2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Οι Scorpions στα Γιάννενα

Δημοσίευση: 04-03-2010 - Στήλη: 26510 - Τεύχος: Τεύχος 49 (Μάρτιος 2010)



Της Δάφνης Τσιόλη

  • Στις 5 Ιουνίου θα εμφανιστεί, τελικά, στα Γιάννενα το θρυλικό συγκρότημα των Scorpions στα πλαίσια της τελευταίας, όπως ανακοίνωσαν, παγκόσμιας περιοδείας τους. Οι Scorpions θα εμφανιστούν στο στάδιο των «Ζωσιμάδων» και ήδη έχει ξεκινήσει η προπώληση των εισιτηρίων από το καφέ «Καπλάνειο» (Παπάζογλου και Καπλάνη,τηλ.2651067000) και από το Public, πίσω από τη Νομαρχία. Οι τιμές για την κερκίδα ειναι 40 ευρώ, αρένα 33 ευρώ και φοιτητικά 25 ευρώ.

 

  • Όμως και ο Μάρτιος περιλαμβάνει δύο σημαντικές συναυλίες, τις οποίες θα φιλοξενήσει το καφέ «Καπλάνειο». Στις 13 Μαρτίου υποδέχεται τους Socrates, άξιους εκπροσώπους της χαρντ ροκ της δεκαετίας του ΄70 , και λίγες μέρες αργότερα, στις 24 Μαρτίου, τους Λουιζιάνα  Ρέντ για τους λάτρεις της μπλούζ. Στα θεατρικά δρώμενα της πόλης το «Πολυθέμα» επανέρχεται με μια κωμωδία, αυτή τη φορά, το «Τσιγάρο στην ταράτσα» του Σέρτζι Μπελμπέλ.Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ξανά ο Θοδωρής Γκόγκος και πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι Θωμάς Λιώλιος, Πόλυ Ανδρεάδη, Παύλος Βασιλάκης. Οι παραστάσεις θα ανεβαίνουν στην αίθουσα 2 του θεάτρου της οδού Σικελιανού κάθε Παρασκευή, Σάββα- το και Κυριακή στις 9:15 μ.μ.(τηλ.2651003492).
  • Δυναμική συνέχεια και για τις εκθέσεις που θα φιλοξενηθούν στην πόλη. Στις 2 Μαρτίου ο «Χώρος Τέχνης Τατιάνα Δερδεμέζη» εγκαινιάζει την έκθεση της Κυβέλης Μακρή με τίτλο «Εργοστάσια», η οποία θα ολοκληρωθεί στις 23 Μαρτίου (ώρες λειτουργίας Τρίτη, Πέμπτη, Παρα- σκευή 10-2 το μεσημέρι και 6-9 το απόγευμα, Τετάρτη και Σάββατο 10-2 το μεσημέρι), ενώ στον εκθεσιακό χώρο της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας εγκαινιάζεται την 1η Μαρτίου η έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Τσιούρη με τίτλο «Ορεινά περάσματα-Αγγελικές παρουσίες». Στο μεταξύ στην Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών  λειτουργεί έκθεση ιστορικών τεκμηρίων και τραπεζογραματίων με τίτλο «Ο Ηπειρώτης Γεώργιος Σταύρος, θεμελιωτής της οικονομικής συγκρότησης του Νεοελληνικού κράτους». Η έκθεση ολοκληρώνεται στις 19 Μαρτίου (ώρες λειτουργίας από Δευτέρα – Παρασκευή 10-1 το μεσημέρι και 6- 8 το απόγευμα).
  • Για όσα παιδιά τέλος ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με τον γαλλικό πολιτισμό, ο Ελληνο-Γαλλικός Σύλλογος Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνουν από τις 6 Μαρτίου μέχρι τις 29 Μαΐου εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης με παιχνίδια, δημιουργίες και τραγούδια στα γαλλικά.