2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Εκθέσεις και συναυλίες

Δημοσίευση: 11-02-2010 - Στήλη: 26510 - Τεύχος: Τεύχος 48 (Φεβρουάριος 2010)



Της Δάφνης Τσιόλη

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο το Ίδρυμα Κατσάρη έκαναν πρεμιέρα στις 29 Ιανουαρίου με μια συναυλία κλασικής μουσικής και θα κορυφωθούν τον Μάιο με μια συναυλία του Ρος Ντέιλι, η οποία φέρει τον τίτλο « The circle at the crossroads ».

Στο μεταξύ, στις 27 Φεβρουαρίου, θα εμφανιστεί στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» το φωνητικό σύνολο «Εμμέλια» και στις 13 Μαρτίου θα δοθεί συναυλία με έργα Ελλήνων συνθετών, ενώ δύο συναυλίες περιλαμβάνει και ο Απρίλιος.

Τον Ιούνιο, έρχονται, κατά πάσα πιθανότητα, για συναυλία στα Γιάννενα οι Scorpions. Το δημοφιλές μουσικό συγκρότημα θα δώσει τη συναυλία του στις 5 Ιουνίου, στις Ζωσιμάδες.
 
Η έκθεση του Σταύρου Μπαλτογιάννη «Γυναίκα, φόρμα και χρώμα», με κηρομάστιχα της περιόδου 2005- 2009, φιλοξενείται απο τις 20 Ιανουαρίου μέχρι τις 20 Μαρτίου στο χώρο σύγχρονης τέχνης Αμυμώνη (Τοσίτσα 16). Αξίζει να σημειωθεί οτι ο Γιαννιώτης καλλιτέχνης, πέρα από την παρουσίαση του έργου του σε χώρους τέχνης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έχει προσφέρει πολλά και στην διάσωση και αποκατάσταση μνημείων και έργων τέχνης.
 
Παράλληλα στο Λαογραφικό Μουσείο «Κώστας Φρότζος» (Μιχαήλ Αγγέλου 42) φιλοξενείται η έκθεση ζωγραφικής του Μιχαήλ Αντώνογλου. Με ενα διήμερο στο Νυμφαίο της Φλώρινας ξεκινά τις εξορμήσεις του Φεβρουαρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων. Ακολουθεί στις 14 Φεβρουαρίου εκδρομή στο Μιτσικέλι, στις 21 στο Τέροβο και το Κουκλέσι και τέλος στις 28 στη Σκάλα του Βραδέτου με κατάληξη στη θέση Μπελόη, μια από τις ωραιότερες θέες προς την χαράδρα του Βίκου.