2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Σημειώσεις 48

Δημοσίευση: 11-02-2010 - Στήλη: Σημειώσεις - Τεύχος: Τεύχος 48 (Φεβρουάριος 2010)



ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ

Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου: «Διαχείριση και Λειτουργία περιοχής Αμβρακικού κόλπου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον» (Ε.Π.ΠΕΡ. 2000-2006), διοργανώνει τρεις ημερίδες με θέμα :«Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού». Στόχος είναι να ενημερωθεί και ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία και οι Αρχές για το καθεστώς, το θεσμικό πλαίσιο και τους σκοπούς λειτουργίας του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού. Το πρόγραμμα των ημερίδων έχει ως εξής: Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009 Βόνιτσα - «Δημαρχείο Ανακτορίου» Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009 «Ξενοδοχείο Βυζαντινό» - Άρτα Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009 Πρέβεζα «Ξενοδοχείο Πρέβεζα City»




ΠΡΟΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Ανθολογία Ηπειρωτών συγγραφέων, που ζούν εκτός Ελλάδος ή έχουν συγγραφικό έργο που δημιούργησαν εκτός Ελλάδος, σκοπεύει να εκδόσει η Εταιρία Εθελοντισμού Αρτινών Γυναικών. Για αυτό απευθύνει ανοιχτή επιστολή - κάλεσμα σε κάθε Ηπειρώτη που ζει  στο εξωτερικό και έχει ρίζα καταγωγής από την Ήπειρο, έστω και από έναν γονιό, αλλά επίσης και σε κάθε Ηπειρώτη που παρήγαγε συγγραφικό έργο, εργαζόμενος επαγγελματικά ή επιστημονικά κάποιο διάστημα σε χώρα του εξωτερικού.

Ιnfo: τηλ. 26810-77100, φαξ 26810-21291,
email:ethelontism.artin.ginaik@hotmail.com
(υπεύθυνη κ. Βασιλική Γκολομάζου)


Έ - ε - ενωση!

Γράφαμε σε παλαιότερα τεύχη μας για τις "χωροταξικές ανωμαλίες" που έχουν δημιουργηθεί διαχρονικά, εξαιτίας των ξεπερασμένων γεωγραφικών ορίων που εξακολουθούν να υφίστανται μεταξύ νομών. Το Μενίδι αποτελεί μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση: αλλού ανήκει και αλλού βρίσκεται. Τυπικά ανήκει στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, ουσιαστικά όμως είναι αναπόσπαστο γεωγραφικό, κοινωνικό και οικονομικό κομμάτι του νομού Άρτας. Οι κάτοικοί του, αυτόχθονες και μέτοικοι Αρτινοί ως επί το πλείστον, επισκέπτονται, συναλλάσσονται, εργάζονται, νοσηλεύονται στην Άρτα. Και όταν τηλεφωνούν καλούν τον αριθμό 26810. Στα Τζουμέρκα δύο διπλανά χωριά, με πάμπολλα κοινά χαρακτηριστικά και προβλήματα ανήκουν το ένα στα Γιάννενα και το άλλο στην Άρτα. Αντίστοιχες περιπτώσεις υπάρχουν και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Ωστόσο, μετά τον Καποδίστρια, ούτε ο Καλλικράτης “προτίθεται” να διευθετήσει τέτοιου είδους χωροταξικά προβλήματα. Ίσως ο επόμενος...



ΓΙΑ ΤΟΝ "ΔΙΔΥΜΟ ΑΔΕΛΦΟ" ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΩΛΟΥ
Ήταν κάτι περισσότερο από προφανές ότι η "είδηση" για το δίδυμο αδελφό του Κώστα Λώλου επρόκειτο για ένα αστείο που απευθυνόταν κυρίως στον έχοντα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το χιούμορ, Κώστα. Και είμαστε βέβαιοι ότι ο από δεκαετίες φίλος Κώστας Λώλος έτσι θα εξέλαβε το δημοσίευμα. Για αυτό με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι υπήρξαν άνθρωποι που πίστεψαν αυτήν την κραυγαλέα ψεύτικη είδηση με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. Λυπούμαστε εάν τους αναστατώσαμε και προς αποκατάσταση της αλήθειας δηλώνουμε ότι δίδυμος αδελφός του Κώστα ουδέποτε υπήρξε ούτε ήταν δυνατόν να υπάρξει.
Μένει να δούμε εάν και ο ίδιος ο Άλαν Μούρ κατάλαβε το χιούμορ μας ή θα έχει παρεξηγηθεί και αυτός...
Nτίνος Γιώτης