2005-2012, ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α'
Σας ευχαριστούμε
ΑRTA PRESS


Πνεύμα Αντιλογίας 47




  • Εισερχόμεθα σε προεκλογική χρονιά και ως γνωστόν κατά την περίοδο αυτή οι τοπικοί άρχοντες καταλαμβάνονται από οράματα, όπως η Ιωάννα της Λωραίνης. Τα οποία οράματα σπεύδουν, βεβαίως, να μοιρασθούν με τους υπηκόους-ψηφοφόρους.   
  • Με 4 πύλες , γέφυρες, νέους δρόμους και υπόγεια περιφερειακή σχεδιάζει την πόλη για τα επόμενα 30 χρόνια ο Δήμος Αρταίων. Είναι και αυτή μια κάποια λύση, αγαπητό μου πνεύμα. Όταν δεν μπορείς να διαχειριστείς το (πραγματικό) παρόν καταφεύγεις στο (ανέξοδο) μέλλον.   
  • Πάντως ο δήμαρχος Αρταίων Πάνος Οικονομίδης πλειοδοτώντας έκανε τη μία γέφυρα που είχε οραματισθεί το 2006, και για την οποία τινες τον χλεύασαν, τέσσερις.   
  • Εν τω μεταξύ κλείνει το Κολυμβητήριο για δύο μήνες, και διαβάζω ότι ο λόγος είναι ότι γίνεται οικονομία για να μπορέσουν του χρόνου να λειτουργήσουν περισσότερο χρόνο. Μα, αν θυμάμαι καλά αγαπητό μου πνεύμα, και πέρυσι τέτοιο καιρό είχε κλείσει, οπότε λογικό είναι με τα χρήματα που εξοικονόμησαν τότε, θα έπρεπε φέτος να παραμείνει ανοιχτό...   
  • 500 στρέμματα διαβάζω ότι διεκδικεί η Ιερά Μονή Κάτω Παναγιάς στο Γλυκόριζο και απορώ αγαπητό μου πνεύμα, γιατί  μερικοί δεν κατανοούν την ανάγκη των καλογραιών να προ-σεύχονται σε ...μεγάλες εκτάσεις. (Εντάξει, μετά την προσευχή, ενδεχομένως να πωλούν, να κτίζουν, να θησαυρίζουν επί της γης αλλά κανείς δεν είναι τέλειος).   
  • Αναρωτιέμαι, αγαπητό μου πνεύμα, μέχρι να φτιάξουμε τις 4 γέφυρες, μήπως θα ήταν δυνατόν να μαζεύουμε τα σκουπίδια  κατά μήκος της κοίτης του Αράχθου;   
  • Πληροφορούμαι ότι σπουδαστές του ΤΕΙ εισέβαλαν στο κτίριο και κλείδωσαν τους καθηγητές τους στην αίθουσα συνεδριάσεως της Γενικής Συνέλευσης μέχρι οι τελευταίοι να υπογράψουν κείμενο της αρεσκείας (των σπουδαστών).  Κατόπιν τούτου η Επιτροπή Ειρήνης Άρτας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί το λαό να ενισχύσει με τη δράση του το αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό φιλειρηνικό κίνημα.   
  • "Ουδέποτε επέτρεψα λόγω αρχών και αξιών μου σε κανένα να με αμφισβητήσει" αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του προς την υπουργό Περιβάλλοντος ο πρόεδρος του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού και αναρωτιέμαι, αγαπητό μου πνεύμα, τι είδους αρχές και αξίες είναι αυτές που δεν επιτρέπεις σε κανένα να σε αμφισβητεί..   
  • Ακαρπία πέρυσι, υπερπαραγωγή εσπεριδοειδών φέτος. Να και κάτι που αλλάζει στη μικρή μας πόλη...
Αντίλογος