2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Δημήτρης Σιακούφης

Δημοσίευση: 13-05-2007 - Τεύχος: Τεύχος 20 (Μάιος 2007)



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΑΚΟΥΦΗΣ

Θέλω να μείνω στην Αναγέννηση

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΝΤΙΝΟΣ ΓΙΩΤΗΣ

Κύριε Σιακούφη εξακολουθεί να λείπει ακόμα για την Αναγέννηση, ο ένας βαθμός της σωτηρίας;
Δυστυχώς έτσι είναι. Για να σωθεί η ομάδα θα πρέπει να φτάσει τους 38-39 βαθμούς. Μαθηματικά δεν έχουμε εξασφαλίσει ακόμα την παραμονή μας στην κατηγορία.

Πέρυσι σε συνέντευξή σας είχατε πει ότι η Αναγέννηση μπορεί να φτάσει  ψηλά, αρκεί να στηριχτεί στα δικά της παιδιά. Σήμερα όχι μόνο δεν έχει γίνει  κάτι τέτοιο αλλά όπως και εσείς λέτε, παλεύει ακόμα για την παραμονή της στην κατηγορία. Τι έφταιξε;
Το ότι αυτά τα παιδιά δεν προσέχτηκαν ποτέ. Χρόνια τώρα φωνάζω ότι όσα παιδιά περνάνε από την ΕΠΣ να γράφονται στην Αναγέννηση. Αυτό δεν γινεται με αποτέλεσμα πολλά από αυτά τα παιδιά να φεύγουν και να πηγαίνουν σε άλλες ομάδες, αν και αυτή τη στιγμή στην Αναγέννηση παίζουν τα περισσότερα αρτινόπουλα που έχουν αγωνιστεί τα τελευταία χρόνια.

Η πόλη μπορεί να κρατήσει μια ομάδα στην Β΄ κατηγορία; Μήπως είναι και θέμα μπάτζετ.
Χωρίς χρήματα δεν μπορει να γίνει τίποτα. Αυτό το έχουμε πει.

Ειπώθηκε και μάλιστα απο ποδοσφαιριστή ότι τη φετεινή χρονιά το πρόβλημα δεν ήταν μόνο το οικονομικό αλλά και "μοναξιάς" αφού από την αρχή του πρωταθλήματος η Διοίκηση δεν ήταν κοντά στους παίκτες...
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αντιθέτως θα έλεγα ότι αν δεν υπήρχε ο Οικονομιδης δεν θα υπήρχε Αναγέννηση, γιατι στην κρίσιμη στιγμή δεν βρισκόταν άνθρωπος να πάρει την ομάδα.

Γιατί δεν υπάρχουν άνθρωποι να βάλουν χρήματα στην Αναγέννηση;
Δεν το γνωρίζω, αν και πιστεύω ότι μια καλή διοίκηση μπορεί να βρει λεφτά  στην Άρτα για την ομάδα.

Η διοίκηση χρωστάει λεφτά στους παίκτες;
Από τα οικονομικά δεν ξέρω τίποτα. Εκείνο που λέω σε αυτά τα παιδιά είναι να δούνε την Αναγέννηση σαν ένα τραμπολίνο, να πατήσουν πάνω της και να πάνε να παίξουν σε μεγαλύτερη κατηγορία.

Πιστεύεις ότι η πολιτική πρέπει να έχει άμεση σχέση με τα ποδοσφαιρικά;
Όχι, η πολιτική δεν έχει καμιά δουλειά μέσα στο ποδόσφαιρο. Ο πολιτικός πρέπει να αφήνει την πολιτική και τα πολιτικά του πιστεύω έξω από το γήπεδο. Εξάλλου το ίδιο κάνω και εγώ. Από τη στιγμή που μπαίνουμε στο γήπεδο είμαστε όλοι της Αναγέννησης.

Ήρθατε για να παραμείνετε στον πάγκο της Αναγέννησης;
Η δική μου αποστολή είναι πάντα να βοηθάω σε δύσκολες καταστάσεις, δεν είναι η πρώτη φορά εξάλλου που το κάνω, και να φεύγω γρήγορα, γιατί μόλις τελειώνει η χρονιά ξεχνιέμαι, αλλά αγαπώ την Αναγέννηση και δεν με πειράζει.

Δεν σας ενδιαφέρει να παραμείνετε και την επόμενη χρονιά ως προπονητής στην Αναγέννηση;
Είμαι επαγγελματίας και θα το ήθελα. Βρίσκομαι εδώ όμως εξαιτίας και της αγάπης που τρέφω για την ομάδα. Για αυτήν την ομάδα έχω υποφέρει και έχω δώσει τον εαυτό μου και δεν μπορώ να αρνηθώ τη βοήθειά μου αν και δεν σας κρύβω ότι στην αρχή είχα αρνηθεί την πρόταση του κ. Οικονομίδη.

Το έργο του προκατόχου σας πως το κρίνετε;
Πιστεύω ότι δεν υπάρχει προπονητής που να μην θέλει το καλό της ομάδας στην οποία εργάζεται. Απλά ο κάθε προπονητής περνάει τη δική του νοοτροπία, άλλος δουλεύει περισσότερο, άλλος λιγότερο και εκεί φαίνεται. Ο κύριος Σπανός δούλεψε στην ομάδα αλλά με τι τρόπο το έκανε δεν το γνωρίζω γιατί δεν ήμουνα εκεί. Πιστεύω όμως ότι υπήρξε επιτυχημένος προπονητής, γιατί  είχε την ομάδα τόσα χρόνια την πήγε εκεί που την πήγε και την κράτησε, και μην ξεχνάμε ότι έφυγε μόνος του.