2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Πνεύμα Αντιλογίας 48

Δημοσίευση: 11-02-2010 - Στήλη: Πνεύμα Αντιλογίας - Τεύχος: Τεύχος 48 (Φεβρουάριος 2010)



  • Εκπτώσεις ως και 60% στα καταστήματα της πόλης μέχρι 27 Φεβρουαρίου. Το θέμα όμως είναι αγαπητό μου πνεύμα, ότι δεν μπορείς να ψωνίσεις μόνο με την έκπτωση, χρειάζεσαι και λεφτά.
  • Στην κορυφή η ανεργία στην Ήπειρο με 12,7% , στον πυθμένα τα πορτοκάλια με 3,5 λεπτά το κιλό. Μετά, πώς να μην επανακυκλοφορήσει αγαπητό μου πνεύμα, το βιβλίο για τους Ρεντζαίους, τους "βασιλείς" (διάβαζε λήσταρχοι) της Ηπείρου; 
  • Έχουν γίνει πολλά στη διάρκεια της οκταετίας δηλώνει ο δήμαρχος Αρταίων κ. Πάνος Οικονομίδης, αλλά ποτέ δεν μπορεί ένας Δήμαρχος να δηλώνει ικανοποιημένος. Να συμπεράνω τότε, αγαπητό μου πνεύμα, ότι χρειάζεται ακόμα μια τετραετία για να ικανοποιηθεί; Στο μεταξύ διαβάζω, αγαπητό μου πνεύμα, ότι η Πινακοθήκη "Γιάννης Μόραλης" ολοκληρώνεται και σύντομα θα γίνουν και τα εγκαίνια. Δυστυχώς χωρίς το Γιάννη Μόραλη.  
  • Ίσως όμως έρθει η γλύπτρια Χριστίνα Μόραλη, νύφη του μεγάλου ζωγράφου, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο δήμαρχος μαζί της. Ευτυχώς η νύφη δεν έχει τα χρόνια του πεθερού, αγαπητό μου πνεύμα, οπότε θα προλάβει τα εγκαίνια..  
  • Οι τοπικοί άρχοντες δεν έχουν και την καλύτερη σχέση με την Τέχνη, άντε να ασχοληθούν με κανένα καρναβάλι. Και εάν τύχει και ασχοληθούν, θα το κάνουν επειδή θα τους εξυπηρετεί πολιτικά και όχι επειδή είναι εραστές (της Τέχνης). 
  • Αντιθέτως είναι εραστές των μεγάλων λόγων. Όχι των πολιτικών αλλά των προεκλογικών. 
  • Την Τοπική Αυτοδιοίκηση η κεντρική Διοίκηση δεν την παντρεύεται ποτέ. Συνήθως την έχει φιλενάδα δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Μουσαβερές, Δήμαρχος Πέτα, με αφορμή το σχέδιο Καλλικράτης. Αναρωτιέμαι που είναι το πρόβλημα αγαπητό μου πνεύμα; Συνήθως οι φιλενάδες κοστίζουν περισσότερο από τις συζύγους...
  • Αν παραμείνει μια κοινότητα στη χώρα, η δεύτερη θα είναι τα Θεοδώριανα, δήλωσε εμφατικώς ο κοινοτάρχης κ. Κώστας Κωστούλας. Η πρώτη θα είναι οι Μελισσουργοί, αγαπητό μου πνεύμα. Ο κοινοτάρχης των οποίων κ. Γιάννης Μποχώτης εξέφρασε τη λύπη του "που το σύνολο των αγαπητών συναδέλφων Δημάρχων ομοφωνεί στην κατάργηση του Α΄ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης", εννοώντας προφανώ τους Μελισσουργούς. 

Αντίλογος