μέρα και τη θέση που βρίσκεται ο οδηγός, τον πλοηγεί στο κοντινότερο ανοιχτό φαρμακείο καθώς και στο πλησιέστερο εφημερεύων νοσοκομείο ή κλινική.Ακόμη, δίνει την πλέον αξιόπιστη πρόβλεψη καιρού 6 ημερών στην περιοχή την οποία βρίσκεται ο οδηγός ή σε εκείνη που επιθυμεί να πάει. To PNA προσφέρεται με 6μηνη δωρεάν χρήση της υπηρεσίας κίνησης (TRAFFIC) αλλά και όλων των άλλων live υπηρεσιών του χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Το συνολικό κόστος χρήσης της υπηρεσίας κίνησης και των άλλων live υπηρεσιών θα ανέρχεται στα 6,99 ευρώ τον μήνα (συμπερ. ΦΠΑ).
Πηγή: plaisio.gr - Τιμή: 299 €


Turbo-X GPS: Affordable PNA
Το νέο GPS Turbo-X i50 από το Πλαίσιο με πάχος μόλις 12mm, επίπεδη πρόσοψη, μοντέρνα εμφάνιση και μεγάλη οθόνη 5.0 ιντσών 480 x 272 pixels, δείχνει αρκούντως ενδιαφέρον αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Πασχαλινές (και όχι μόνο) διακοπές είναι κοντά τις ώρες που γράφονται αυτές οι γραμμές. Το Turbo-X i50 έρχεται με Windows CE 6.0, Sirf Atlas IV - Dual Core 533 MHz, μνήμη RAM 64MB, SiRF i3+ GPS, Ginius Drive, χάρτες Ελλάδας Geointelligence με δωρεάν αναβαθμίσεις για 3 χρόνια και multimedia δυνατότητες. Αν αναλογιστούμε επίσης ότι η τιμή των 139 ?, το πακέτο γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων μας.
Πηγή: plaisio.gr - Τιμή: 139 €


Panasonic 50S20:Plasmaτική τεχνολογία

Όσοι έσπευσαν να “θάψουν” πρόωρα τις plasma οθόνες και να τις διαγράψουν από τις προτιμήσεις των καταναλωτών, μάλλον βιάστηκαν. Η τεχνολογία plasma δηλώνει περίτρανα παρούσα και ένας από τους πιο αξιόλογους εκπροσώπους της, η Panasonic, μας φέρνει τις νέες τάσεις. Η S20 αποτελεί μια από τις εκπροσώπους του Full Lineup της Panasonic, με χαρακτηριστικά όπως Full HD 600 Hz Sub Field Drive, contrast 2.000.000:1, NeoPDP Panel 13ης γενιάς και φυσικά καταπληκτική πιστότητα του μαύρου, όπως παραδοσιακά οι plasma διαθέτουν και σε υπερθετικό βαθμό η Panasonic. Στην προκειμένη περίπτωση το value for money είναι ένας όρος που ταιριάζει, καθότι οι 50 Full HD ίντσες της θα γεμίσουν το σαλόνι σας αναμένοντας την αναπαραγωγή κατάλληλου περιεχομένου και δεν θα ζητήσουν αναλογικά τόσα πολλά από την τσέπη σας.
Πηγή: ihoekfrasi.gr - Τιμή: 1190,00 €


Kingston SSDNow V+: Next Gen SSD
Η Kingston αντεπιτίθεται με τους νέους SSDNow V+ δεύτερης γενιάς, προσπαθώντας να φτάσει το αντίπαλο δέος που ονομάζεται Intel. Η αλήθεια είναι ότι δεν τα καταφέρνει και άσχημα. Επί της ουσίας αυτό σημαίνει ταχύτητα ανάγνωσης 230MB/sec και εγγραφής 180MB/sec χρησιμοποιώντας MLC NAND flash. Mε την έλευση των Windows 7 και των εντολών trim, έχουν επίσης εξαλειφθεί και τα προβλήματα νεότητας που παρουσίαζαν στο παρελθόν οι SSD δίσκοι, με μείωση της απόδοσής τους με την πάροδο του χρόνου. Επιπρόσθετα το brand name της Kingston, ενός από τους μεγαλύτερων κατασκευαστών μνήμης παγκόσμια, προϋποθέτει μια αξιόπιστη λύση η οποία μάλιστα συνοδεύεται από εφ’όρου ζωής εγγύηση.
Πηγή: Msystems - Τιμή: 180 €