2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Σημειώσεις 49

Δημοσίευση: 04-03-2010 - Στήλη: Σημειώσεις - Τεύχος: Τεύχος 49 (Μάρτιος 2010)



ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΝΑΣ

DREAM BOY

Συνέντευξη: Παναγιώτης Κίτσιος

 

"Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Άρτα. Οι πρώτες ανησυχίες, αναζητήσεις και αμφισβητήσεις μου είναι στενά συνδεδεμένες με τον τόπο μου. Σε οποιοδήποτε σημείο των Τζουμέρκων και αν βρεθείς θα αισθανθείς, μέσω της φύσης, πως η χαρά και η λύπη δεν θα μπορούσαν να εκφραστούν καλύτερα από κάποια άλλη μουσική, εκτός από τα Ηπειρώτικα. Νιώθω περήφανος και τυχερός που με ακολουθούν στις μουσικές μου αναζητήσεις".

 

"Υπάρχουν καλλιτέχνες που έχουν να δώσουν πολλά, χάνονται όμως γιατί οι εταιρίες και το σύστημα τροφοδοτεί κατ΄ επιλογήν "καλλιτέχνες" με κριτήρια που μόνο με τη μουσική δεν έχουν να κάνουν...απλά δίνουν μια πάσα στα 090.

 

Έτσι το μόνο που καταφέρουν είναι να περιορίζουν τις μουσικές επιλογές και να μην δίνουν τη δυνατότητα να ακουστούν διαφορετικά είδη και από διαφορετικούς ανθρώπους. Ο τελευταίος, ίσως, ποιητής της γενιάς μου είναι ο Γιάννης Αγγελάκας".

 

"Επιτυχία για μένα είναι ένας αγώνας που δίνεις χωρίς να χάνεις την πίστη σου για αυτά που αγαπάς. Εύχομαι στη ζωή μου να κατορθώσω να έχω δίπλα μου ανθρώπους που να πιστεύουν σε μένα και να αγαπάνε αυτό που είμαι. Τότε πραγματικά δεν έχει σημασία ο πήχυς αλλά η προσπάθεια".

 

"Δεν υπάρχει μόνο μια σημαντική στιγμή στην καριέρα του καλλιτέχνη. Σημαντική στιμή για μένα είναι κάθε φορά που ανεβαίνω στη σκηνή και έρχομαι σε επαφή με τον κόσμο, θέλοντας να γίνω ένα με αυτούς".

 

"Αυτόν τον καιρό δουλεύω με την μπάντα μου, τους Beggar's Blues Diary, για την προώθηση του δίσκου μας "Pavement" και εμφανίζομαι στον "Σταυρό του Νότου", στην Αθήνα. Στα άμεσα σχέδιά μας συμπεριλαμβάνονται συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και η κυκλοφορία του καινούριου μας δίσκου, το επόμενο φθινόπωρο".

 

TO MΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ

Στα χνάρια του μυθιστορήματος των τεσσάρων (Βενέζης – Καραγάτσης – Μυριβήλης -Τερζάκης) αλλά και άλλων συγγραφέων που ακολούθησαν, δώδεκα άνθρωποι έγραψαν ένα μυθιστόρημα. Κομμάτι-κομμάτι. Εκκίνηση πήρε ο Μίλτος Γήτας και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν διαδοχικά η Παυλίνα Κωνσταντάρα, η Εύη Γνωστοπούλου, ο Βαγγέλης Αυγουλάς, η Ράνια Αηδώνη, η Μαρίνα Καρπόζηλου, η Χριστίνα Κόλλια, η Μαρία Κατούφα, η Ελίνα Οικονόμου, ο Μιλτιάδης Δημητρίου, η Ελένη Βασιλοπούλου, και τελευταίος δρομέας, ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, που τερμάτισε. Το μυθιστόρημα Δώδεκα είχε γεννηθεί. (Από τις εκδόσεις ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ)

ΓΙΑ ΤΟΝ “ΔΙΔΥΜΟ” ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΩΛΟΥ

Ήταν κάτι περισσότερο από προφανές ότι η "είδηση" για το δίδυμο αδελφό του Κώστα Λώλου επρόκειτο για ένα αστείο. Και ήμασταν βέβαιοι ότι ο έχων ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το χιούμορ φίλος Κώστας Λώλος έτσι θα το εκλάμβανε, όπως εξάλλου το εξέλαβαν και οι περισσότεροι που διάβασαν το δημοσίευμα. Για αυτό με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι υπήρξαν άνθρωποι που πίστεψαν αυτήν την κραυγαλέα ψεύτικη είδηση με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. Λυπούμαστε εάν τους αναστατώσαμε και προς αποκατάσταση της αλήθειας δηλώνουμε ότι δίδυμος αδελφός του Κώστα ουδέποτε υπήρξε ούτε ήταν δυνατόν να υπάρξει. Μένει να δούμε εάν και ο ίδιος ο Άλαν Μούρ κατάλαβε το χιούμορ μας ή θα έχει παρεξηγηθεί και αυτός...